homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize ciudate

#1 2009-07-31 14:07:48

pink_butterfly
Insomniac member
Inregistrat: 2006-08-10

analize ciudate

cumnatul meu si-a facut analize de sange si i-au iesit monocitele si fierul peste valoarea normala si neutrofilele sub valoarea normala...a mai avut cineva probleme de genul acesta?...stiti cam ce-ar putea insemna? hmm

http://www.youtube.com/watch?v=mwMdO3HK_ws our song hjarta
em todas as ruas do amor seras meu e eu serei tua hjarta
http://www.youtube.com/watch?v=DDuLPHsIuTg

#2 2009-07-31 23:44:09

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

Re: analize ciudate

monocitele se gasesc crescute in bolile produse de virusuri si in unele boli de sange...
scaderea procentului de neutrofile se produce in bolile infectioase cronice. Este o scadere relativa prin cresterea procentului altor tipuri de leucocite...

Fierul se poate acumula in exces in organism din urmatoarele cauze:

numeroase transfuzii de sange;
erapie cu fier acordata excesiv sau timp indelungat;
hemocromatoza - o boala ereditara;
diverse boli cronice inflamatorii cum ar fi artrita reumatoida sau malignitati
leziuni hepatice, posthepatite virale sau cauzate de abuzul de alcool
boala Gaucher ? o alta boala ereditara;
o boala ereditara familiala asociata cu cataracta congenitala (sindromul cataracta hiperferitinemie) si cu acumulare excesiva de fier in ficat si alte organe.
Peste 50 % dintre persoane pot avea niveluri crescute de fier seric dupa ce manaca, insa acest nivel este tranzitoriu. De asemenea, concentratia de fier seric are si o variatie diurna, fapt pentru care se recomanda recoltarea de sange dimineata pe nemancate.

Sper ca te-ai lamurit macar putin...

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#3 2009-08-01 00:14:03

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

of of of, ce usor e sa dam un copy/paste de pe alte site uri....   

pink_butterfly, stai linistita, e totul ok, nu are pt ce-si face griji.  monozitele / neutrofilele cresc in orice infectie .
iar fierul crescut in sange, depinde de alimentatie. daca bilirubina totala e buna, n-are cauze nasoale de crestere a fierului, deci puteti sta linistiti! smile
numa bine!

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#4 2009-08-01 00:28:16

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

e foarte usor sa reinterpretam ...gresit...de pe alte site.uri...in orice infectie cresc LEUCOCITELE...iar fata spunea ca neutrofilele sunt SCAZUTE...decat sa interpretezi gresit sau s fii superficial mai bine dai o informatie generala...asa cum zici tu ca are o infectie...desi netrofilele sunt scazute si poate fi orice infectie (desi poate fi doar una bacteriana)...asa pot spune eu ca neutropenia(nr scazut de leucocite)...poate fi cauza unui soc anafilactic sau a unei carente de vitamina B12...
pink orice ar fi trebuie sa mearga la medic...si in functie de istoricul sau sa se stabileasca un diagnostic...oricum nu cred ca e vorba de vreo boala ereditara deci nu ai de ce sa iti faci griji mari...

Ultima oara a fost editat de x_ynna (2009-08-01 00:29:53)

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#5 2009-08-01 01:56:54

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

x_ynna a scris:

e foarte usor sa reinterpretam ...gresit...de pe alte site.uri...in orice infectie cresc LEUCOCITELE....

iar acolo sunt crescute MONOCITELE.. ele tot din mare fam a LEUCOCITELOR fac parte, daca nu stiai....
DECI - MONOCITOZA (cresterea nr de monocite) apare in orice infectie bacteriana, cat de mica ar fi...
NEUTROPENIA (scaderea nr de neutrofile, care tot LEUCOCITE SUNT, doar ca sunt polimorfonucleare,)  deasemenea, apare in orice infectie, fie bacteriana, fie virala.  daca a fost racit, sau daca a luat vreun antibiotic... la fel se observa.

Mai mult decat atat, cat de clara sa fiu? sad 
si nu, nu am interpretat de pe nici un alt site..  Competentele mele, cred ca (,) conteaza mai putin, dar vrei sa-ti scot tratae de hematologie clinica sa vezi ca am dreptate?

x_ynna a scris:

iar fata spunea ca neutrofilele sunt SCAZUTE...decat sa interpretezi gresit sau s fii superficial mai bine dai o informatie generala...asa cum zici tu ca are o infectie...desi netrofilele sunt scazute si poate fi orice infectie (desi poate fi doar una bacteriana)...asa pot spune eu ca neutropenia(nr scazut de leucocite)...poate fi cauza unui soc anafilactic sau a unei carente de vitamina B12...
pink orice ar fi trebuie sa mearga la medic...si in functie de istoricul sau sa se stabileasca un diagnostic...oricum nu cred ca e vorba de vreo boala ereditara deci nu ai de ce sa iti faci griji mari

punem pariu ca si medicul de fam il va intreba daca a fost racit, daca a tusit  si scuipat ceva, daca l-a  durut in gat?

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.