homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Durere urinat,e coli...???

#1 2009-07-04 15:27:19

swan_
Full member
Inregistrat: 2009-07-03

durere urinat,e coli...???

*

Ultima oara a fost editat de dely (2010-03-06 22:25:16)

#2 2009-07-05 02:16:51

ktytza
New member
Inregistrat: 2009-01-12

Re: durere urinat,e coli...???

Buna fetelor! Am fost diagnosticata cu e coli in urma unei uroculturi cu antibiograma si am luat tratament cu Nolicin timp de 10 zile si apoi inca 5 zile ceftibuten (Cedax) insa simptomele nu par sa-mi fi trecut.. Am usturimi la urinare dupa contact sexual si urinez des. Discomfortul la urinat s-a diminuat considerabil insa nu stiu ce sa intampla dupa contactul sexual, deoarece am impresia ca o iau de la capat...incep usturimile si urinarile dese. Mentionez ca este a doua oara cand am infectie urinara si am tratat-o si prima oara cu ciprinol timp de 5 zile. Daca ma puteti ajuta as vrea sa stiu raspunsul la urmatoarele intrebari:     
Trebuia tratat si partenerul meu si faptul ca nu s-a tratat determina reactiile dupa contactul sexual?
Este posibil sa fi scapat de e coli dar totusi sa fi ramas cu o sensibilitate?
Ce ar trebui sa fac? O alta urocultura este suficienta sau sunt necesare investigatii mai aprofundate?
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat! Sunt putin disperata... Va multumesc anticipat! Pupicei

#3 2009-07-05 16:09:52

grirox
New member
Inregistrat: 2008-05-27

buna, am si eu aceeasi infectie. am descoperit dupa un sumar urina. in fine, cert e ca nu am niciun simptom... nu am dureri, nu am usturimi... nimic... voi lua antibiotic... dar ce fac astfel incat sa nu imi apara candida...? a, si inca o chestie... de la ce apare aceasta infectie?

Life is a waterfall,
We're one in the river,
And one again after the fall.

#4 2009-07-06 15:17:30

ktytza
New member
Inregistrat: 2009-01-12

Alexia multumesc pt raspuns. Da, antibioticele erau printre cele sensibile in antibiograma... E ciudat si ingrijorator. Am citit tot felul de chestii p internet cum k tratamentul ar trebui sa dureze de fapt 3 luni si sa iau tot felul de adjuvante impreuna cu antibioticele... In cazul tau s-a trata si partenerul?
pupici

#5 2009-07-06 16:33:52

teo_doriss
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-02-18

ktytza a scris:

Alexia multumesc pt raspuns. Da, antibioticele erau printre cele sensibile in antibiograma... E ciudat si ingrijorator. Am citit tot felul de chestii p internet cum k tratamentul ar trebui sa dureze de fapt 3 luni si sa iau tot felul de adjuvante impreuna cu antibioticele... In cazul tau s-a trata si partenerul?
pupici

Draga ktytza,  vreau  sa stii ca de e-coli se scapa destul de greu... Trebuie sa ai multa rabdare si sa faci tratamentul prescris, f. riguros. Dintr-o experienta similara iti pot spune ca, dupa ce urmam tratamentul, mergeam la intervalul indicat de medic, refaceam  analiza, inclusiv antibiograma, e-coli era prezent, dar culmea devenise sensibil la un antibiotic la care data trecuta fusese rezistent si invers...(analiza facuta la acelasi laborator de fiecare data!). Medicul mi-a explicat atunci ca este f. rezistent si are capacitatea de a-si produce rapid "mutatii", asta fiind si motivul pentru care reusesti atat de greu sa scapi de el. Asa ca trebuie sa ai multa consecventa.
Si mai trebuie sa fii sigura ca acestia nu au "migrat" si in zona genitala. Nu am inteles prea bine daca ai facut deja si un examen de secretie, dar neplacerile acelea pe care le resimti in acea zona, ar putea fi o explicatie...
Si mare atentie la igiena intima. Acesti e-coli se transmit usor din zona anusului, asa ca dupa scaun, mare atentie, sa nu-i ajuti chiar tu sa treaca de colo-colo...
Neaparat trebuie sa se trateze simultan si partenerul! Altfel se produce o reinfestare continua.
Sanatate multa!

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.