homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Yasmin - da sau nu?

#1 2009-04-24 16:16:58

Zizika
Full member
Inregistrat: 2008-10-16

Yasmin - da sau nu?

mi-au fost recomandate de medicul ginecolog... Ar fi prima oara cand iau anticonceptionale de aceea mi-e cam frica, nu stiu ce reactii adverse ar putea sa apara.  M-am gandit si sa incerc sa le iau, iar daca nu imi sunt potrivite sa renunt la ele... dar am auzit ca odata ce te deregleaza hormonal, greu mai revii la starea de dinainte. A luat careva Yasmin.. sau ce stiti despre aceste pilule? Va rog mult vreau si eu un raspuns ca nu prea stiu ce sa fac. Multumesc.

#2 2009-04-24 17:16:29

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

Re: Yasmin - da sau nu?

in primul rand ca nu te deregleaza hormonal ci , dimpotriva, te regleaza. sunt multe fete care iau tipul asta de ac. cum te vei comporta depinde de cat de bun a fost medicul care ti le-a recomandat si de organismul tau. spre exemplu, eu iau microgynon si nu am avut nici cea mai mica problema, altele au avut greturi, spotting.
parerea mea este sa le iei si in functie de ce probleme vei intampina te putem ajuta cu un sfat. e posibil, repet posibil, sa ai senzatie de greata la inceput, la fel sa apara spottingul, insa daca toate sunt in limitele normale vor disparea dupa primele luni si nu vei mai avea probleme. si sa nu uitam ca pe langa aceste "dezavantaje" pastilutzele iti confera o protectie sigura, scapi de dureri, de hemoragii puternice si de cicluri neregulate.

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#3 2009-04-24 18:09:06

Zizika
Full member

De doctora care mi le-a recomandat sunt sigura, mai ales ca mi le-a recomandat in urma unor analize... ceea ce nu toti doctorii o fac. Nu as vrea insa sa ma ingras de la ele... am o prietena care dupa ce a inceput sa ia ac (marvelon) a pus 10 kg in plus, iar dupa ce a renuntat la ele nici ca a mai reusit sa le dea jos. Multumesc pt raspuns.

#4 2009-04-24 18:19:15

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

e simplu! daca simti ca iti fac cumva pofta de mancare te abtii, mananci cat este normal si atat. si stai linistita nu inseamna ca daca cineva s-a ingrasat , toti se ingrasa. eu as fi vrut sa mai iau ceva kg si....pauza! smile

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#5 2009-07-22 12:13:22

Zizika
Full member

Mi-am adus aminte ca trebuia sa va spun efectele pe care le-am avut de la Yasmin... pana la urma mi-am facut curaj si le-am luat la inceputul lunii mai, atunci cand mi-a venit ciclu. Ei bine, am reusit sa iau decat o pastiluta pt ca simteam ca daca o iau si pe a doua o sa mor, si nu glumesc. Am vomitat 2 zile la rand, nu puteam sa mananc si sa beau nimic, pt ca in secunda urmatoare le varsam. Pana n-am facut un metroclopramid injectabil nu m-a lasat starea aia. In luna respectiva am avut si spotting vreo 5 zile, si taote astea de la o singura pastila!! Am fost la doctora mea, i-am spus, si mai mai sa nu ma creada ca am avut starile alea, pt ca ea recomanda tuturor pacientelor ei Yasmin si niciuna nu a avut aceste stari. Mi-a spus sa mai incerc o data sa le mai iau, dar sincer acum mi-e cu adevarat frica. Voi ce parere avetzi? A avut careva aceste stari? Stiu ca majoritatea au greata, dar nu sa verse 2 zile la rand din cauza unei singure pastile....

Publicitate

loading...

#6 2009-07-22 14:40:32

IceBody
Full member
Inregistrat: 2007-03-22

Eu zic ca nu este de la yasmin,poate ai mancat ceva ,poate ai facut vreo toxiinfectie alimentara sau ceva.Eu iau de aproape 3 ani si nu am auzit pe nimeni cu astfel de simptome

Ultima oara a fost editat de IceBody (2009-07-22 14:41:17)

Dear Cupid,next time hit both !

#7 2009-07-22 16:45:18

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

Zizika a scris:

Mi-am adus aminte ca trebuia sa va spun efectele pe care le-am avut de la Yasmin... pana la urma mi-am facut curaj si le-am luat la inceputul lunii mai, atunci cand mi-a venit ciclu. Ei bine, am reusit sa iau decat o pastiluta pt ca simteam ca daca o iau si pe a doua o sa mor, si nu glumesc. Am vomitat 2 zile la rand, nu puteam sa mananc si sa beau nimic, pt ca in secunda urmatoare le varsam. Pana n-am facut un metroclopramid injectabil nu m-a lasat starea aia. In luna respectiva am avut si spotting vreo 5 zile, si taote astea de la o singura pastila!! Am fost la doctora mea, i-am spus, si mai mai sa nu ma creada ca am avut starile alea, pt ca ea recomanda tuturor pacientelor ei Yasmin si niciuna nu a avut aceste stari. Mi-a spus sa mai incerc o data sa le mai iau, dar sincer acum mi-e cu adevarat frica. Voi ce parere avetzi? A avut careva aceste stari? Stiu ca majoritatea au greata, dar nu sa verse 2 zile la rand din cauza unei singure pastile....

Nici eu nu cred ca e de la pastile, mai ales ca ai luat UNA. Probabil alta a fost cauza acestor simptome, cauza care a coincis cu administrarea ac.

#8 2009-07-22 19:59:08

algocalmin
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-04

si eu am luat 2 ani yasmin si totul a fost perfect. mai mult de atat, inainte aveam ciclul menstrual foarte neregulat, insa odata cu yasmin acesta s-a reglat si mi-a ramas perfect regulat si dupa oprirea pastilelor.
cat despre efecte adverse, tin minte ca si mie mi-a fost putin greata la inceput...dar la cat de speriata eram atunci, se poate sa fi fost totul in mintea mea.

“if you want something in life, reach out and grab it...”

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.