homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sortis - atorvastatina

#1 2009-08-22 19:51:26

dannonne
New member
Inregistrat: 2009-08-22

sortis - atorvastatina

De aproximativ 2 ani de zile in urma analizelor s-a constatt colesterolul marit (250 - maxim admis in limite normale este 220). Mi s-a recomantat o reteta, trebuie sa iau medicamente Sortis (10 mg) pt o perioada de 30 de zile indicat pt scaderea grasimilor din sange, dupa care sa refac analizele. Din prospect am aflat ca Sortis interactoaneaza cu anticonceptionalele orale - eu iau Yasmin de aproximativ 4 ani fara intrerupere.

Nu stiu ce sa fac, medicul de familie este deja in concediu si nu am pe cine sa intreb. Ce trebuie sa fac: sa opresc administrarea anticonceptionalelor in luna care urmeaza, adica in timp ce voi lua Sortis, sau sa le iau in paralel? Pt moment nu utillizez Yasmin pt contraceptie, nu am contact sexual, ci doar pt a continua administrarea, ma simt f bine folosindu-le.

Dauneaza sanatatii combinatia Yasmin + Sortis?

Va rog sa ma sfatuiti.

#2 2009-08-22 19:55:14

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Re: sortis - atorvastatina

Eu zic ca poti sa iei in paralel ca nu are nimic, ideea e ca scade protectia, dar daca zici ca nu ai contacte sexuale nu e nicio problema. Daca totusi se intampla sa ai, protejati-va suplimentar pe perioada tratamentului efectiv + inca 7 zile de la terminarea lui.
Eventual mai asteapta pareri, sa nu cumva sa vorbesc prostii tongue

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#3 2009-08-22 19:58:22

dannonne
New member

Nu e o pb pt mine daca Aceste pastile pt scaderea colesterolului au ca efect diminuarea rolului anticonceptionalelor, de protectie impotriva unei sarcini nedorite. Imi este teama sa nu aiba reactii adverse. Banuiesc ca am colesterolul marin si din cauza anticonceptionalelor, "ajuta" in acest sens plus lipidele din mancare, nu am un regim alimentar prea echilibrat din pacate.

#4 2009-08-22 20:01:29

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Am inteles. Atunci sa vedem ce zic fetele cu privire la problema ta cu colesterolul smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#5 2009-08-23 19:18:14

dannonne
New member

Trebuie sa intrerup Yasmin in perioada in care iau Sortis sau pot sa continui sa iau si pastilele contraceptive si cele anticolesterol simultan?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Ultima oara a fost editat de dannonne (2009-08-24 10:51:26)

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.