homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am gasit un perus...-2

#20 2008-09-14 16:20:24

mire_la
Full member
Inregistrat: 2008-08-12

Re: am gasit un perus...

mcdreamy a scris:

daa si eu il lasam pe al meu sa se plimbe prin camera ,zbura si se plimba pe dulap vreo jumatate de ora si apoi i se facea foame si se ducea singur la colivia lui si nu mai iesea deloc big_smile

ai noroc cu ei..eu daca ii las sa iasa stau vreo jumate de zi pe lustra imi fac mizerie pe jos..dupaia intra sa manance..si sa vezi ce hotomani sunt...daca vad ca vin spre cusca ies repede la loc ca sa nu le lipesc usa sa nu mai poata sa iasa

#21 2008-09-14 16:28:32

mcdreamy
Full member
De la: calculator
Inregistrat: 2008-09-11

mire_la a scris:

mcdreamy a scris:

daa si eu il lasam pe al meu sa se plimbe prin camera ,zbura si se plimba pe dulap vreo jumatate de ora si apoi i se facea foame si se ducea singur la colivia lui si nu mai iesea deloc big_smile

ai noroc cu ei..eu daca ii las sa iasa stau vreo jumate de zi pe lustra imi fac mizerie pe jos..dupaia intra sa manance..si sa vezi ce hotomani sunt...daca vad ca vin spre cusca ies repede la loc ca sa nu le lipesc usa sa nu mai poata sa iasa

rotfl rotfl rotfl da sa stii ca asa facea la inceput ultimu asta care il am ..zbura...dar dupa...se plictisea si el si se baga la colivie ..

Uitarea si mersul mai departe sunt cea mai mare intelepciune. kram
http://www.youtube.com/watch?v=4rGvq3cdJkk  hjarta Great Song music

#22 2008-09-14 21:56:08

persifona
Vizitator

nannasina, ai ban 1 zi pt reclama din semnatura

#23 2008-09-14 22:09:09

pitzipoank
Insomniac member
De la: ...casuta cu vise
Inregistrat: 2008-06-17

mire_la a scris:

pitzipoank a scris:

iti dai seama de varsta perusului in functie de cate ''margele'' negre are la gat

a mea are 4..inseamna ca are 4 ani?:f?rv?nad:

da. perusii traiesc pana la 15 ani smile

"Nu inţeleg cum o femeie poate ieşi din casă nearanjată - e o lipsă de politeţe. Şi nu poţi şti niciodată, poate chiar aceea este ziua in care-ţi intalneşti destinul. Iar in faţa destinului trebuie să apari cit poţi tu de frumoasă." Coco Chanel
roccolino big_smile http://www.youtube.com/watch?v=uyLU3qQw … re=related

#24 2008-09-14 23:27:13

deyacrs
Hero member
Inregistrat: 2008-06-06

perusul meu are vreo 10 ani... 10 de cand il am, dar nu cred ca avea mai mult de 1 an cand l-am luat... inca nu i-am numarat margelele rotfl maine

Publicitate

loading...

#25 2008-09-15 09:28:04

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

pitzipoank a scris:

mire_la a scris:

pitzipoank a scris:

iti dai seama de varsta perusului in functie de cate ''margele'' negre are la gat

a mea are 4..inseamna ca are 4 ani?:f?rv?nad:

da. perusii traiesc pana la 15 ani smile

Pai nebunul meu are 2 ani, l-am luat de puiut, si are la gat ori 2 margele (ca restul si le curata) ori chiar si 8... Acuma cati ani are pana la urma? rotfl

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#26 2008-09-15 16:40:30

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Pfuai...am si eu unu...dar nu e invatat sa umble prin casa... Am zis k dak mai imi iau unul, cand o muri asta micu probabil...o sa-l iau direct de la crescator sa mi-l dreseze rotfl k eu nu prea am rabadare, dar nici timp sad

Poor is the man whose pleasure depends on another

#27 2008-09-17 17:15:28

alina_alina
Hero member
Inregistrat: 2008-08-03

ce ai mai facut cu perusul?

