homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

CHIAR E NEVOIE DE ERAD?

#1 2009-04-25 15:40:07

nicols
Membru
Inregistrat: 2009-04-25

CHIAR E NEVOIE DE ERAD?

Acum 2 luni am fost la un control la un spital de stat ( am fost traumatizata, mai ales ca eu sunt mai fricoasa din fire). Mi s-a spus ca am o mica leziune pe col, mi s-a dat un tratament ( colposeptine&cervugid alternate si apoi cerviron, plus 3 luni beta caroten) Papanicolau: frotiu de tip II.
Am repetat colposcopia ( de data asta la o clinica privata ). Acum mi s-a spus ca nu e grav, ca leziunea este inca acolo si ca ar trebui sa fac ERAD ( sa-l fac, sa nu mai stau )

Chiar este nevoie de asta?

Rezultatul celei de-a doua colposcopii:

FP: col uterin de aspect macroscopic normal
AA: JSC vizibila;la nivelul BA, in imediata apropiere a JSC, zona aceto-alba cu mozaic grosier ce coboara spre comisura stanga;zona similara dar mult mai mica, la nivelul BP corespunzator orei 6
TL: ZTA iod negativ contur net

#2 2009-04-25 17:42:57

mi_ka
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-07

Re: CHIAR E NEVOIE DE ERAD?

Eu am facut Erad acum 4 ani.Si sunt multumita de decizia pe care am luat-o atunci.A fost o interventie usoara,nu am simtit nimic,doar dupa o usoara durere ca atunci cand iti vine ciclul.Biopsia a aratat niste modificari ,deci a fost foarte bine ca am facut Eradul.Imi amintesc ca zona aceto-alba cu mozaic imi scrisese si mie acolo.....printre altele......
Eu am facut interventia la Medsana la domnul doctor Parvu si a fost totul ok.Sanatate multa si curaj.Nu e chiar atat de groaznic pe cat pare.

Cand iti doresti ceva cu adevarat tot universul conspira la indeplinirea dorintei tale.

#3 2009-04-26 11:14:54

nicols
Membru
Inregistrat: 2009-04-25

va multumesc mult pentru raspunsuri.
sunt intr-o depresie incredibila si nu pot acum sa iau vreo decizie referitoare la asta.
nu e vb ca e dureros sau nu,nu am trecut prin nici o interventie pana acum ,plus ca mi se pare ca aceasta recomandare a fost facuta fara nici o intrebare referitoare la trecutul meu, fara nici o alta analiza ( am citit ca inainte sa fie recomandat erad se mai fac niste investigatii).
ideea e ca in acest moment nu mai suport sa mai fac o alta colposcopie la un alt medic.
si ca nu e deontologic sa mergi la un medic cu rezultatele consultatiei facuta de alt medic
poate peste o vreme voi putea merge la un alt control
insa as vrea sa mai stiu cum ar putea sa evolueze aceasta leziune

multumesc mi_ka, life

#4 2009-04-26 12:16:57

life
Hero member
Inregistrat: 2008-05-23

Cu placere si multa bafta!

We Have To Be Strong !!!

#5 2009-04-26 13:36:53

mi_ka
Sr. member
Inregistrat: 2008-01-07

"si ca nu e deontologic sa mergi la un medic cu rezultatele consultatiei facuta de alt medic".....De ce nu?Este viatza ta si dreptul tau sa ceri cat mai multe pareri ,sa te lamuresti si sa alegi ce-i mai bine pentru tine.Eu nu am avut niciodata stresuri in sensul asta cu atat mai mult cu cat eu sunt Toma necredinciosul si-mi ia mult pana ma lamuresc....
Eu inainte de Erad nu am facut decat colposcopie,vreo 2 ,papul si analiza de secretie........
Mi s-au recoltat 2 fragmente care au mers la biopsie.Apoi am facut in primii 2 ani dupa interventie Pap-ul din 6 in 6 luni.Acum il fac o data la un an.Ideea este ca nici la mine rana nu s-a vindecat cu colposeptine...asa ca asta era singura solutie.Din cate stiu eu orice rana pe col ,netratata poate duce in timp la cancerul de col.Intentia mea nu este sa te sperii ci sa intelegi ca pana la urma daca rana nu cedeaza la tratament tot Erad trebuie sa faci.Interventia de fapt inseamna raclarea portiunii bolnave de col apoi cauterizarea locului.Alege un medic bun,in care sa ai incredere.......

Cand iti doresti ceva cu adevarat tot universul conspira la indeplinirea dorintei tale.

Publicitate

loading...

#6 2009-04-26 21:02:10

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

nicols a scris:

va multumesc mult pentru raspunsuri.
sunt intr-o depresie incredibila si nu pot acum sa iau vreo decizie referitoare la asta.
nu e vb ca e dureros sau nu,nu am trecut prin nici o interventie pana acum ,plus ca mi se pare ca aceasta recomandare a fost facuta fara nici o intrebare referitoare la trecutul meu, fara nici o alta analiza ( am citit ca inainte sa fie recomandat erad se mai fac niste investigatii).
ideea e ca in acest moment nu mai suport sa mai fac o alta colposcopie la un alt medic.
si ca nu e deontologic sa mergi la un medic cu rezultatele consultatiei facuta de alt medic
poate peste o vreme voi putea merge la un alt control
insa as vrea sa mai stiu cum ar putea sa evolueze aceasta leziune

multumesc mi_ka, life

poti merge linistita la citi medici vrei tu cu rezultatul investigatiilor tale...ale tale deci, retine, nu ale medicului...
nu e bine sa te plimbi din medic in medic in mod excesiv ca sa nu fii bulversata in celem din urma...
insa o a dioua parere e foarte deontologic sa o ceri...asadar, mergi linistita si cere-o!

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.