homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Abstinenta dauneaza?!-2

#20 2009-03-25 16:23:33

cristina elena
New member
Inregistrat: 2009-03-11

Re: abstinenta dauneaza?!

Din propria experienta pot spune ca lipsa sexului dauneaza grav sanatatii. Mai ales in viata de cuplu. De fiecare data cand trece o perioada mai lunga mai avem putin si ne scoatem ochii unul altuia.

#21 2009-03-25 16:27:58

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

cristina elena a scris:

Din propria experienta pot spune ca lipsa sexului dauneaza grav sanatatii. Mai ales in viata de cuplu. De fiecare data cand trece o perioada mai lunga mai avem putin si ne scoatem ochii unul altuia.

100% de acord  tummenupp

#22 2009-03-25 16:28:10

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

aha, deci e vb de o teorie. sustine cumva ca prin forme de agresiune s-a descoperit sexul? nu imi pare o idee prea frumoasa. si nici viabila. dar probabil ca omul o fi documentat-o bine, daca a luat premiul nobel pt asta.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-03-25 16:49:32)

#23 2009-03-25 16:49:45

anca90
Platinum member

eu una nu-mi doresc o relatie in care sexul sa fie atat de important (incat fara el sa se ajunga la certuri si indispozitii)

#24 2009-03-25 17:14:06

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ET a scris:

daliana a scris:

cat priveste calugaritele, aici intram intr-o alta arie, probabil unde psihicul bate fizicul, no comments

Psihicul deviat poate. Calugaria e contra naturii umane cred.

cu a doua fraza sunt de acord... cu prima nu. adica intr-adevar... calugaria e impotriva NATURII FIZICE, a nevoilor CORPULUI omenesc. psihicul, insa, nu mai face parte din natura. mentalul si spiritualul sunt deasupra naturii...

strict ontopic, eu sunt de acord cu anca....

si inca ceva... in practicile erotice orientale (indiene, in mod special), nu se concepea sex fara abstinenta. cele 2 erau interdependente. in primul rand, la ei se practica sexul fara descarcare... ceea ce e mai "crunt", daca e sa o luam strict anatomic, decat abstinenta cu "putzoiu in pantaloni". in al doilea rand, in viata de cuplu existau perioade de pauza, de activare a altor centri energetici in afara de sexual. si asa traiau fericiti pana la adanci batraneti.... si vedem mosneguti de 80 de ani care inca mai duc... si care aratau ca la 50 wink

plus ca prin abstinenta, cei doi parteneri isi deschideau simturile unul fata de celalalt si pe alte cai... telepatice, de ex.

personal sunt de parere ca e chiar SANATOS pt viata de cuplu sa mai existe pauze de la sex.... din mai multe puncte de vedere (in afara de cele deja expuse mai sus):
- vezi periodic daca mai e si altceva in afara de sex in relatia voastra
- se reinnoieste "magnetismul" dintre parteneri, sexul nu ami devine o rutina (personal, noi tinem posturile mari de peste an... si SE SIMTE. altfel percepi pe celalalt dupa o pauza doar cu tine insuti/insati. chiar si sexul e de alta calitate...)

ar mai fi multe de zis.... dar in cocluzie: eu sunt pentru abstinenta "terapeutica" perodica... asta daca esti in cuplu. iar daca esti dupa o despartire.... atunci chiar n-ai nici o pb, n-ar trebui sa te incurce cu nimic abstinenta).

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#25 2009-03-25 17:33:36

anca90
Platinum member

cool
cred ca depinde fiecare ce-si doreste de la o relatie. eu una pun accent pe latura spirituala. mi se pare mai frumoasa si pt mine e ft importanta. nu as aprecia o relatie in care sexul ar conta atat de mult incat sa schimbe lucrurile (sa devina metoda de impacare sau de calmare a spiritelor).

#26 2009-03-25 22:44:05

mihaela01
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-11-23

nu afecteaza cu nimic . io am stat un an si cv fara sa fac nimic si nu s-a intamplat nimic...doar ca mi-au aparut cosuri p fata visslar

#27 2009-03-26 09:10:29

cristina elena
New member
Inregistrat: 2009-03-11

anca9 a scris:

eu una nu-mi doresc o relatie in care sexul sa fie atat de important (incat fara el sa se ajunga la certuri si indispozitii)

Salut! Eu nu am spus "fara el" ci "din cauza lui". Sexul este important oricum ai lua-o dar nu trebuie sa fie definitoriu pentru o relatie. Oricum certuri si indispozitii apar si cu si fara.

