homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Antibiotic in pauza de ac

#1 2009-03-24 12:34:51

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

antibiotic in pauza de ac

Salve!

Din ce-am cititi pe aici, inteleg ca antibioticul luat in pauza de 7 zile nu interactioneaza cu ac si deci nu e nevoie de protectie suplimentara. Eu nu prea inteleg procesul. In sensul ca sunt protejata de ac si in cele 7 zile de pauza, deci inseamna ca actioneaza ceva...iar cu acest ceva nu interactioneaza antibioticul? (scuzati-mi limbajul foarte "stiintific"). Asta e nelamurirea mea...

altfel, daca pot lua antibiotic (Augmentin) fara probleme in pauza, s-ar aranja niste lucruri. In sensul ca eu iau ultima pastila din folie diseara, maine incep pauza si am de facut tratament cu antibiotic fix 7 zile. Asta inseamna ca sunt protejata in timpul pauzei + chiar de la inceputul urmatoarei folii? Sa mai astept totusi 7 pastile din urmatoarea folie?

Sunt cam confuza pentru ca 2 doctorite mi-au zis lucruri total diferite. Una a zis ca daca iau antibiotic in timpul unei folii, e cazul de protectie suplimentara tot restul foliei, cealalta mi-a zis ca nu crede in interactiunea antibiotic - ac si ca pot sa ma protejez pe perioada tratamentului asa, doar ca sa stau eu linistita (si e vorba de o doc destul de cunoscuta).

#2 2009-03-24 13:47:28

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: antibiotic in pauza de ac

daca iei 21 de pastile esti protejata si in timpul pauzei deoarece asa functioneaza ac. daca iei de ex 20 de pastile numai, nu esti protejata.
protectia aceea din cele 7 zile este stabilita de la sf foliei (21 de pastile luate corect) si de aceea nu este diminuata daca iei antibiotice.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.