homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Despre menopauza

#1 2009-06-18 13:08:48

carmen1967
New member
Inregistrat: 2009-01-23

Despre menopauza

Buna ,
am 42 de ani si de vreo 6 ani folosesc anticonceptionale (Lofemenal si de ceva timp Marvelon)  si pe care pot spune ca le suport bine.
Pentru ca mama mea a intrat mai devreme la MENOPAUZA...ma preocupa si pe mine problema. Ma gandesc ca tot luand pastile nu o sa imi dau seama cand ar fii timpul ei de instalat ....
Singurele simptome mai ciudate sunt uneori (destul de rar ) bufeurile de caldura , care nu stiu precis daca ar fi cauzate de iminenta apropiere a ei sau pot avea si alte cauze.
Intrebarea mea ar fi cum imi dau seama de asta ?
Pot lua anticonceptionale , dar asa la nesfarsit, de unde sa stiu cand sa le opresc?
Ce sfaturi imi dati ?
Multumesc,
Carmen

#2 2009-06-18 21:42:01

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Despre menopauza

sfatul meu e sa mergi regulat la medic, pentru vizitele periodice....
mai departe, e unanim acceptat ca dupa 50 de ani nu prea ar mai fi cazul sa iei contraceptiva, presupunindu-se ca s-a cam instalat menopauza...insa, evident, sub supraveghere medicala, ar fi potrivit sa faci terapie de substitutie

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.