#28 2008-09-18 13:26:51

life
Hero member
Inregistrat: 2008-05-23

nannasina a scris:

bucuresti, zona obor. ti-ai pierdut cumva perusu'?
LE: i-am pus niste apa si ceva seminte de floarea soarelui decojite si l-am mutat intr-o cutie mai inalta. am fost sa ii caut cusca, dar nu gasesc nimic deschis duminica seara. acum face bunjee jumping prin cutie. sper sa ii fie bine pana maine, poate suna cineva dupa el intre timp, ca daca nu, cred ca maine ii ia mami colivie.

Nop:P..ma gandeam ca daca esti din oras'ul meu si nu'l vroiai puteam sa'l cumpar eu pt ca mie imi plac perusii..am avut si eu o nimfa(papagal mai mare cica vorbitor ) si imi plac mult tongue
E mai violent pt ca ii este frica si nu e ob cu tine si oricum din cate stiu perusii nu prea sunt prietenosi si se sperie cam tare.

We Have To Be Strong !!!

#29 2009-06-13 08:54:16

diddy-ciccy
Membru
De la: Pitesti
Inregistrat: 2009-06-13

Buna!
Si eu am gasit 3 pana acum....si povestea e lunga..
Ultimul l-am gasit la Uzina Dacia din Mioveni, era foarte slab si nu avea mai mult de 2 luni., este complet galben.
Ingrijirea lor  este simpla...o colivie suficient de spatioasa,(gasesti de toate tipurile la pet-shopuri/hypermarket, dar ai grija sa nu iei una in forma rotunda, nu este recomandata perusilor, ii impiedica la catarare - acelea sunt mai ult pt canari.
Se obisnuieste f usor in camera , in afara coliviei, insa face putina mizerie si poate rontai articole de lemn, hartie, etc, mai ales daca sta mult singur.
Dieta.....trebuie sa fie variata, compusa 80% din mei sau amestecuri cu falaris, mei rosu, ovaz, etc (sunt amestecuri speciale in magazine), dar trebuie completata si cu fructe prospete, verdeata. plus minerale,, os de sepie...fel de fel de kestii care se gasesc la greu....si acceptabile la pret. Sunt necesare suplimentele pentru mentinerea sanatatii.
Daca il ingrjesti, poate trai mult...in afara de Coco, perusul gasit, mai am o femela, Ciccy, in varsta de 10 ani (cine a zis ca perusii nu traiesc mult??wink)) care din pacate are...cancer, o tumoare externa care o doare destul de rau, slabeste f mult odata cu cresterea tumorii si are nevoie de f multe vitamine....am ingrijito cum am putut, numai ca aceste boli nu apar programate....am tinut-o peste 5 ani prin casa si in tot timpul asta nu a avut nici o tentativa de evadare (a scapat de 2 ori dar s-a intors singura) - oricum, nu te baza de asta...Ciccy este extrem de blanda, dar nu toti perusii sunt asa.
Venirea lui Coco a convins-o pe Ciccy sa se intoarca la colivie...si acum sunt f fericiti....depinde pt cat timp....

Sper ca ti-am fost de folos si ca mai ai perusul,
O zi buna smile

Ultima oara a fost editat de diddy-ciccy (2009-06-13 11:43:49)

#30 2009-06-13 09:28:37

blueeyes
Platinum member

pitzipoank a scris:

al meu nu are nici o margea si l-am cumparat din toamna. Toti perusii fac margele?

patfierbinte      sjuk     

#31 2009-06-13 10:02:37

diddy-ciccy
Membru

Buna,
Nu am auzit de metoda asta, a mea are cate 3 "margele" albe, cred ca asta depinde mai ales de culoarea penelor....de exemplu daca un perus este alb complet sau galben complet....nu are nici un fulgulet din alta culoare.(masculul este galben-pui)
Dar o s-o studiez mai bine......oricum nu ma insel in privinta varstei pt ca eu insumi am cumparat-obig_smile

#32 2009-06-13 11:39:27

diddy-ciccy
Membru

Lelaina a scris:

Pfuai...am si eu unu...dar nu e invatat sa umble prin casa... Am zis k dak mai imi iau unul, cand o muri asta micu probabil...o sa-l iau direct de la crescator sa mi-l dreseze rotfl k eu nu prea am rabadare, dar nici timp sad