#28 2009-03-26 09:58:54

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

anca9 a scris:

eu nu sunt de acord acum cu asta:

daliana a scris:

organismul e programat pentru sex, e ca si cand ai spune ca nu e nimic rau in a nu manca, a nu iti folosi gura, sau in a nu merge, etc.

omul e si el un animal. sexul exista nu de dragul placerii, ci pt reproducere. animalele fac sex pt a se reproduce, nu de placere. ca omul e mai pervers si a facut din sex mai mult decat era el initial, e altceva. gandeste-te la caini, pisici care se imperecheaza de vreo 2 ori pe an si atat. si o fac in scop de reproducere.

nu vreau sa fiu absurda si sa sustin precum crestinii evlaviosi sau poacaitii ca sexul este numai pt reproducere. in zilele noastre el este mai mult decat atat. ceea ce sustin insa e ca nu poti pune egalitate intre o nevoie fiziologica (cum e mancatul) si sex de placere. asa cum pisicile nu se imbolnavesc ca fac sex doar de 2 ori pe an, asa n-am muri nici noi.

din punct de vedere psihic, e drept ca pot aparea consecinte negative. in ceea ce le priveste pe "fetele mari batrane", parerea mea e ca nu lipsa de sex le innebuneste, cat lipsa unui partener care sa le fie alaturi. deci tot cu rol psihologic mai mult.
eu una asta cred. nu sustin ca ce zic eu adevarat, e doar o opinie.

nu stiu daca animalele simt placere, insa sexul la oameni are atasata placerea, tocmai pt comiterea pacatului.......

sunt de acord cu cristina elena

Ultima oara a fost editat de daliana (2009-03-26 10:04:58)

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#29 2009-03-26 10:02:45

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Daliana, a vorbit religia prin tine. lol

Care pacat? smile Sa luam, spre ex. delfinii care fac sex nu doar in scopul reproducerii. In plus, multe animale au fost observate masturbandu-se. So?

#30 2009-03-26 10:06:07

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

am zis ca nu stiu..........
cert e ca in momentul in care femeia e capabila de reproducere, lipsa sexului duce la probleme fizice si psihice

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#31 2009-03-26 10:52:04

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

daliana a scris:

nu stiu daca animalele simt placere

offtopic delfinii da, simt placere smile ei fac si sex din placere nu doar pt reproducere smile

#32 2009-03-26 13:38:35

anca90
Platinum member

daliana a scris:

sexul la oameni are atasata placerea, tocmai pt comiterea pacatului.......[/b]

ET a scris:

Daliana, a vorbit religia prin tine. lol

as zice ca dimpotriva. nu de alta, dar religia ne indeamna sa ne abtinem si sa facem sex doar in scopul perpetuarii. iar placerea vine tocmai pt a incuraja reproducerea. daca stramosilor nostri nu le-ar fi placut, cu siguranta n-ar fi facut chestia asta on a regular basis si nu am mai fi fost noi azi aici smile

nu ca ar avea vreo importanta, dar chestia cu delfinii o stiti din surse sigure sau din acelasi ppt rasuflat la care ma gandesc eu acum? (si in care btw sunt multe afirmatii false)

#33 2009-03-26 13:48:19

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Ha? Care ppt? Se stie demult ca delfinii au activitati din-astea. (eu oi fi citit undeva candva)

#34 2009-03-26 13:52:55

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Daca nu ma insel a fost si un documentar la tv in legatura cu placerea la delfini.

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#35 2009-03-26 18:56:15

ella_20
New member
Inregistrat: 2009-02-14

big_smile  thanks pentru raspunsuri, chiar nu ma asteptam la atatea discutii controverse.. 
eu inka n-am sesizat lipsa din acest punct de vedere, (doar faza cu acneea  hmm ) si sunt de acord ca o relatie se bazeaza in primul rand pe valori spirituale..insa odata inceputa viata sexuala imi era interesant daca se intimpla ceva dupa ce-o intrerupi..  si am inteles  cool

O iubita ideala este una care iti ramane fidela, dar incearca sa fie la fel de fermecatoare ca si cum n-ar fi.. smile

#36 2009-03-26 21:21:01

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

sunt animale care o fac de placere, national geografic a dat un documentar acum cativa ani despre sexul la animale si erau o serie de animale care faceau sex si de placere

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.