homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

17 OH Progesteron foarte mare

#1 2009-03-30 10:46:57

shangrila
Membru
Inregistrat: 2009-03-30

17 OH Progesteron foarte mare

Buna ziua,

am nevoie de ajutorul vostru. Nu stiu ce inseamna urmatoarea valoare:

17-OH Progesteron - 6.96
Valorea normala este: dupa ACTH - pana la 3.2

Analiza s-a facut cu prin injectarea unei substante si recoltarea sangelui la 24 de ore. Sangele a fost recoltat in ziua 33 (intarzierea ciclului menstrual datorita intreruperii tratamentului cu Androcur + Diane35).

Mentionez ca timp 3 ani am facut tratament cu Androcur si Diane din cauza unui testosteron foarte mare (peste 4.5 unde valoarea normala maxima este 2.9). Am oprit tratamentul cu intentia de a face bebe. Acum testosteronul este inca mare: 3.53 pt o valoarea limita maxima de 2.9.

Am 27 de ani, ciclul este si a fost intotdeauna regulat (cu exceptia primei luni dupa tratament), pilozitatea este mai accentuata, insa nu am hirsutism (nu am par pe fata, sani etc), am greutatea normala, inainte de tratament am fost diagnosticata cu ovare polichistice.

Medicul mi-a spus ca testosteronul mare este de la glandele suprarenale...si atat.

As vrea sa stiu de ce acest dereglaj hormonal, care sunt efectele pe termen lung, ce trebuie sa urmaresc in viitor, are un nume aceasta boala si in special pot avea copii?

Multumesc mult!

#2 2009-03-30 10:58:38

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: 17 OH Progesteron foarte mare

shangrila i-am lasat link doctoressei.

#3 2009-03-30 16:56:12

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

shangrila a scris:

Buna ziua,

am nevoie de ajutorul vostru. Nu stiu ce inseamna urmatoarea valoare:

17-OH Progesteron - 6.96
Valorea normala este: dupa ACTH - pana la 3.2

Analiza s-a facut cu prin injectarea unei substante si recoltarea sangelui la 24 de ore. Sangele a fost recoltat in ziua 33 (intarzierea ciclului menstrual datorita intreruperii tratamentului cu Androcur + Diane35).

Mentionez ca timp 3 ani am facut tratament cu Androcur si Diane din cauza unui testosteron foarte mare (peste 4.5 unde valoarea normala maxima este 2.9). Am oprit tratamentul cu intentia de a face bebe. Acum testosteronul este inca mare: 3.53 pt o valoarea limita maxima de 2.9.

Am 27 de ani, ciclul este si a fost intotdeauna regulat (cu exceptia primei luni dupa tratament), pilozitatea este mai accentuata, insa nu am hirsutism (nu am par pe fata, sani etc), am greutatea normala, inainte de tratament am fost diagnosticata cu ovare polichistice.

Medicul mi-a spus ca testosteronul mare este de la glandele suprarenale...si atat.

As vrea sa stiu de ce acest dereglaj hormonal, care sunt efectele pe termen lung, ce trebuie sa urmaresc in viitor, are un nume aceasta boala si in special pot avea copii?

Multumesc mult!

17-OH progesteronul e un precursor al testosteronului
e vorba de un exces de testosteron, sincer nu stiu de ce, insa asa cum ti-a zis medicul e din suprarenale
consulta-te cu medicul; tau insa in principiu eu cred ca poti avea copii, cu ceva stradanie eventual
testosteronul va fi mereu mare....existind riscul ca la un moment dat sa apara si efectele vizibile(hirsutism, etc)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2009-03-30 18:50:21

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

shangrila, poti sa-mi spui cum se chiama exact analiza pe care ai facut-o?

si mie mi-a iesit mare 17- oh progesteronul si mi-a zis doc ca mai tb sa fac ceva dar ne-am luat cu altele si am uitat.
ceva cu supresie...?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.