homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatie neregulata

#1 2009-04-28 19:36:39

liku
New member
Inregistrat: 2009-04-15

menstruatie neregulata

am si eu cateva intrebari pt doctoressa, sau pt cine imi poate raspunde.
pana acum 2 ani am avut ciclul menstrual regulat de 28 zile insa de acum 2 ani ciclul imi intarzie inte 5-15 zile. am fost cand s-a declansat problema la medic, mi-a facut o ecografie si mi-a pus diagnosticul amenoree secundara pe seama stresului si a curelor de slabire continuee si mi-a dat sa fac un tratament cu duph... insa problema persista. marturisesc ca nu am mai fost la control de atunci. in rest nu am sesizat nicio schimbare, aceleasi dureri usoare de burta in prima zi, aceeasi durata, acelasi flux. mentionez ca am 22 ani si o viata sexuala normala si un singur partener sexual, si nu folosesc anticonceptionale(din teama de a ma ingrasa si poate dintr-o igiena exagerata)ci folosim intotdeauna prezervati (nu stiu dc aceste amanunte sunt importante, dar am zis ca mai bine dau mai multe amanunte). as vrea sa stiu ce urmari poate avea aceste intarzieri repetate ale ciclului? care pot fi cauzele ( in afara de stres, dieta, cura, schimbarea metabolismului)?
si o interbare off topic: daca folosirea exclusiva a tampoanelor interne poate dauna in vreun fel?(caci eu numai tamp interne folosesc)
stiu ca sunt cam multe intrebari dar.......v-asi fi recunoscatoare dc ati putea sa imi dati alt raspuns decat `prezinta-te la un control`, pe care oricum o sa il fac in urmatoarele 3 luni. si apropo daca este cineva din pitesti recomandati-mi si mie un ginecolog bun(o doamna), si sa fie draguta, sa imi explice si sa nu te faca sa te simti rodnar  rodnar  rodnar
ms anticipat

#2 2009-04-28 20:43:35

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Re: menstruatie neregulata

si eu am avut aceeasi problema ca si tine, aveam menstruatia regulata, tot la 28 de zile, si de cativa ani imi vine la 35-40 am fost si la medic mi-am facut analize, si nu a iesit nimic in neregula... am facut si tratament cu duphaston pt niste chisturi si tot nu s-a reglat...
cred ca se schimba metabolismul...

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#3 2009-06-03 22:50:12

mandrutza
Membru
Inregistrat: 2009-06-03

buna...am si eu o problema...dintotdeauna am avut menstruatia neregulata...acum 5 luni am fost la medic si mi-a dat sa iau duphaston cu vit E timp de 10 zile...3 luni mi-a venit ciclu regulat, dar ultima data mi-a venit la 47 de zile de la ultima menstruatie...as vrea sa incep iar tratamentul dar nu mai tin minte a cata zi de la menstruatie sa incep sa iau pastilele...as vrea sa raman si insarcinata totodata...ce ma sfatuiti sa fac?...sa mai iau duphaston sau nu...si daca da, cum?

#4 2009-06-04 09:34:47

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Singurul sfat competent pe care ti-l putem da este sa mergi la un medic bun si sa tratezi cauza acestor dereglari. Cu duphaston tu ai tratat doar efectul, adica lipsa sangerarii menstruale. Cred ca ar fi bine sa faci si niste dozari hormonale sa vezi cum stai.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.