homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Basicute...

#1 2009-08-19 17:12:27

sad.sad.angel
Full member
Inregistrat: 2008-05-11

basicute...

deci povestea e urmatoarea: de cativa ani imi ies niste pete in special vara si din cate am inteles e de la soare si apa... unele sunt maro inchis iar altele albe. recent am fost la dermatologie in speranta k nu o sa'mi mai dea k pana anii trecuti solutia 1 si 2. mi'a dat un alcool, mi'a explicat cum se foloseste si toate cele. mi'a zis ca daca vreau sa stau la soare sa ma spal si apoi sa stau linistita la soare. ieri am facut asta si dupa nici 10 min de stat la soare mi'au aparut niste basicutze mici si pline cu apa preuspun pe tot pieptu. chiar daca le'am spart au iesit iar... aveti vreo idee despre ce vb?

#2 2009-08-19 20:40:20

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: basicute...

sad.sad.angel a scris:

deci povestea e urmatoarea: de cativa ani imi ies niste pete in special vara si din cate am inteles e de la soare si apa... unele sunt maro inchis iar altele albe. recent am fost la dermatologie in speranta k nu o sa'mi mai dea k pana anii trecuti solutia 1 si 2. mi'a dat un alcool, mi'a explicat cum se foloseste si toate cele. mi'a zis ca daca vreau sa stau la soare sa ma spal si apoi sa stau linistita la soare. ieri am facut asta si dupa nici 10 min de stat la soare mi'au aparut niste basicutze mici si pline cu apa preuspun pe tot pieptu. chiar daca le'am spart au iesit iar... aveti vreo idee despre ce vb?

sincer, nu...dupa cum le descrii par a fi ca cele de la arsura solara....
ma depaseste oricum...sorry

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2009-08-19 21:58:50

ada2910
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-07-13

daca ai pielea foarte alba si stai la soare la ore neindicate e normal sa iti apara aceste basicute cu lichid (mai ales daca si transpiri in zona respectiva). te dai cu crema cu factor mare de protectie? Asa imi apar si mie daca stau in soare puternic, dar dupa dispar. Oricum poate mai mergi si la alt dermato pentru o a doua parere. Bafta

Infrange-ti deci durerea
Fii vesel de se poate
Caci tot la zi ajunge
Si cea mai lunga noapte!

#4 2009-08-19 22:17:54

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

Si mie imi apar mici pete rosii pe piept care ma mananca si formeaza ceva lichid cred in interior. Asta daca stau la soare, intru in apa sarata si tot asa. Eu am pielea alba, ma dau cu crema de protectie solara, nu stau la ore neindicate, deci cred ca este doar o sensibilitate.
Imi dispare de la sine daca nu mai expun zona respectiva la soare.

Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2009-08-19 22:18:21)

#5 2009-08-26 19:26:40

sad.sad.angel
Full member
Inregistrat: 2008-05-11

am pielea alba dar nu si pe gat unde erau foarte accentuate basicutele alea. acum mi'au trecut si in schimb si se curata pielea. acum trebuie sa stau sa mai iau eu de pe alocur pielea pentru ca nu se cojeste uniform si nu imi place. pot sa fac ceva sa se ia peste tot odata si nu treptat?
inca ceva, am si o crema, locobase

Publicitate

loading...

#6 2009-08-27 08:43:41

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

sad.sad.angel, nu mai sta la soare ! Si vorbesc foarte, foarte serios !
Anul trecut, la mare, m-am prajit urat de tot pe sani. Nu stiu de ce doar pe sani, cert e ca dupa ce mi s-au dus vreo 2 straturi de piele mi-a aparut o pata rosie. Mica la inceput, tot mai mare dupa aceea, pe piept. Partea nasoala era ca incepuse sa prinda contur si in relief, daca intelegi ce vreau sa spun.
Am citit disperata pe net mii de articole despre melanom, cancer de piele, toate cele... si m-am pus pe rugaciuni.rugaciune
Bunul Dumnezeu m-a ascultat si am vazut ca de vreo doua luni a inceput sa se retraga, asta dupa vreun an de incertitudine. nici la dermatolog n-am mers ca imi era teama de ce o sa imi spuna.
Anul asta, in schimb, m-am ferit de soare ca de ...
Asa ca, grija mare ca nu e de joaca !

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-08-27 08:44:18)

gravida 35+ babyboy happydance

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.