homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultate analize

#1 2009-06-26 19:28:08

puimic&puimare
New member
Inregistrat: 2008-10-30

rezultate analize

Buna ziua!
Am fost la doctor cu aceste analize si mi-a zis ca este vorba de o ciuperca. Mi-a prescris 2 caps de diflucan si 10 zile ovule intravaginale macmiror.

PROBLEMA este ca nu am inteles despre ce ciuperca este vb. Daca poate cineva sa ma lamureasca, eventual doctoressa, va rog frumos. De asemenea as dori sa stiu daca prietenul meu ar trebui sa faca vreun tratament (mentionez ca am un singur partener sexual).

Citodiagn. secretii vaginale:
FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE. RELATIV FRECVENTE PMN. FRECVENTI BACILI DODERLEIN.
ABSENTE LEVURI. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS

Citodiag. Papanicolau
SISTEM BETHESDA 2001/FROTIU CONVENTIONAL:
Satisfacator pentru evaluare DA celule endocervicale DA
I.Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna? DA
Organisme:
Trichomonas vaginalis NU, Candida NU, Cocobacili NU, Gardnerella NU, Actinomicete NU, Virus herpes simplex NU, Altele Flora microbiana SAPROFITA
Alte modificari nonneoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia DA, DIU NU, Iradiere/chimioterapie NU, Celule glandulare post histerectomie NU, Atrofie NU
II.Altele:
Celule endometriale la femei peste 40 ani? NU
III.Anomalii ale celulelor epiteliale? NU
Cel. scuamoase:
- Celule Scuamoase Atipice de Semnificatie Nedeterminata - ASC-US NU
- Celule Scuamoase Atipice care nu pot exclude o leziune intraepiteliala de grad ?nalt - ASC-H NU
- Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad Scazut - LGSIL NU - cu atipii HPV NU
- Leziune Intraepiteliala Scuamoasa de Grad ?nalt - HGSIL NU- cu suspiciune de invazie NU
- Carcinom cu celule scuamoase NU
Cel. glandulare:
- Cel. Glandulare Atipice(AGC) endocervicale NU,endometriale NU, glandulare fara alta specificatie(AGCNOS) NU
- Cel. Glandulare Atipice ?n favoarea unei neoplazii - endocervicale NU, glandulare NU
- Adenocarcinomul endocervical in situ (AIS) NU
- Adenocarcinomul endocervical NU, endometrial NU, extrauterin NU, fara alta specificatie NU.

IV.Alte neoplasme NU
V.Recomandari:.
O noua prelevare DA,De urmarit evolutia:citologica NU, colposcopica NU, biopsie urgenta NU, examen bacteriologic NU.

Descriere citologica: MODERAT fond inflamator acut si usor hemoragic. Alterari celulare de natura inflamatorie.
Flora microbiana SAPROFITA

Frotiu de aspect NORMAL. Frotiu de tip inflamator.
N.L.: Se recomanda repetarea dupa tratament ANTIINFLAMA

Ultima oara a fost editat de puimic&puimare (2009-06-28 15:27:15)

#2 2009-06-29 09:09:47

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

Re: rezultate analize

tratamentul este pt candida , dar din analizele tale nu reiese ca ai candida ... nu stiu de ce ai primit tratamentul asta ...
ai secretia specifica candidozei?
ce simptome ai?
chiar nu stiu ... analizele par a fi ok
mai putin flora saprofita , pt asta eu as face o cultura din secretia vaginala

#3 2009-06-29 13:07:44

puimic&puimare
New member

Nu am scurgeri anormale...in schimb am simptomele unei infectii urinare. Va trebui sa fac sapt viitoare o urocultura. Nu am inteles de ce mi s-a dat acest tratament. Doctorul mi-a zis, dupa ce s-a uitat la analize, ca am o ciuperca.

#4 2009-07-01 12:29:35

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

flora saprofita inseamna flora tipica , normala, deci nu va de ce sa trebuiasca cultura din secretie pentru ea....
nici eu nu vad pentru ce ai primit tratament, atita timp cit examenul de secretie e absolut normal

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2009-07-02 00:28:21

puimic&puimare
New member

va multumesc pentru raspuns...nu este prima oara cand ma duc la o clinica privata si primesc tratament "ciudat"...cred ca tot mai bune sunt spitalele de stat

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.