homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Lipsa menstra dupa anticonceptionale - rog parere medic

#1 2009-03-27 16:20:20

mary1701
New member
Inregistrat: 2008-12-09

lipsa menstra dupa anticonceptionale - rog parere medic

Bun gasit! Am 30 de ani. Este a doua oara cand mi se intampla sa intrerup anticonceptionalele si sa nu-mi vina ciclul. In urma cu 5 ani am intrerupt dupa un an Novynette si 3 luni nu mi-a venit, am mers la medic mi-a dat Duphastone cateva zile, iar dupa ce mi-a venit am luat Diane 35, apoi dupa vreo 2 ani am trecut pe Novynette si in final Jeanine. Mi s-a spus la momentul respectiv ca mucoasa uterina nu era suficient dezvoltata pentru a fi eliminata, din acest motiv nu-mi venea. Au trecut asa 5 ani.... In urma cu doua luni am fost nevoita sa intrerup Jeanine-ul pentru a urma un tratament cu Arcoxia - un antiinflamator pentru articulatii (factor reumatoid mare); medicul reumatolog m-a sfatuit sa intrerup macar pe perioada tratamentului cu Arcoxia contraceptivele. Am terminat tratamentul cu Arcoxia, a venit data, bineinteles ca nu mi-a venit nici o picatura macar; de altfel ma asteptam pt ca o mai patisem. Nu ma doare nimic, nu ma simt rau, dar.... de ce nu-mi vine? Mi-e teama sa mai merg la medic, sa o iau de la capat cu Duphaston si ac, fara nici o dozare hormonala, fara nimic. Presupun ca e o dereglare undeva, de nu se dezvolta suficient mucoasa si nu-mi vine, nu? Astept pareri... Va multumesc!

#2 2009-03-28 11:32:13

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: lipsa menstra dupa anticonceptionale - rog parere medic

e un efect al contraceptivelor luate timp indelungat...se mai intimpla, nu e nimic grav
daca ai rabdare, asteapta si va veni menstra(desi s-ar putea sa dureze)....daca nu, merita facute niste dozari de hormoni(doar ca sa stii tu)...altfel, tratamentul e cel care ti-a fost prescris...nu vad deci motive de groaza...]
nici motivul pentru care era nevoie sa intrerupi contraceptivele pe durata tratamentului cu Arcoxia nu il inteleg...
evident se pune intrebarea/problema riscului de sarcina

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2009-03-29 11:22:01

mary1701
New member

Multumesc pt raspuns! Reumatologul mi-a recomandat intreruperea ac deoarece administrate impreuna cu Arcoxia existau prea multe riscuri, reactii adverse, asa mi-a motivat. Riscul de sarcina este exclus deoarece m-am protejat cu prezervativ in aceasta perioada si o voi face in continuare pana reiau ac. As vrea totusi sa las organismul sa se regleze singur, sa nu provoc ciclul cu medicamente, sau cel putin sa mai astept un pic. Nu sunt speriata, dar vroiam sa stiu parerea unui alt medic pt ca am prietene care iau ac si atunci cand le intrerup nu au probleme, iar la mine se repeta chestia asta de fiecare data cand le intrerup. Si inca ceva: cam ce perioada este indicat sa iau ac, eu luam deja de 5 ani neintrerupt; unii medici spun ca dupa un an sa se faca o pauza de 3 luni, altii ca iei cat ai nevoie. Cum e mai bine? Va multumesc inca o data!

#4 2009-03-29 12:01:27

persifona
Vizitator

Nu e nevoie sa faci pauza, poti sa le iei incontinuu atata timp cat ai nevoie.

#5 2009-03-29 16:38:24

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

mary1701 a scris:

Multumesc pt raspuns! Reumatologul mi-a recomandat intreruperea ac deoarece administrate impreuna cu Arcoxia existau prea multe riscuri, reactii adverse, asa mi-a motivat. Riscul de sarcina este exclus deoarece m-am protejat cu prezervativ in aceasta perioada si o voi face in continuare pana reiau ac. As vrea totusi sa las organismul sa se regleze singur, sa nu provoc ciclul cu medicamente, sau cel putin sa mai astept un pic. Nu sunt speriata, dar vroiam sa stiu parerea unui alt medic pt ca am prietene care iau ac si atunci cand le intrerup nu au probleme, iar la mine se repeta chestia asta de fiecare data cand le intrerup. Si inca ceva: cam ce perioada este indicat sa iau ac, eu luam deja de 5 ani neintrerupt; unii medici spun ca dupa un an sa se faca o pauza de 3 luni, altii ca iei cat ai nevoie. Cum e mai bine? Va multumesc inca o data!

