homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Probleme!

#1 2009-04-22 22:42:07

iris_maria
New member
Inregistrat: 2009-04-22

probleme!

buna seara

am o mare nelamurire vis a vis de mai multe chestii.sa incep cu inceputul big_smile

1.de ce ma tine menstruatia cate 6-7 zile si durerile sunt insuportabile?iau pastile...care mai de care mai bune si degeaba.
2.niciodata n- am ramas insarcinata.as vrea sa stiu daca am o problema si daca voi ramane vreodata?am fost cu 3 ani in urma la un medic ginecolog foarte bun si nu mi -a spus nici ca raman ,nici ca nu raman.pana cand si el era nedumerit.
adevarul e,ca imi convine sa nu raman insarcinata la varsta pe care o am(21)..dar pe viitor  as vrea sa am un copil,si nu mai stiu ce sa cred.
3.ce inseama exact chist ovarian??ginecologul mi-a spus ca am o forma usoara de chist.stiti cumva,daca e ceva grav?e un inceput de cancer?nu de alta,dar la cate boli exista,am ajuns sa ma sperii cum plit din orice...

multumesc anticipat

iris maria big_smile

#2 2009-04-22 22:48:54

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

Re: probleme!

1. asa e organismul tau, asa se manifesta menstruatia si nu prea ai ce-i face daca zici ca ai folosit pastile si degeaba. ac sunt bune, spun si din proprie experienta si din ce am auzit de la multe alte fete, dimineaza durerile, tine mai putin si scurgerile sunt aproape nesemnificative (cel putin in cazul meu).
2. cam ciudata situatia aici. daca te-ai protejat pana acum mi se pare normal ca nu ai ramas. + ca nu prea stiu cum poate un medic sa-si dea seama doar asa daca se uita putin la tine daca vei putea ramane vreodata sau nu.
3. nu este grav si in nici un caz un inceput de cancer. chisturile apar (din ce mi-au spus mie 3 medici) cel mai mult din cauza frigului, burta goala, spatele gol duc cel mai repede la aparitia lor, dar sunt si unii medici care spun ca inca nu s-au aflat cauzele exacte ale aparitiei acestor chisturi. deci, nu e nimic grav, dar trebuie tratate. smile

bebe V., soarele si luna

#3 2009-04-22 23:51:37

c.hayes
New member
Inregistrat: 2009-04-20

Buna,

1. Si eu am aceeasi "problema" cu menstruatia - de fapt, e mai mult o jena, decat o problema, pentru ca asa e organismul smile Intotdeauna ma tine in jur de 6, 7 zile - si pana nu demult muream de dureri, in asa hal incat a venit salvarea de foarte multe ori. Pe mine m-a ajutat foarte mult no-spa, la inceput imi faceau injectabil; dar acum iau singura no-spa forte tablete in perioada in care stiu ca trebuie sa imi vina, si pot sa zic ca durerile s-au redus cu 80%.
2. nici eu nu cred ca un medic sa-si dea seama atat de repede, doar daca s-o uitat putin la tine, daca poti ramane vreodata gravida; totusi, nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme
3. eu am avut ovar polichistic inca de la 12 ani - cu timpul insa chisturile s-au reabsorbit de la sine intr-o oarecare proportie - pot sa-ti zic ca ele pot trece si de la sine, fara sa le faci nimic, si ceea ce am avut eu e mult mai grav decat ai tu smile un chist micut nu-i asa o problema

#4 2009-04-23 01:22:29

iris_maria
New member
Inregistrat: 2009-04-22

multumesc mult fetelor!dupa ce am citit cele scrise de voi parca mi-am luat o piatra dupa inima.
problema cu menstruatia am inteles-o.ok,asa e organismul meu.din cate vad nu's singura care are astfel de probleme.ce e mai grav,cand merg la facultate si nu pot sta decat una ora maxim.ma doare atat de tare ca nu pot ramane la cursuri.bine ca inteleg profesorii si da,stiu cat de jenant este momentul cu pricina.;(
cat despre a doua problema,nu stiu ce sa cred.in mare parte folosesc prezervative,dar uneori nu.wink
multe fete de varsta mea au ramas macar o data gravide,eu deloc.incepe sa fie frustrant.
cat despre micutul chis,m-am linistit!winke bine ca nu e grav,totusi nu trebuie sa las asa lucrurile.presupun ca e mai ok sa merg macar o data la 6 luni la un consult.

inca o data multumesc mult!!

#5 2009-04-23 08:47:22

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

f bine ca nu ai ramas niciodata gravida...inseamna ca erai protejata cand erai in perioada fertila sau pur si simplu n-a fost sa fie. bucura-te ca e asa. sau ai fi preferat sa ramai si sa faci un avort?...

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.