homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultate papanicolaou+ hpv

#1 2009-08-05 19:53:12

carina2009
New member
Inregistrat: 2008-12-18

rezultate papanicolaou+ hpv

Buna ziua,
va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine. Tocmai mi am refacut analizele( papanicolaou+ genotipare HPV), dupa ce in urma cu un an, am facut o conizatie. Am fost diagnotsticata cu hpv cu risc crescut 18 si inca 4 cu risc scazut printre care si 81.
Acum, dupa un an rezultatele sunt urmatoarele:
-genotiparea hpv: s a identificat doar genotipul cu risc scazut 81.
Papanicolaou:
-frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare fara anomalii nucleare;
-sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale
  Am programare la medic d abia pe 8 septembrie, va rog din suflet poate sa mi explice doamna doctor si mie rezultatele? Va multumesc!

#2 2009-08-05 22:03:22

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: rezultate papanicolaou+ hpv

dupa mine pap-ul e ok

#3 2009-08-06 09:58:33

carina2009
New member
Inregistrat: 2008-12-18

Ce ma ingrijoreaza pe mine este faptul ca hpv este inca prezent chiar si la un an de la conizatie.Stiu ca tulpina 81 nu este cu risc crescut, dar ma gandesc ca totusi ma va afecta in viitor, ma gandesc si la o eventuala sarcina.Rana pe col poate recidiva avand in vedere ca am avut hpv cu risc crescut 18?

#4 2009-08-06 13:21:32

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

conizatia nu te ajuta sa scapi de hpv care e un virus cu care ramai toata viata de aceea pe mine ma surprinde ca la genotipare nu au iesit si celalalte tulpini care iesisera prima data. rana poate sa reapara din cauza tulpinilor cu risc crescut dar care se pare ca tu nu le mai ai...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.