homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Conflicte de munca-2

#20 2009-08-19 20:35:24

Heart
New member
Inregistrat: 2006-10-13

Re: conflicte de munca

din pacate toti incearca sa stoarca cat mai mult si daca s-ar putea sa vii sa lucrezi tot timpu si sa nu-ti dea salariu, ar fi si mai bine.

Nu sunt expert, dar din cate stiu eu este prevazut in codul muncii prin lege faptul ca fiecare angajat are dreptul la minim 20 (sau 21, nu stiu sigur) de zile de concediu de odihna platit. E dreptul fiecaruia si mi se pare normal ca miminul ala care e prevazut de lege sa fie respectat. Acum daca in contractul individual sta scris altceva, nu stiu ce sa zic.

si eu am avut ceva probleme cu angajatorii, nu din cauza concediilor. dar am zis nu si am scos-o la capat. de razbunat, si azi mai lucrez in aceeasi firma (problemele au fost acum 2 ani) si de atunci n-am mai avut nici o problema asemanatoare.

To the world you may be one person, but to one person you may be the world!

The greatest happiness in life is the conviction that we are loved, loved for ourselves, or rather, loved in sipte of ourselves.

#21 2009-08-19 22:06:06

ada2910
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-07-13

eu nu inteleg exact care este situatia ta. mama este expert contabil si daca imi dai mai multe detalii as putea sa o intreb.
de exemplu, lucrezi la o societate privata sau ca si bugetar?
Banii ti se retin din salariu pe perioada concediului? Iti da mai putini bani la sf lunii daca pleci si tu o saptamana? Citeste inca o data contractul individual de munca si vezi ce este stipulat acolo. Oricum, din ce am inteles, nu are dreptul sa iti reduca din salariu. Daca lucrazi la o soc privata ar trebui sa iti dea salariu complet macar. In general nu prea dau prime de vacanta, mai ales pe criza asta ...dar nici nu au dreptul sa iti opreasca din salariu.

daca imi dai mai multe detalii poate pot sa te ajut. imi poti trimite si PM. Bafta

PS: din pacate acum e foarte usor sa concediezi pe cineva....au ei solutii pentru tot.

Ultima oara a fost editat de ada2910 (2009-08-19 22:07:18)

Infrange-ti deci durerea
Fii vesel de se poate
Caci tot la zi ajunge
Si cea mai lunga noapte!

#22 2009-08-20 14:53:55

ada2910
Full member

eu lucrez intr-o societate privata si niciodata nu ne dau bani in plus pentru concediu. ne dau salariu complet si asta e. Poate sunt si unele companii mai mari care ofera bani in plus pentru concediu dar mai rar, mai ales acum pe criza. Concediu de odihna platit (concediu normal) inseamna ca tu poti lipsi 21 de zile lucratoare si tot sa iti iei acelasi salariu la sfarsitul lunii si nu ca ti se si dau bani in plus (pe langa salariu).

daca esti bugetar, atunci se schimba situatia....ai dreptul la o prima de vacanta prin contractul de munca.

cele 21 de zile sunt lucratoare dara sambete si duminici (chiar daca lucrezi in aceste zile). In mod normal si daca se respecta zilele de week-end sunt platite cu 100%.

de aceea ti-am cerut mai multe detalii.
repet, daca lucrezi intr-o soc privata atunci ti se da salariu si atat. daca angajatorul e foarte dragut atunci iti poate da si ceva in plus.

Infrange-ti deci durerea
Fii vesel de se poate
Caci tot la zi ajunge
Si cea mai lunga noapte!

#23 2009-08-24 18:05:51

in_love
Full member
De la: mai aproape decat crezi
Inregistrat: 2009-05-13

s-a rezolvat..pe cale amiabila

multumesc pt sfaturi puss

cum sterg topicul?sau nu se sterge?

kapitulation

#24 2009-08-24 18:51:57

ada2910
Full member

nu cred ca are rost sa il stergi, poate mai ajuta si pe altcineva ....

Infrange-ti deci durerea
Fii vesel de se poate
Caci tot la zi ajunge
Si cea mai lunga noapte!

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.