homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare pentru doctoressa - yasmin reactii adverse

#1 2009-05-16 10:42:06

zizi21
Membru
Inregistrat: 2009-05-16

intrebare pentru doctoressa - yasmin reactii adverse

buna ziua! sunt noua pe forum. am o intrebare mare pentru doctoressa pentru ca am nevoie de un sfat cat mai repede.
am luat 1 an (martie 2008-aprilie 2009) anticonceptionale jeanine recomandate pentru o acnee severa cu care ma luptam de cativa ani, cu pauza obligatorie la 6 luni. mi-a mers foarte bine cu ele, n-am avut niciun fel de reactie adversa doar mici dureri de ovare inaintea menstruatiilor.
in februarie 2009 am fost la un control ginecologic si doamna doctor m-a diagnosticat cu ovare polichisitice si mi-a spus cu stupoare ca nu sunt bune, ca este o concentratie hormonala prea mica, ca riscul de a ramane insarcinata a fost mare in acest interval de 1 an si mi-a recomandat schimbarea lor fie cu diane35 fie cu yasmin. eu am preferat yasmin, stiind legendele despre diane35.
vinerea trecuta 8.05.2009 am inceput sa le iau si nu am intalnit niciun semn al vreunei reactii dar miercuri seara 13.05.2009 am simtit o amorteala mica in talpa stanga si am observat ca pe abdomen mi-au aparut niste pete mici rozalii. a doua zi, pe 14.05 am simtit toata ziua o slabiciune in piciorul stang si pe seara m-a luat si in mana stanga, iar petele de pe abdomen s-au multiplicat. azi dimineata 16.05. m-am uitat si pe fesa stanga mi-au aparut niste vene mici pronuntate ca un fel de varice. eu am continuat sa iau yasmin in toata aceasta perioada. ce sa fac? sa intrerup pana luni cand ma voi duce la cabinetul de planning de unde le-am luat? sunt foarte speriata pentru ca asemenea reactii nu le-am avut la jeanine absolut deloc. mentionez ca pana a incepe tratamentul cu yasmin am mai luat ciprinol pentru o infectie dar nu concomitent cu yasmin.
va rog din suflet sa-mi dati un raspuns. ce sa fac?
va multumesc.

#2 2009-05-17 17:23:57

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: intrebare pentru doctoressa - yasmin reactii adverse

lass link doctoressei

si nu ma pot abtine....cum jeanine nu sunt bune si riscul de a ramane insarcinata a fost mare? wow eu nu inteleg medicii astia...

#3 2009-05-17 20:36:16

evans
Full member
Inregistrat: 2009-02-12
Site

uneori raman gura casca cand citesc chestii deastea. ma si sperie unele pareri.. si pe buna dreptate, caci cica sunt ale unor oameni de profesie si ar trebui sa fie reale.

sa vedem ce spune doctoreassa.

ღ Baby, you can take my breath away! ღ

Click

#4 2009-05-19 09:23:19

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

zizi21 a scris:

buna ziua! sunt noua pe forum. am o intrebare mare pentru doctoressa pentru ca am nevoie de un sfat cat mai repede.
am luat 1 an (martie 2008-aprilie 2009) anticonceptionale jeanine recomandate pentru o acnee severa cu care ma luptam de cativa ani, cu pauza obligatorie la 6 luni. mi-a mers foarte bine cu ele, n-am avut niciun fel de reactie adversa doar mici dureri de ovare inaintea menstruatiilor.
in februarie 2009 am fost la un control ginecologic si doamna doctor m-a diagnosticat cu ovare polichisitice si mi-a spus cu stupoare ca nu sunt bune, ca este o concentratie hormonala prea mica, ca riscul de a ramane insarcinata a fost mare in acest interval de 1 an si mi-a recomandat schimbarea lor fie cu diane35 fie cu yasmin. eu am preferat yasmin, stiind legendele despre diane35.
vinerea trecuta 8.05.2009 am inceput sa le iau si nu am intalnit niciun semn al vreunei reactii dar miercuri seara 13.05.2009 am simtit o amorteala mica in talpa stanga si am observat ca pe abdomen mi-au aparut niste pete mici rozalii. a doua zi, pe 14.05 am simtit toata ziua o slabiciune in piciorul stang si pe seara m-a luat si in mana stanga, iar petele de pe abdomen s-au multiplicat. azi dimineata 16.05. m-am uitat si pe fesa stanga mi-au aparut niste vene mici pronuntate ca un fel de varice. eu am continuat sa iau yasmin in toata aceasta perioada. ce sa fac? sa intrerup pana luni cand ma voi duce la cabinetul de planning de unde le-am luat? sunt foarte speriata pentru ca asemenea reactii nu le-am avut la jeanine absolut deloc. mentionez ca pana a incepe tratamentul cu yasmin am mai luat ciprinol pentru o infectie dar nu concomitent cu yasmin.
va rog din suflet sa-mi dati un raspuns. ce sa fac?
va multumesc.

sa incepem de la pauza "obligatorie" care nu e deloc obligatorie
mai apoi, jeanine sunt foarte bune, la fel de eficiente contraceptiv ca oricare alt produs contraceptiv....in privinta tratamentului pentru ovare polichistice, evident Diane-35 e in fruntea listei si, se pare ca Yasmin ar avea efect mai bun decit Janine....insa diagnosticul de ovare polichistice e destul de complex si relatarea ta nu ma indeamna sa cred ca ai SPOC....
in ceea ce priveste simptomele pe care le descrii, sincer nu cred ca au legatura cu Yasmin...e pur si simplu o coincidenta....iar varice pe fese....sa nu cumva sa fie vergeturi...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.