Nu stiu exact unde trebuie sa postez... ca find noua pe forum, inca nu m-am obisnuit ca clasificarile... va rog sa mutati si sa ma iertati daca nu am postat unde trebuia.
Despre ce vreau sa vorbesc... (mi-e greu)... despre un moment din viata mea:
In urma cu 2 ani eram insarcinata... am stiut din prima clipa ca am ramas... 30 iunie 2007, aveam aproape 21 de ani (ii implineam in octombrie), in zilele ce au urmat au inceput sa apara semnele de sarcina iar dupa 15 zile am facut testul de sarcina. A iesit pozitiv! Am fost foarte fericiti, atat eu cat si tatal copilului (actualul sot) si intreaga familie...
La 5 saptamani de sarcina am mers la ginecolog, care ne-a intarit convingerile... toate bune si frumoase; pana intr-o zi cand, mergand la toaleta am observat o mica pata de sange maronie... moment in care m-am panicat! Am sunat medicul sa-l anunt si m-a trimis urgent sa iau utrogestan, iar a doua zi sa merg la consult. Eram in 8 saptamani. Mi-a zis ca nu are ritm cardiac si ca sansele de pastrare sunt slabe (mai mici de 50%). Mi-a recomandat sa continui tratamentul inca 7 zile si vedem cum decurg lucrurile (in caz de urgenta sa-l sun si sa ma prezint la spital oricand si la orice ora).
Dupa 3 zile sangerarea era ceva mai puternica... Dupa lungi discutii cu sotul in care am pus in balanta faptul ca eram toata ziua singura acasa, iar el ar fi putut ajunge doar dupa 30min in situatii urgente, ne-am hotarat sa renuntam...
In timpul avortului, medicul a zis ca n-aveam sanse sa pastrez bb-lul deoarece era fisurat saculetul...
Oricum am fost distrusa... si inca ma macina intrebarile fara raspuns de atunci...
Inainte de avort, mi-am facut si analizele, dar nu l-au interesat pe doctor... dar am inceput eu sa caut raspunsuri si sa inteleg ce nu era in regula... din primele analize, singura veste proasta era ca aveam Rh negativ...
Anul acesta am mers la un alt ginecolog si povestindu-i prin ce experienta am trecut... mi-a zis ca am renuntat prea repede si mi-a dat sa fac un set de analize. De data asta am aflat ca am cytomegalovirus cu IgM negativ si IgG pozitiv... n-am mai mers inapoi la doctor pentru citirea analizelor... dar din cate am auzit Cmv poate determina pierdere de sarcina mica... in felul acesta mi-am raspuns singura (dar m-ar interesa si o parere avizata); tot din acele analize, mi-a iesit ca am anticorpi anti Rh negativ (dupa avort, medicul nu mi-a dat niciun medicament pentru Rh). Restul analizelor mele au iesit bune.
A facut si sotul meu o spermograma, deoarece el la 16 ani a avut cancer si a facut radioterapie, citostatice, etc... si (atunci) i s-a spus ca nu mai poate avea bebe... dar acum analizele au iesit bine, mai putin numarul de spermatoizi normali, care era mai mic decat trebuia (nu-i gasesc acuma fisa ca sa spun exact rezultatul)
Acestea fiind spuse... de ce am pierdut sarcina? Ce sanse sunt ca sa o pierd si pe urmatoarea? La ce va trebui sa fiu mai atenta data viitoare?
De atunci nici n-am mai incercat sa raman insarcinata si nici n-am fost in stare sa pun intrebarile directe vre-unui cunoscator... de teama...
Ultima oara a fost editat de Olga13 (2009-07-31 11:34:02)