homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pot sa am bebe cand am si rana?

#1 2009-06-22 20:24:03

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

pot sa am bebe cand am si rana?

O prietena de-a mea zice:
Am o rana pe col pe care o tratez si totusi reapare la interval de cateva luni. As vrea sa raman insarcinata si nu stiu daca am voie...Iar HPV-ul este prezent. Am urmat tratament pentru imunitate 3 luni cu isoprinosine si polidin..
Ce pot sa fac in situatia asta? Vreau sa raman insarcinata..

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#2 2009-06-22 23:57:15

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: pot sa am bebe cand am si rana?

din cate stiu e de preferat sa scape intai de rana pe col..
tin minte ca Raluk_ a patit la fel...  a avut rana pe col si s-a chinuit sa scape de ea inainte sa ramana insarcinata

#3 2009-06-23 00:10:36

life
Hero member
Inregistrat: 2008-05-23

Cred ca depinde si de rana.Stiu situatii in care se recomanda sa pastrezi sarcina pt. ca la nastere se curata colul si se duce si rana.Dar astea sunt cazuri in care doctorul spune daca este bine sau nu.

We Have To Be Strong !!!

#4 2009-06-23 13:28:28

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

majestik a scris:

O prietena de-a mea zice:
Am o rana pe col pe care o tratez si totusi reapare la interval de cateva luni. As vrea sa raman insarcinata si nu stiu daca am voie...Iar HPV-ul este prezent. Am urmat tratament pentru imunitate 3 luni cu isoprinosine si polidin..
Ce pot sa fac in situatia asta? Vreau sa raman insarcinata..

cel mai bine e sa se consulte cu ginecologul ei si sa urmeze sfatul acestuia

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2009-06-23 17:32:35

majestik
Addicted member

doctoressa a scris:

a fost, doctoressa. . .
s-a dus la o dr aici, in craiova, dr. Tanase (parca..)
acum vreo 3 ani a descoperit ca are rana pe col. i-a fost recomandata dr asta si s-a dus la dumnea ei, in ideea de a-si trata rana.
bun, s-a tratat. ceea ce m-a uimit pe mine este faptul ca rana si-o trata dar reaparea! zicea ca tot timpul asta pana in prezent i-a tot aparut rana, cu toate ca ii  trecea!("o tratam, iar imi aparea, o tratam, iar imi aparea") si s-a obisnuit cu ideea lol, ca pana la urma nu avea ce face..
Dar s-a hotarat sa faca un bebe si s-a dus sa isi faca toate analizele necesare, la aceeasi dr. in urma analizelor a vazut ca are hpv prezent,urmand sa ia un tratament de imunitate.
Ceea ce m-a determinat pe mine sa scriu pe forum problema ei este faptul ca la ultimul control, doctora ginecolog i-a zis sa mai astepte si sa faca din nou investigatii.doar atat! nu a lamurit-o cu nimic,nu i-a zis ca e bine sa faca bb, ca nu e bine, sau ca e risc... macar sa-i fi zis: ori alba ori neagra., dar nu, nimic!si sa o ia iar de la capat..hmm
zicea ca o sa se duca la altcineva, dar nici nu stie la cine.
La cate activam forumul acesta, m-am gandit ca poate a fost vreo mamica intr-o astfel de situatie si ar avea o parere, o idee ceva..
Sau poate chiar tu, Doctoressa ma gadeam daca ai putea-o ajuta cu un sfat sau orice

Publicitate

loading...

#6 2009-06-24 17:24:28

majestik
Addicted member

Nimeni nu poate sa imi zica nimic? hmm

#7 2009-06-24 21:17:16

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

majestik a scris:

doctoressa a scris:

a fost, doctoressa. . .
s-a dus la o dr aici, in craiova, dr. Tanase (parca..)
acum vreo 3 ani a descoperit ca are rana pe col. i-a fost recomandata dr asta si s-a dus la dumnea ei, in ideea de a-si trata rana.
bun, s-a tratat. ceea ce m-a uimit pe mine este faptul ca rana si-o trata dar reaparea! zicea ca tot timpul asta pana in prezent i-a tot aparut rana, cu toate ca ii  trecea!("o tratam, iar imi aparea, o tratam, iar imi aparea") si s-a obisnuit cu ideea lol, ca pana la urma nu avea ce face..
Dar s-a hotarat sa faca un bebe si s-a dus sa isi faca toate analizele necesare, la aceeasi dr. in urma analizelor a vazut ca are hpv prezent,urmand sa ia un tratament de imunitate.
Ceea ce m-a determinat pe mine sa scriu pe forum problema ei este faptul ca la ultimul control, doctora ginecolog i-a zis sa mai astepte si sa faca din nou investigatii.doar atat! nu a lamurit-o cu nimic,nu i-a zis ca e bine sa faca bb, ca nu e bine, sau ca e risc... macar sa-i fi zis: ori alba ori neagra., dar nu, nimic!si sa o ia iar de la capat..hmm
zicea ca o sa se duca la altcineva, dar nici nu stie la cine.
La cate activam forumul acesta, m-am gandit ca poate a fost vreo mamica intr-o astfel de situatie si ar avea o parere, o idee ceva..
Sau poate chiar tu, Doctoressa ma gadeam daca ai putea-o ajuta cu un sfat sau orice

Maje parerea mea este sa consulte alt medic. In mod normal, o rana tratata asa cum trebuie nu ar trebui sa reapara. In plus, un medic competent la aparitia unei rani recomanda testarea hpv, sau cel putin un pap. In principiu, rana nu ar pune probleme la aparitia unei sarcini atata timp cat nu nasta normal. In astfel de cazuri, majoritatea medicilor recomanda cezariana deoarece rana se poate mari in timpul nasterii normale. Si nici infectia nu hpv, din ce stiu eu, nu ridica probleme. Nu se transmite la fat.

Fericita mamica de Aida Maria!

#8 2009-07-02 20:34:08

majestik
Addicted member

Multumesc de raspuns. Cu siguranta ai mai luminat-o un pic smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.