homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Va rog, doctoressa, sfatuiti-ma

#1 2009-06-10 09:46:54

flaviana
Full member
Inregistrat: 2008-02-16

Va rog, doctoressa, sfatuiti-ma

Ma aflu intr-o situatie care deja incepe sa devina enervanta. V-am mai scris si in alte posturi despre o parte din problemele mele...Ma repet ca sa inteleaga toata lumea. La varsta de 46 ani, am la activ 17 ani de luat continuu ac (in majoritatea timpului ac combinate si doar in ultimele 3 luni Exluton). Am renuntat in ianuarie la orice fel de ac, protejandu-ma cu ovule spermicide. Cand luam ac combinate (Triquilar) totul era OK (menstra regulata, ma simteam bine, cu exceptia faptului ca am tromboflebita, dar suportabila - mentionez ca nu fumez). Pt. a evita complicatiile tromboflebitei am recurs la Exluton timp de 3 luni (noiembrie-ianuarie), le-am suportat bine dar nu am avut menstra, si nici pana in ziua de azi nu am mai avut deloc - deci din noiembrie eu nu mai am menstra. In plus, au inceput sa-mi apara tot felul de cosuri, dureroase, pe fata. Ma simt foarte agitata si nu-mi gasesc echilibrul. Parca as vrea sa ma apuc din nou de ac, fiindca cu ele imi era bine. Ce ma puteti sfatui - sa reincep, sa iau ac combinate sau numai cu progesteron avand in vedere tromboflebita - daca nu fumez sunt chiar asa periculoase ac combinate? Avand in vedere si varsta, probabil ma apropiu si de menopauza - daca reincep ac ma dereglez si mai tare? Se poate si mai tare dacat atat? Nu ma mai suport...

#2 2009-06-10 09:56:09

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Va rog, doctoressa, sfatuiti-ma

Flaviana i-am lasat link doctoressei.

Te rog sa nu mai deschizi topicuri pentru fiecare intrebare.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2009-06-10 10:14:22

flaviana
Full member
Inregistrat: 2008-02-16

Imi cer scuze.

#4 2009-06-10 12:43:21

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

flaviana a scris:

Ma aflu intr-o situatie care deja incepe sa devina enervanta. V-am mai scris si in alte posturi despre o parte din problemele mele...Ma repet ca sa inteleaga toata lumea. La varsta de 46 ani, am la activ 17 ani de luat continuu ac (in majoritatea timpului ac combinate si doar in ultimele 3 luni Exluton). Am renuntat in ianuarie la orice fel de ac, protejandu-ma cu ovule spermicide. Cand luam ac combinate (Triquilar) totul era OK (menstra regulata, ma simteam bine, cu exceptia faptului ca am tromboflebita, dar suportabila - mentionez ca nu fumez). Pt. a evita complicatiile tromboflebitei am recurs la Exluton timp de 3 luni (noiembrie-ianuarie), le-am suportat bine dar nu am avut menstra, si nici pana in ziua de azi nu am mai avut deloc - deci din noiembrie eu nu mai am menstra. In plus, au inceput sa-mi apara tot felul de cosuri, dureroase, pe fata. Ma simt foarte agitata si nu-mi gasesc echilibrul. Parca as vrea sa ma apuc din nou de ac, fiindca cu ele imi era bine. Ce ma puteti sfatui - sa reincep, sa iau ac combinate sau numai cu progesteron avand in vedere tromboflebita - daca nu fumez sunt chiar asa periculoase ac combinate? Avand in vedere si varsta, probabil ma apropiu si de menopauza - daca reincep ac ma dereglez si mai tare? Se poate si mai tare dacat atat? Nu ma mai suport...

ar trebui sa mergi la medic...sa discuti despre toate astea....tromboflebita contraindica anticonceptionalele combinate...
Cele doar cu progesteron, pe de alta parte, iti cam opresc menstra...ceea ce la virsta ta ridica semne de intrebare pentru ca nu stim daca ai intrat sau nu in menopauza....
cosurile despre care vorbesti tot in legatura cu dezechilibrul hormonal ce insoteste menopauza si premenopauza pot fi....
anticonceptionalele combinate nu te deregleaza

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.