homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarcina sau nu?

#1 2009-04-19 16:29:16

fulgerik19
New member
Inregistrat: 2009-04-18

sarcina sau nu?

Hristos a Inviat!
Sunt noua pe forum si am si eu o problema...
Pe 7 martie. a fost ultimul cm....pe 7 aprilie trebuia sa-mi vina...de regula am ciclul regulat....de pe 6 aprilie am inceput sa am o pata maro....am zis ca mi-a venit...am tot asteptat si nik....a doua zi iar doar pete....m-am hotarat sa-mi fac un test de sarcina....am facut barza...mi-au iesit 2 linii...a2a linie mai slaba decat linia de control...dupa cateva ore am mai facut unul....la fel a iesit....
La 2 zile am mai facut unul pt ca nu-mi venise...la fel a iesit..mai slaba....
pe 14 aprilie....mi-a venit m-am speriat si m-am dus la medicul de fam....mi-a facut un eco abdominal...mi-a zis ca este doar uterul marit si ca se vede un punct dar alte semne nu vede si sa mai repet peste vreo 2-3 sapt...dar crede ca nu sunt sau n-am fost...
a2a zi m-am dus totusi la un ginecolog s-a uitat pe teste...dar mi-a zis ca nu poate sa-mi spuna cv incert dak am pierdut sarcina sau nu si sa repet testul dupa ce-mi trece..dar nu mi-a facut nici un eco nik.........a zis sa nu cumva sa am sarcina extrauterina...
astazi ..pe 19 aprilie...inca mai am ceva pete...vreau sa zic ca mi-a venit primele 2 zile mai mult....si apoi mai putin...este alta culoare mult mai roz decat de obicei.....acum e mai maro...
mi-am facut totusi un test acum........e concludent dak sunt inca pe stop sau ma rog mai am cv sangerari maro?mi-a iesit la sure check....o linie f slaba.....poate fi din cauza ca mai am sangerarile?
oare inca am bebelusul?tin sa precizez ca am greturi nu prea pot sa mananc......sanii nu ma mai dor doar am mameloanele mai sensibile...si sunt balnonata in continuare....si ma mai inteapa burta uneori...
ce credeti mai sunt sau nu? sau am fost?

#2 2009-04-19 18:03:42

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: sarcina sau nu?

daca testele sunt pozitive ( chiar daca slab)  esti sau ai fost insarcinata. daca sangerarea a fost mai redusa fata de cum era de obicei tind sa cred ca inca mai esti
mai  bine te-ai duce la alt doc, ginecolog, nu de familie... ca sa clarifici situatia
e concludent  testul si daca ai sangerari.  goodluck

#3 2009-04-19 22:16:28

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

fulgerik19 a scris:

Hristos a Inviat!
Sunt noua pe forum si am si eu o problema...
Pe 7 martie. a fost ultimul cm....pe 7 aprilie trebuia sa-mi vina...de regula am ciclul regulat....de pe 6 aprilie am inceput sa am o pata maro....am zis ca mi-a venit...am tot asteptat si nik....a doua zi iar doar pete....m-am hotarat sa-mi fac un test de sarcina....am facut barza...mi-au iesit 2 linii...a2a linie mai slaba decat linia de control...dupa cateva ore am mai facut unul....la fel a iesit....
La 2 zile am mai facut unul pt ca nu-mi venise...la fel a iesit..mai slaba....
pe 14 aprilie....mi-a venit m-am speriat si m-am dus la medicul de fam....mi-a facut un eco abdominal...mi-a zis ca este doar uterul marit si ca se vede un punct dar alte semne nu vede si sa mai repet peste vreo 2-3 sapt...dar crede ca nu sunt sau n-am fost...
a2a zi m-am dus totusi la un ginecolog s-a uitat pe teste...dar mi-a zis ca nu poate sa-mi spuna cv incert dak am pierdut sarcina sau nu si sa repet testul dupa ce-mi trece..dar nu mi-a facut nici un eco nik.........a zis sa nu cumva sa am sarcina extrauterina...
astazi ..pe 19 aprilie...inca mai am ceva pete...vreau sa zic ca mi-a venit primele 2 zile mai mult....si apoi mai putin...este alta culoare mult mai roz decat de obicei.....acum e mai maro...
mi-am facut totusi un test acum........e concludent dak sunt inca pe stop sau ma rog mai am cv sangerari maro?mi-a iesit la sure check....o linie f slaba.....poate fi din cauza ca mai am sangerarile?
oare inca am bebelusul?tin sa precizez ca am greturi nu prea pot sa mananc......sanii nu ma mai dor doar am mameloanele mai sensibile...si sunt balnonata in continuare....si ma mai inteapa burta uneori...
ce credeti mai sunt sau nu? sau am fost?

sigur ai fost gravida
daca inca mai esti nu putem stii, asteapta sa treaca singerarea si repeta testul, daca iese tot slab pozitiv mergi la ginecolog pentru echografie ca sa te dumiresti

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2009-04-20 09:53:33

fulgerik19
New member

Multumesc mult pt raspunsuri...
Astazi de dim am facut din nou testul....pt ca vad ca nu mai am scurgeri,,,si a iesit tot asa o linie f slaba la sure check....maine ma duc sa-mi fac beta hcg...si merg cu rezultatele la ginecolog.....sper sa mai fie cu ochisori...

