homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Doctoressa lamuriti-ma si pe mine va rog-2

#20 2009-08-29 11:59:12

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Re: doctoressa lamuriti-ma si pe mine va rog

O sa rog mult moderatoarele sa lase linku-ul acesta doctoressei ... N-am vrut sa deschid un topic nou pentru un singur post. Multumesc !

Ideea sta in felul urmator - am o problema despre care am mai intrebat, dar avand in vedere faptul ca ea persista, as dori o parere avizata. Am fost diagnosticata cu sindrom junctional pielo-ureteral drept ( am asta din nastere - practic, pe o distanta de cca 1 cm, uretera dreapta e oarecum mai stramta ), iar ultima ecografie pe care am facut-o a fost in 2007 ( cand am avut si ultimele dureri lombo-abdominale cu caracter colicativ ) si a identificat staza pielo-caliceala. Mi s-a zis ca nu e grav, in ideea ca nu necesita operatie ( am consultat mai multi medici ) si ca pot sa traiesc cu asta foarte bine toata viata.
Dureri la rinichiul drept n-am mai avut de atunci, insa ele au debutat in urma cu 2 luni, cand am inceput sa iau anticonceptionale ( Marvelon 28 ). Am cautat pe net si am gasit ca anticonceptionalele sunt RELATIV contraindicate in boli renale ... Nu mai stiu ce sa cred. Am dureri ( slabe, ce-i drept, dar tot simt o jena ) din nou din cauza pastilelor .. ? Inainte sa incep prima folie i-am zis d-nei dr. de la planning despre problema asta si nu mi-a spus efectiv nimic. Am pus si problema ca e o coincidenta, ca mi-a fost frig, m-am ganditi la un moment dat ca poate totul e in mintea mea ( desi simt clar durere la rinichiul drept ) ... Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra ... Multumesc mult !

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#21 2009-08-29 14:34:12

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

i-am lasat link doctoressei

#22 2009-08-29 14:44:21

kdeea
Platinum member

Multumesc mult de tot !

#23 2009-08-30 19:52:34

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

kdeea a scris:

O sa rog mult moderatoarele sa lase linku-ul acesta doctoressei ... N-am vrut sa deschid un topic nou pentru un singur post. Multumesc !

Ideea sta in felul urmator - am o problema despre care am mai intrebat, dar avand in vedere faptul ca ea persista, as dori o parere avizata. Am fost diagnosticata cu sindrom junctional pielo-ureteral drept ( am asta din nastere - practic, pe o distanta de cca 1 cm, uretera dreapta e oarecum mai stramta ), iar ultima ecografie pe care am facut-o a fost in 2007 ( cand am avut si ultimele dureri lombo-abdominale cu caracter colicativ ) si a identificat staza pielo-caliceala. Mi s-a zis ca nu e grav, in ideea ca nu necesita operatie ( am consultat mai multi medici ) si ca pot sa traiesc cu asta foarte bine toata viata.
Dureri la rinichiul drept n-am mai avut de atunci, insa ele au debutat in urma cu 2 luni, cand am inceput sa iau anticonceptionale ( Marvelon 28 ). Am cautat pe net si am gasit ca anticonceptionalele sunt RELATIV contraindicate in boli renale ... Nu mai stiu ce sa cred. Am dureri ( slabe, ce-i drept, dar tot simt o jena ) din nou din cauza pastilelor .. ? Inainte sa incep prima folie i-am zis d-nei dr. de la planning despre problema asta si nu mi-a spus efectiv nimic. Am pus si problema ca e o coincidenta, ca mi-a fost frig, m-am ganditi la un moment dat ca poate totul e in mintea mea ( desi simt clar durere la rinichiul drept ) ... Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra ... Multumesc mult !

Oare ce sa insemne relativ contraindicate?????...
unde pe net ai citit cape mine ma lasa nervii...
m-am amuitat acum si pe prospectul unui contraceptiv...a 2, de fapt...nici vorba sa zica asa ceva....
pe de alta parte durerea de rinichi e difuza, nu e precisa, orice te poate durea in zona aceea
eu una cred ca te doare ceva in zona aia, poate chiar rinichiul, avind tu o afectiune cronica, insa sigur nu de la contraceptive

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#24 2009-08-30 22:21:24

kdeea
Platinum member

Aici am citit: http://www.despreboli.ro/category/probl … ecologice/

Contraindicatii relative ale administrarii contraceptivelor = se pot administra anticonceptionale numai dupa ce va sfatuiti cu un medic de specialitate:

1. Varsta peste 35 de ni
   2. Fumatoare>15 tigari/zi
   3. Migrena repetata sau persistenta
   4. Hipertensiune arteriala
   5. Boli de inima
   6. Boli de rinichi
   7. Diabet zaharat
   8. Boli de colecist (vezica biliara)
   9. Icter in timpul unei sarcini anterioare
  10. Hepatita activa
  11. Mononucleoza infectioasa
  12. Anemie falciforma
  13. Operatii chirurgicale
  14. Fracturi
  15. Boli severe
  16. Lactatie
  17. Depresie severa, semnificativa

Oricum, am inteles ce ati spus. N-o sa imi mai fac probleme. Va multumesc foarte foarte mult pentru raspuns smile

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.