literatura de specialitate internationala nu mentioneaza nicaieri pauzele la un an...
corect e sa iei contraceptivele atita vreme cit ai nevoie si nu apar contraindicatii...
faptul ca la tine lucrurile stau intr-un fel si la prietenele tale stau altfel nu face decit sa ne demonstreze ca suntem foarte diferiti...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2009-03-30 00:35:21

alepsa
New member
Inregistrat: 2006-12-18

Am si eu o problema de genul asta. In decembrie am renuntat la ac si menstra a venit, normal, nestiind ce-i pregatesc (renuntarea la ac). Dupa 2 sapt a venit iar.Am fost putin speriata dar am trecut peste, ma asteptam la asa ceva. Insa de atunci menstra nu apare desi am simptomele specifice, dureri de burtica, spate,etc...  AM luat ac aprox 2 ani si am renuntat la ele fiindca am pus pe mine 15 kg si celulitaaa muulta, nu aveam pofta de iubitul meu deloc si trageam de mine toata ziua fiindca imi era atat de soomn...In legatura cu cele 15 kg sa stiti k nu mananc mai mult, nu fac mai putina miscare, nu am schimabt nimic! Am sa merg sapt viit la doc fiindca nu am tp dar vreau sa stiu daca ati patit asa ceva. Am pus in balanta elemente pro si contra si cele contra atarnau greu...

Ultima oara a fost editat de alepsa (2009-03-30 00:35:58)

#7 2009-03-30 00:47:54

aphrodite
Full member
De la: a better world
Inregistrat: 2008-12-28

feteeeeele, mai vreau si eu o parere.. mi-a recomandat medicul logest, si mi-a zis sa incep in prima zi d menstra... daca incep maine, ( menstra tre s vina in 20 aprilie ) .. e vreo problema? patesc ceva?

elle joue avec ton coeur hjarta

#8 2009-03-30 09:49:45

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Soriana ai warn pt postare multipla... citeste te rog regulamentul si respecta-l.
ti-am raspuns dincolo...

#9 2009-03-30 12:13:29

aphrodite
Full member
De la: a better world
Inregistrat: 2008-12-28

: ) imi cer scuze, da nu mai gasesc raspunsu tau.. si am nevoie. vroiam s incep d azi.

elle joue avec ton coeur hjarta

#10 2009-03-30 12:20:44

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

vezi daca scrii in mai multe locuri?....

http://forum.anticonceptionale.ro/p1011 … l#p1011560 -  aici ti-am raspuns

#11 2009-04-14 11:59:45

flaviana
Full member
Inregistrat: 2008-02-16

Cam cat timp ar putea dura "reglarea" organismului dupa renuntarea la ac, dupa 17 ani de luat incontinuu? Am 46 ani si am luat ultima pastila de ac in 28 ianuarie (ultimele 3 luni: noiembrie, decembrie si ianuarie - am luat Exluton si nu am avut menstra deloc in acea perioada). In total am deja aproape 3 luni de lipsa menstra fara ac plus inca 3 luni de lipsa menstra in timpul administrarii Exlutonului. Pot sa stau sa astept sa vina sau sa merg la medic - poate fi si un semn de premenopauza avand in vedere varsta?

#12 2009-04-14 12:26:15

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

cat timp iei exulton de multe ori nu iti vine menstra, e pe baza de progesteron doar si nu are estrogen ca sa regleze menstra.
eu zic sa mergi la un doctor, sigur e o dereglare, sa iti dea eventual ceva ca sa iti vina.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#13 2009-04-21 14:15:50

mary1701
New member

doctoressa a scris:

e un efect al contraceptivelor luate timp indelungat...se mai intimpla, nu e nimic grav
daca ai rabdare, asteapta si va veni menstra(desi s-ar putea sa dureze)....daca nu, merita facute niste dozari de hormoni(doar ca sa stii tu)...altfel, tratamentul e cel care ti-a fost prescris...nu vad deci motive de groaza...]
nici motivul pentru care era nevoie sa intrerupi contraceptivele pe durata tratamentului cu Arcoxia nu il inteleg...
evident se pune intrebarea/problema riscului de sarcina

bun gasit! saptamana trecuta mi-a venit ciclul, mult mai devreme decat ma asteptam; eu credeam ca vor trece cateva luni bune pana imi vine, dar au trecut doar doua si ceva, aproape 3.... e adevarat ca nu a fost foarte mult, dar a fost. am o alta intrebare acum: de cand nu mai iau ac, mi-au parut cosuri pe fata, pe decolteu si mi se ingrasa parul. nu am avut niciodata problemele astea, iar acum nu stiu daca e de la faptul ca nu mai iau ac. momentan nu pot relua ac pt ca ma asteapta sapt viitoare o operatie de extirpare a amigdalelor si treb sa mai aman un pic.

#14 2009-04-21 19:53:48

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

problemele tale pot fi pe baza hormonala. daca vrei sa reincepi ac dupa operatie vorbeste inainte cu un medic de planning

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.