#5 2009-04-20 10:29:41

gargarita
Moderator

bine era daca faceai beta HCG de 2 ori la distanta de 2 zile ca sa poata fi interpretat in functie de evolutia valorii.
tin pumnii sa fie fie bine. sa ne tii si pe noi la curent

Publicitate

loading...

#6 2009-04-20 17:46:03

fulgerik19
New member

Merci mult de incurajari...si de sfaturi...
Azi iar am avut ceva scurgeri....abia astept sa merg la doctor..dar am nimerit si cu Pastele...sunt f stresata...e o situatie f aiurea sa nu stii nimic....
Testul beta hcg pot sa'l fac la orice ora?

#7 2009-04-20 17:54:34

gargarita
Moderator

laboratoarele recomanda sa se faca pe nemancate dar cred ca este pentru a se lucra mai usor proba. nu are cum sa influenteze valoarea hormonului faptului ca ai mancat sau nu. mie mi s-a recoltat si seara si a fost ok

#8 2009-04-21 20:14:49

fulgerik19
New member

Mi-am facut azi testul beta hcg...mi-a iesit 11.55 mui/ml...l-am sunat pe ginecolog si mi-a spus ca am pierdut sarcina.........dar nu intentiona sa ma cheme la cabinet macar sa vedem dak a mai ramas cv in uter..sa nu am complicatii dupa aceea...si abia la insistentele mele mi-a zis sa merg abia sapt viitoare pt un eco....dar nu am mai avut rabdare...si am mers la spital la un alt ginecolog....
Mi-a facut eco....si mi'a zis ca nu se  vede nik in uter..dar ca nu crede ca am fost insarcinata....
se poate sa fi fost si sa fi facut avort menstrual????
adik la 3 teste inainte sa-mi vina mi'a iesit pozitiv....dupa ce mi'a trecut mai ales ca mi-a venit f ciudat si cantitativ si culoare ,,,,,am facut alte 2 teste care au iesit f slab pozitiv.....azi beta hcg care e clar peste 1...deci ceva a fost....iar hormonul se duce usor usor...
Bine ca macar m'am linistit ...nu e extrauterina,,,nu mai e nimic in uter...
va pup si va multumesc mult pt sfaturi...

#9 2009-04-21 20:34:54

gargarita
Moderator

a fost sarcina, da. avorturile menstruale sunt foarte frecvente.
daca era o sarcina dorita, iti urez bafta multa data viitoare. daca nu, cred ca stiti ce aveti de facut  puss

#10 2009-04-21 20:51:27

fulgerik19
New member

Merci mult gargarita pt promptitudinea ta....
Si eu zic ca a fost bebe....nu ne-am propus sa-l facem...dar e bine venit oricand...deja ma vedeam mamica..noi ne ferim de fel dar intr'o zi in perioada mai fertila am avut o neglijenta..ca sa zic asa....si vad ca s-a lipit...nu prea bine dar s-a lipit...foarte usor..macar ma bucura faptul ca stiu ca pot sa raman...aveam o teama asa la cate probleme auzi....
din ce cauza au loc avorturile menstruale..macar sa stiu sa ma feresc pe viitor...?
multa sanatate....

#11 2009-04-21 20:58:40

gargarita
Moderator

de cele mai multe ori se intampla pur si simplu, fara sa fie in spatele lui o problema.
dar daca va hotarati sa faceti un bebe ar fi bine sa mergi la doc pt un set de analize ca sa excluzi infectii gen chlamydia, toxoplasmoza etc care pot provoca avort spontan.

#12 2009-04-21 21:03:13

fulgerik19
New member

in decembrie am facut papanicolau si lama...si mi-a iesit trichomonas vaginalis...am facut tratament si eu si sotul...trebuia sa repet testul dupa 3 luni dar nu am reusit din cauza jobului....
stiu ca trebuie sa fac in a 14 zi de la ciclu..papanicolau....acum dak e sa ma duc cum calculez....de pe 14 de cand mi-a venit?
se poate sa nu fi scapat de infectie si din cauza asta sa fi fost avortul?pupici

#13 2009-04-21 21:09:02

gargarita
Moderator

undeva intre zilele  10-20 e ok sa faci Pap nu neaparat in ziua 14
numeri din prima zi in care ai avut sangerare ( roshu nu maroniu)
stiu  pe cineva care avea trichomonas si a pierdut o sarcina in 6 saptamani. nu stiu daca a fost din cauza trichomonasului sau a fost doar o coincidenta. oricum nu neglija, fa o analiza de secretie

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.