homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrerupere tratament

#1 2009-06-01 20:14:09

allysa
Full member
Inregistrat: 2008-07-05

intrerupere tratament

de ceva vreme am devenit dependenta de servetele pentru ca imi curge nasul mereu, chiar daca nu sunt racita. am avut si dureri de cap si, in consecinta, am mers la medic. mi-a dat un inhalant, un spray nazal si xyzal pastile timp de o luna, una pe zi.
problema este ca si in prospect scrie si am fost si avertizata ca produc somnolenta.
le iau de 6 zile, seara, iar dimineata trag de mine sa ma trezesc. avand un volum mare de invatat in urmatoarele 3 saptamani, nu-mi permit ca 14 ore din zi sa le dorm si vreau sa renunt la ele.
intrebarile sunt daca pot renunta fara sa mai astept raspunsul medicului si daca le pot inlocui cu ceva sau ce as putea sa mai incerc ca sa tratez totusi problema mea?

#2 2009-06-01 20:29:08

kzkazuia93
Full member
Inregistrat: 2008-07-06

Re: intrerupere tratament

Exact acelasi tratament ca tine urmez si eu in prezent. Nu ai precizat insa ce diagnotic ai tu. Xyzal e un antialergic, deci probabil ti l-a dat pentru o rinita alergica. Ca si tratament s mai prescrie "claritine" dar are alta compozitie(deci nu cred ca e tocmai o idee buna sa il inlocuiesti); la mine a fost cat de cat bun ca nu mi a mai curs nasul o perioada.
Daca iti face atat de rau xyzal, ai putea inceta sa l iei p perioada examenelor si sa-l reiei dupa; in principiu faptul ca iti curge nasul nu e chiar asa o tragedie, mai poate fi amanat tratamentul. (asta e oricum temporar). Probabil daca ai si tu o 'rinita alergica' adevaratul tratament va consta intr o desensibilizare in sezonul rece.
Apropo, ai fost la alergolog sau orl-ist?

*spray ul meu nazal se numeste "avamys"

Ultima oara a fost editat de kzkazuia93 (2009-06-01 20:35:11)

#3 2009-06-01 21:02:23

allysa
Full member

am fost la orl, s-a uitat putin la mine si mi-a dat astea. diagnosticul nu mai stiu care era ca am dat imediat reteta sa iau medicamentele. si eu m-am mirat ca totusi mi-a dat ceva antialergic pentru ca i-am precizat ca e posibil sa am ceva raceli netratate si imi curge nasul mai ales cand ies la lumina zilei. ce-o fi crezut? ca am alergie la soare?
ma rog, voi merge si la un alt doctor
si sprayul meu este biorinil

#4 2009-06-01 21:08:19

kzkazuia93
Full member

Pai daca iesi afara in perioada asta, e f posibil sa ti curga nasul mai mult in cazul in care ai alergie, din cauza polenului  (uita te la picaturile de nas in prospect daca e mentionata 'febra de fan'). Daca intr'adevar ai rinita alergica, iti recomand sa consulti un alergolog, pt ca orelistii nu prea te pot rezolva. Eu de f multi ani am incercat fara succes p la orelisti, si s pare ca doar la alergolog am gasit rezolvarea
De asemenea, si niste teste cutanate (facute tot de alergoloG) vor evidentia daca esti alergica sau nu si concret, la ce anume... Simpla 'presupunure' nu este o garantie.
Si am uitat sa precizez legat de xyzal, poti intrerupe oricand tratamentul pt ca el nu trateaza cauzele ci doar efectele...

si DA exista alergie si la Soare big_smile (unii oameni nu pot face plaja, si chiar simpla expunere vara la soare le cauzeaza niste iritatii pe piele)

Ultima oara a fost editat de kzkazuia93 (2009-06-01 21:11:42)

#5 2009-06-01 21:15:28

allysa
Full member

pai n-am avut niciodata probleme cu soarele, n-am fost alergica in veci la ceva.
si nu e doar perioada aceasta a anului. sunt vreo 2 ani la mijloc. iarna, la fel imi curgea nasul mereu si ningea peste mine. deci nu stiu ce poate fi.
voi merge si la alergolog (ce denumire lol )
multumesc pentru sfat

si pastile nu mai iau din seara asta. merg in continuare pe inhalant si spray. chiar am simtit o schimbare in ultima saptamana. mi-am uitat servetele acasa ieri cand am iesit pentru 2-3 ore si nu am avut nevoie de ele spre surprinderea mea, lucru care nu s-a mai intamplat din liceu lol

Ultima oara a fost editat de allysa (2009-06-01 21:17:28)

Publicitate

loading...

#6 2009-06-01 21:22:57

kzkazuia93
Full member

Si mie imi curge nasul indiferent de vreme anotimp ora sau orice altceva big_smile
Dar tot rinita alergica am...  si faptul ca reactionezi pozitiv la antialergic ar fi un semn ca ai aceasta afectiune. Din fericire e mai bine sa ai asta decat sinuzita sa zicem. Iti doresc sa te rezolvi cat mai curand smile

#7 2009-06-01 21:56:01

allysa
Full member

multumesc, asemenea si tie
  puss

Ultima oara a fost editat de allysa (2009-06-01 21:56:24)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.