homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Salutare! Sunt nou inscrisa pe forum si as dori niste sfaturi

#1 2009-04-24 17:46:43

MonaMejlad
Membru
Inregistrat: 2009-04-24

Salutare! Sunt nou inscrisa pe forum si as dori niste sfaturi

De curand am facut niste analize in urma problemelor ginecologice:
1.secretie vaginala-examen bacteriologic, cultura Streptococcus Agalactiae grup B
2.secretie vaginala-frotiu cu -celule epiteliale frecvente
                                         -reactie inflamatorie moderata, relativ frecvente polimorfonucleare
                                         -hematii absente
                                         -flora Doderlein relativ frecventa
                                         -flora cocobacilara Gram variabila-relativ frecventa
                                         -coci Gram pozitivi in perechi-rari
                                         -levuri nu se observa
                                         -Trichomonas Vaginalis nu se observa
3.secretie vaginala-antibiograma-lista cu tratamente la care ar putea fi sensibile bacteriile
4.examen micologic-levuri absente
5.secretie col, cultura micoplasme-Ureaplasma urealyticum-absent
                                                 -Mycoplasma hominis-absent
Intrebari:
1.partea negativa ce rezulta din cultura e ca am Streptococcus, partea buna e ca n-am Trichomonas, as vrea sa stiu daca in rest rezultatele sunt normale
2.Daca Streptococcus se transmite sexual, e bine sa-l sfatuiesc pe fostul meu prieten sa-si faca analize si sa se trateze?!Acum problema e ca intre timp sunt intr-o alta relatie si am avut relatii sexuale neprotejate, inseamna ca prietenul meu e posibil(daca nu avea dinainte) sa fi dobandit "problema" si in acest caz trebuie sa faca si el acelasi lucru?
3.Trebuie sa incep tratamentul, inca nu am fost la medic sa-mi "traduca"rezultatele si implicit sa-mi dea tratament, astfel daca incep tratamentul trebuie sa nu mai am relatii sexuale pe aceasta perioada?
4.O sarcina nu e tocmai o idee buna daca sunt bolnava, in cazul in care sunt gravida si bolnava totodata, care sunt consecintele pt fat?
Multumesc anticipat!

#2 2009-04-26 21:14:18

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Salutare! Sunt nou inscrisa pe forum si as dori niste sfaturi

1.da, in rest rezultatele sunt normale
2.vorbim de o vaginita nespecifica, nu cred ca ai dat sau ai luat screptococul asta, deci nu cred ca esti datoare cu informatii catre cineva
3.cind vei merge la medic si vei primi tratamentul vei primi si recomandari privind viata sexuala(daca nu ti le da, cere-le tu, si urmeaza-le pe acelea)
4. cred ca e cam mult spus bolnava....sigur insa un eventual tratament cu antibiotice nu face bine la fat cel putin in prima parte a sarcinii
discuta deci cu medicul tau si eventualitatea existentei unei sarcini(daca iti pui aceasta problema)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2009-04-26 21:19:59

MonaMejlad
Membru
Inregistrat: 2009-04-24

Re: Salutare! Sunt nou inscrisa pe forum si as dori niste sfaturi

Multumesc frumos, Doctoressa pentru raspunsul prompt! Acum nu-mi ramane decat sa ma fac bine wink

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.