homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize obligatorii sarcina

#1 2009-04-23 09:33:53

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

analize obligatorii sarcina

Luni merg la controlul de trei sapt. dupa cauterizare si sper ca e totul OK. De regula sunt reusite astfel de interventii, nu ?
In alta ordine de idei, as vrea sa aflu, de la cineva care chiar se pricepe, care ar fi analizele obligatorii inainte de a ramane insarcinata. Momentul s-ar putea sa vina in curand si nu vreau sa ma ia prin surprindere. Nu sunt genul.
O sa intreb si medicul, sa vad ce zice, dar n-as vrea sa ma duc total nepregatita, mai ales dupa ce am mers la cauterizare ca mielul la taiere. Stiti despre ce vb...Poate daca intrebam inainte pe forum despre anestezie sau alte detalii n-as mai fio trecut prin toate astea.

gravida 35+ babyboy happydance

#2 2009-04-23 09:52:56

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Re: analize obligatorii sarcina

Pai ar fi: compelxul TORCH (toxoplasma, rubeola, citomegalovirus, herpes); testele pt sida si sifilis; clamidia; ureaplasma; listeria; eventual un Papanicolau si analiza secretie.

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#3 2009-04-23 09:59:44

anne85
Full member

Juli, stii cumva si cata vreme sunt valabile astea ? Adica trebuie facute cam cu cat timp inainte ?
Si inca ceva, poate ma ajuti. Analizele normale de calciu, magneziu ... si toate cele, nu ?Plus ca am mai auzit si de niste pastile ce ajuta la dezvoltarea creierului (a tubului neural) al copilului , luate cu cateva luni inainte de a ramane insarcinata . Ma ajuti ?

#4 2009-04-23 10:12:55

anne85
Full member

Juli, ma ajuti ?
Sau poate altcineva.
Ms.

#5 2009-04-23 10:18:41

Juli
Hero member

Pai sunt valabile mereu.
Aceste analize iti arata daca ai avut bolile respective si ai capatat anticorpi (acesta se numeste IgG) sau daca o ai in prezent (IgM). Daca sa ziceam ca ai avea bolile acum inainte de sarcina, se trateaza si apoi nu mai ai probleme caci oricum capeti anticorpi. Eu le facusem cu 1 an inainte.

Poti sa faci pt calciu o hemoleucograma, se vede acolo daca ai anemie sau nu, lipsa de calciu sau nu, sau vreo infectie. Aaa, si mai este sumarul de urina si urocultura (tot din urina) ca sa eviti vreo eventuala infectie si sa o tratezi daca o ai inainte de sarcina. Oricum se poate face si in sarcina.
Eu nu am facut inainte de sarcina hemolecugrama, ci in timpul sarcinii cand ma simteam rau, dar a iesit bine.
Pt dezvoltarea tubului neuronal al copilului este acidul folic. Se poate lua inainte de sarcina doza cea mica de 1 mg parca (1 pastila/zi). Eu nu am luat inainte ci in timpul sarcinii din saptamana 8 pana in saptam 12-13 de sarcina.

Publicitate

loading...

#6 2009-04-23 10:23:41

anne85
Full member

Multumesc frumos !

#7 2009-04-23 10:28:13

Juli
Hero member

Cu placere  par

#8 2009-04-23 10:33:15

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

si mycoplasma, ele se fac atunci cand te hotarasti sa ramai, ca eventual sa depistezi o boala pe care sa o tratezi inainte de a ramane, daca trece apoi o perioada mare si nu ramai, e bine sa le repeti, ca intre timp te poti imbolnavi de una, de alta..., oricum, daca nu ramai imediat dupa ce le-ai facut, in sarcina te pune medicul sa le faci pe unele, depinde de valorile si rezultatele din cele dinainte

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#9 2009-04-23 10:34:46

persifona
Vizitator

anne85, ai warn pt posturile consecutive, citeste te rog regulamentul forumului

#10 2009-04-23 11:26:54

anne85
Full member

Adica ?
N-am voie sa imi dau cu parerea si la alte intrebari in timp ce astept raspunsul meu ?
Sau e vorba de cele doua mesaje de aici de la 09:59 si 10:12 ?
Astept raspuns, sincer, pt ca vreau sa nu mai repet prostia !
Multumesc !

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.