Hm..daca observi ca se simte singur nu e tarziu sa-i iei si acum un partener. In unele cazuri un tovaras il poate imblanzi (mie mi s-a repetat de 2 ori kestia asta) dar in cazul asta sa nu te astepti sa-ti stea pe deget sau sa inceapa sa vorbeasca....vor stii numai limba lor si daca sunt atasati unul de celalalt, partenerul poate deveni gelos....
sa le asiguri 2 hranitoare pt ca se pot certa pe mancare.
Eu asa am reusit sa conving femela sa intre inapoi in colivie.....tata era f nemultumit ca lasa mizerie si trebuia sa renovez.
Deci un partener poate schimba situatia in bine sau in rau.....totusi tine cont ca un papagal nu e un animalutz de circ sa-ti asculte toate comenzile...sunt destul de incapatanati si orgoliosi...
Ultima "achizitie", care a venit de fapt singura, ca l-am prins de pe strada, era f salbatic, probabil traumatizat de pe unde a evadat, musca f rau, dar intr-un an a facut destule progrese, asta pentru ca a observat ca putin curaj "nu strica", femela fiind foarte prietenoasa.

Nu incerca sa-l tii pe afara daca nu se simte in largul lui, nu toti perusii au abilitatea de zbor si orientare (alt perus care mi-a murit in urma cu 4 ani se ciocnea de toate geamurile in zbor). De obicei papagalii care se invata apartament sunt f curiosi cu ce se intampla prin camera, se uiita pe unde deschizi usitza, poate chiar sa invete sa-o deschida singur cu ciocul (kestie testata!)
Tousi zi merci ca nu tanjeste la libertatea din camera, pentru ca face destula mizerie si trebuie sa fii cu ochii pe geam..(daca isi pune capsorul al contributie, nu-l impiedica plasa de tantari:D)

Ultima oara a fost editat de diddy-ciccy (2009-06-13 11:40:42)

#33 2009-06-13 11:44:24

blueeyes
Platinum member

Al meu sta toata ziua liber si ma terorizeaza!!! Imi mananca din mancare, im bea din ceai, in momentul acesta sta pe tastatura si incearca sa-mi prinda degetul lol Si a invatat si cateva cuvinte, isi zice numele, chiar si cu diminutiv, si ma intreaba din 5 in 5 min "ce faci"? big_smile

E cel mai mare strengar din lume rotfl

patfierbinte      sjuk     

#34 2009-06-13 13:28:24

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

blueeyes a scris:

Al meu sta toata ziua liber si ma terorizeaza!!! Imi mananca din mancare, im bea din ceai, in momentul acesta sta pe tastatura si incearca sa-mi prinda degetul lol Si a invatat si cateva cuvinte, isi zice numele, chiar si cu diminutiv, si ma intreaba din 5 in 5 min "ce faci"? big_smile

E cel mai mare strengar din lume rotfl

ce mi-ar placea sa fie si al meu asa hjarta  am avut pana acum 4 perusi, dintre care primul a fost singurul prietenos. venea imediat cum bagam degetul in colivie, il lasam si prin casa. dar odata nu stiu ce l-a apucat, eram in sufragerie si ma trezesc cu el ca isi ia zborul fix inspre geamul de la terasa si s-a lovit sad a murit din cauza loviturii dupa cateva zile..cat am plans dupa el...apoi mi-am cumparat altii dar toti au fost salbatici pur si simplu. si asta pe care il am acum e nebun de-a dreptu chicot si cand ii pun mancare sau apa sare sa ma muste. de cateva ori a iesit din colivie singur, inspecta terasa. asta-iarna am stat 2 ore pe gresie ca sa il prind sa nu se loveasca de ceva si drept rasplata mi-a nenorocit degetul. l-as lasa afara cu draga inima, dar mi-e frica, cat e el de salbatic dar nu vreau sa se loveasca si sa-l pierd si pe el. deja m-am obisnuit, e foarte ciudat lol musca din mar si in loc sa il inghita il scuipa, i-am pus niste bilute cu o oglinjoara, ia apa in gura si da pe ele (ca sa alunece mai bine, cred lol ) are osul de sepia in colivie, dar roade peretele forgetit e narod rau chicot

Ultima oara a fost editat de april sunset (2009-06-13 13:29:48)

bebe V., soarele si luna

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.