homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ovare micropolichistice

#1 2009-01-15 09:44:16

LeeAna23
New member
Inregistrat: 2009-01-15

ovare micropolichistice

Buna ziua!
Am si eu o problema. Am 29 ani. De doua zile am fost la ginecolog pt un control de rutina si pt un test Papanicolau la care inca nu am rezultat. Rezultatul controlului a fostaspect de ovare micropolichistic: ov stang:43/23mm, structura:micropolichistica, foliculi: prezenti si la cel drept la fel doar alta dimensiune:41/23 mm. Doctorul a zis ca nu e ceva grav si ca 5% din femei au aceasta afectiune. Mentionez:
   - nu prezint nici unul din simptomele gasite pe intrenet, am cicluri regulate(27-28z), exces de par(hirsutism) nu este cazul,  greutate normala (1.65 m si 53kg)
   - din decembrie 2007 iau diane 35 pentru o problema dermatologica (acnee vulgara) care aparuse in cursul anului si cu care nu m-am mai confruntat niciodata; am facut pauza in lunile iunie, iulie si august si din septembrie am reluat insa ca si contraceptiv, dar de aceasta data nu m-am simtit foarte bine si in decembrie le-am intrerupt(dureri de sani si uneori senzatii de greata) si acum in ianuarie nu am luat si tot acum am fost la dr
   - mi s-a dat un bilet de trimitere pentru niste analize (FSH, LH), dar inca nu le-am facut deoarece trebuie sa treaca 6 sapt de la ultima administrare de contraceptive si asta o sa fie prin februarie, o sa merg dupa menstruatie

As dori daca poate sa-mi spuna cineva cat de grava este problema si daca e cazul de inferilitate. Ma ingrijoreaza faptul ca am aceasta afectiune avand in vedere ca eu am luat aproape 1 an Diane 35 care am vazut ca se cam dau pentru astfel de probleme. Sunt foarte suparata!

Va multumesc!

Ultima oara a fost editat de LeeAna23 (2009-01-22 10:41:46)

#2 2009-01-15 10:30:28

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: ovare micropolichistice

Prezenta foliculilor pe ovare arata ca ovarele tale functioneaza. Parerea mea etse sa renunti la Diane si sa consulti un endocrinolog. Aspectul micropolichistic al ovarelor nu inseamna ca ai ovare polichistice. Nu ai de ce sa iti faci griji.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2009-01-15 13:04:18

LeeAna23
New member

Iti multumesc de raspuns.
In momentul de fata am renuntat la ele si nu mai iau nici altele si dupa ce o sa am analizele o sa merg din nou la doctor si o sa vad ce-mi mai spune.

Multumesc inca o data!

#4 2009-01-15 13:32:51

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Eu nu cred ca e vorba de ovare polichistice in cazul tau. Aspectul micropilichistic al ovarelor este datorat foliculilor.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2009-04-29 10:20:06

LeeAna23
New member

Rezultatul analizelor :
Ziua 14 a CM
FSH :11.5 mUI/mL
LH:65.1 mUI/mL
Testosteron: 1.15 nmol/L

Analizele le-am facut in data de 02.03.2009 si mi le-a dat medicul pt a se lamuri in legatura cu ovarele mele cu aspect micropolichistic. Am fost cu ele si nu a fost prea incantat de ce a vazut legat de LH, a zis ceva de genul ca ar fi ca la o femeie la menopauza ceea ce nu prea m-a incantat. M-a intrebat daca doresc copii si i-am zis ca nu acum; si a zis ca atunci cand o sa doresc mai discutam. I-am cerut anticonceptionale si mi-a dat Yasmin si mi-a zis sa mai merg peste 6 luni la un control.

As dori sa stiu si parerea voastra despre aceste analize si ce parere aveti despre ce a spus d-l doctor.

Va multumesc!

Ultima oara a fost editat de LeeAna23 (2009-04-29 10:20:59)

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.