Buna tututor,
Stiam ca am chisturi ovariene si am luat anticonceptionale vreo 6-7 ani si nu s-a intamplat nimic. Din 3 in 3 luni ma tratez fie de candidoza, fie de vulvovaginita , dureri in timpul menstruatiei cumplite si abia le mai potolesc cat de cat cu ibuprofen.
Luna trecuta mi-a intarziat menstruatia 10 zile si luna aceasta a aparut exact la o luna de la ultima. Nu mai iau anticonceptionale de 1 an cand endocrinologul mi-a zis ca raman sterila, am avut prolactina 1277.Problema e ca am dureri in zona ovarelor si am facut un ecograf vaginal, iar ginecologul a " vazut " chisturi si tumora solida pe ovarul stang. mi-a recomandat un CT pelvis , iar acum ma uit la un rezultat si vad ca nu as avea nimic doar niste " densitati fluide si parafluide fara zona de contact", restul sunt masuratori de ovare, uter in mm.
Abia saptamana viitoare am programare la ginecolog si nimeni nu imi spune nimic. Am aceleasi dureri in zona ovarelor, uneori durerea e pulsatila si imi iradiaza si in zona ficatului.
NU stiu ce sa mai cred. La urgenta doctorul a palpat chisturi pe ambele ovare, la eco aveam tumora , iar la CT am chestii fluide.
Intre timp menstruatia a durat 3 zile si de atunci am sangerari in cantitate mica fie un rosu intens, fie maro inchis murdar si asta de vreo 4 zile.
Nu stiu ce sa mai cred. Mi-e teama mai ales ca in familia mea mama si sora tatalui au murit de cancer uterin, strabunica din partea mamei a avut aceeasi afectiune , iar mama a avut ovarele pline de chisturi si nu a mai avut ce salva.