homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Urgent

#1 2009-06-07 12:39:35

daliana7
New member
Inregistrat: 2009-06-07

urgent

fiind o zapacita de felul meu....nu stiu daca am uitat sa iau o pastila..(anticonceptionale)
dupa calculele mele am uitat una dar nu sunt sigura. acum mai am 3 de luat...
daca stiam ca am uitat luam doua in ziua urmatoare....asa cum nu stiu daca am uitat ce fac?
iau cele 3 pastile in 3 zile......si dupa incep pauza...si a 8-a zi incep o noua folie si totul o sa fie in regula?
multumesc

#2 2009-06-07 12:57:30

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: urgent

pai numara zilele sa vezi daca termini folia in aceeasi zi ca si la celelalte folii.
daca iese numaratoarea e ok. daca nu iese, te sfatuiesc sa unesti 2 folii sau sa te protejezi suplimentar acum, in pauza si pana inghiti 7 pastile de pe folia urmatoare

#3 2009-06-07 13:08:08

daliana7
New member

camysh a scris:

pai numara zilele sa vezi daca termini folia in aceeasi zi ca si la celelalte folii.
daca iese numaratoarea e ok. daca nu iese, te sfatuiesc sa unesti 2 folii sau sa te protejezi suplimentar acum, in pauza si pana inghiti 7 pastile de pe folia urmatoare

ideea e ca eu abia luna trecuta incepusem.... am luat mai demult am facut o pauza buna si dupa am inceput din nou..
deci nu pot sa-mi dau seama sincer.......am incercat sa-mi amintesc...........
sa zicem ca am uitat una , daca eu le termin fac pauza 7 zile...a 8-a zi incep alta folie...o sa fie ok?
adica o sa intre totul la normal? nu afecteaza faptul ca o zi am uitat..si din cauza asta mi s-a decalat cu o zi totul?
mersi Camysh

#4 2009-06-08 12:14:58

daliana7
New member

fetelorrrrrrrr....astept si eu un raspuns mai exact.....
sa zicem ca am uitat una , daca eu le termin fac pauza 7 zile...a 8-a zi incep alta folie...o sa fie ok?
adica o sa intre totul la normal? nu afecteaza faptul ca o zi am uitat..si din cauza asta mi s-a decalat cu o zi totul?

#5 2009-06-08 12:29:02

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei

Daca uiti o pastila trebuie sa o iei in momentul in care iti aduci aminte. Asta, ca sa ai 21 de pastile luate. In ceea ce priveste protectia, depinde a cata pastila o uiti. Adica, dupa pastila uitata trebuie sa iei corect sapte pastilute ca sa se reinstaleze protectia. Daca uiti pastila in ultima saptamana de exemplu, nu mai ai sapte pastile pe folie. Si atunci ai 2 variante:

1. ori mai iei cateva pastile de pe o folie de rezerva in asa fel incat sa ai sapte pastile luate si apoi sa faci pauza; in felul acesta esti protejata si in pauza;

2. ori termini normal folia si te protejezi suplimentar pe toata perioada pauzei si primele sapte zile din urmatoarea folie.

Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa.

Fericita mamica de Aida Maria!

Publicitate

loading...

#6 2009-06-08 21:45:18

daliana7
New member

mersi Andreea...am priceput acum:)

#7 2009-06-09 09:03:03

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei

Cu placere.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.