homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Facultate Litere, specialitate japoneza?

#1 2009-09-08 20:02:37

Scarlet_Autumn
Sr. member
Inregistrat: 2009-09-04

Facultate Litere, specialitate japoneza?

Cred că multe dintre voi sunteţi sau aţi trecut de perioada facultăţii, aşa că vă cer părerea.   tillfreds
Ce părere aveţi de Facultatea de Litere (UBB) Cluj, secţia rom?nă-japoneză? Mi-ar sur?de ideea ?nvăţării unei limbi noi şi ciudate, si deşi zice-se c-ar fi foarte grea, nu cred că e imposibilă  partydance . Chiar m-ar interesa avantaje, dezavantaje, profesori, experienţă proprie, etc.
(Mai am un an ?n care aş avea timp să mă hotărăsc şi eventual să mă pregătesc un pic..)
So? Any suggestions?  big_smile

Ultima oara a fost editat de Scarlet_Autumn (2009-09-08 20:08:42)

Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.

#2 2009-09-08 20:11:26

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

Re: Facultate Litere, specialitate japoneza?

stiu pe cineva care va fi acum anul I acolo : o sa te anunt daca aflu ceva lol

#3 2009-09-08 23:01:16

Scarlet_Autumn
Sr. member

ok, mersi smile

Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.

#4 2009-09-09 11:14:35

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

mi se pare interesant sa inveti o limba "ciudata", pe care nu o cunosc multi smile
dar trebuie sa te gandesti ca pe langa japoneza o sa mai fie si romana... multa romana(gramatica :lexic, sintaxa...; latina, slavona, literatura- carti de citit de la o zi la alta)
in principiu filologia nu prea e de viitor...decat daca vrei sa te faci prof, editor, bla-bla, dar cand iti alegi o limba de genul lucrurile se schimba.
eu cunosc pe cineva care a terminat rom-germana si acum lucreaza intr-un call center si are peste 25 mil salariu + banii pe care ii castiga din meditatiile la gramatica.
eu am intrat la litere rom-portugheza si comunicare si rel publice,dar nu aleg romana portugheza pt ca imi place mai mult a doua big_smile
le-as fi facut pe amandoua dar e f greu...

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#5 2009-09-09 11:24:45

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

scarlet, eu am intrat la franceza-japoneza , la ubb
din cate am mai vorbit cu colegi mai mari, limba e foarte grea (scrierea si vocabularul, gramatica e usoara) si e foarte,  mult de citit. Profii cica sunt ok, dispusi sa te ajute atunci cand vad ca-ti dai interesul. Dar tinand cont ca sunt destul de putini cei care invata limba, ai sanse mari de a gasi un post bine platit, dupa ce termini, cu conditia sa fi f bun.
Eu am inceput sa invat limba de vre-un an, singura, acasa, ca sa am cat de cat o idee in ce ma bag smile
o sa-ti povestesc mai multe dupa ce incep scoala, si vad cum e

Publicitate

loading...

#6 2009-09-09 11:24:52

ioana.cristina83
Full member
De la: cluj napoca
Inregistrat: 2008-11-06

scarlet...eu cand aud de facultatea de litere mi se ridica parul pe mine...si eu am terminat la cluj si i multumesc lu Dumnezeu ca am scapat de ea...
sicer nu e de viitor si inveti numai tampenii, nimic practic
sfatul meu este sa te reorientezi big_smile
gandeste te ca ai 2 posibilitati la final: profesor sau traducator grater (salariile lasa de dorit )

one day we're gonna get somehow...rodnar

#7 2009-09-09 15:29:00

Scarlet_Autumn
Sr. member

Ştiu că mulţi zic că ?n momentul de faţă nu prea e de viitor Facultatea de Litere, dar vreau să fac şi ce-mi place, deşi sună cam ciudat ?n vremuri de "criză".
Mă g?ndesc să fac ?n paralel şi Engleză-Franceză, dar la FF (ar fi păcat de anii ?n care le-am ?nvăţat).
Am ambiţie şi thanks God, ?ncă mă ajută mintea, deci n-aş vrea să fac o facultate doar de dragul diplomei...

carmen_21, ar fi fost greu, dar nu imposibil. Oricum, ţi-ai ales profil interesant.  :>

taisha, ?nveţi singură? Cam ce ai reuşit să ?nveţi ?ntr-un an? Eu m-am g?ndit să-mi iau nişte lecţii audio + ghid şi eventual nişte meditaţii.
Cine ştie, poate ne-nt?lnim la anu`  tillfreds 

ioana.cristina83, de ce absolvenţii de Litere ram?n at?t de "traumatizaţi"? (mi-a mai zis cineva că are fiori numai c?nd se g?ndeste acolo  chicot ). Tu, de exemplu, ce lucrezi acum? Are legătură cu ce ai studiat?

Ultima oara a fost editat de Scarlet_Autumn (2009-09-09 18:14:54)

#8 2009-09-09 15:51:40

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

scarlet, eu cred ca oricat de "idioata" ar parea o facultate,daca o faci cu drag si iti place nu are cum sa nu-ti aduca beneficii.

si eu daca m-as fi dus la medicina as fi fost traumatizata, pt ca nu e ceea ce imi doresc... wink
romana-lb straina mi se pare o specializare greoaie (cum am mai zis big_smile ... pt ca pe de-o parte e lb noua, iar pe de alta parte romana ) dar frumoasa

si da... mie mi se pare imposibil sa fac doua facultati la litere, la zi, la univ bucuresti,
sa fiu anul I la ambele si sa mai invat si o limba noua (eu fiind anti-talent la limbi straine lol )

oricum, iti doresc succes big_smile treci a XII-a, nu?

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#9 2009-09-09 15:52:49

ioana.cristina83
Full member
De la: cluj napoca
Inregistrat: 2008-11-06

are legatura sa zic 50% ..eu am facut georgrafie-engleza( si partea de engleza am facut o la litere)
pur si simplu sunt materii care nu si au rostul..toceala pura grater
pe langa partea de limba straina iti mai pun si o gramada de chestii legate de lb romana..literaturi+ lingvistici+fel si fel de gramatici..numa asa ..ca de folosit nu au sa iti foloseasca te asigur eu..oriunde ai lucra
eu lucrez in turism momentan
are legatura cu partea de geogra smile

one day we're gonna get somehow...rodnar

#10 2009-09-09 17:03:24

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

scarlet, ti-am dat add
am invatat pana acum doua dintre sistemele de scriere, hiragana si katakana, vreo 300-400 de kanji si cuvinte, dintre cele mai uzuale. Gasesti pe net multe cursuri gratuite, insa majoritatea in engleza. Daca te descurci cu engl, poti usor sa inveti.
Eu am o carte, a doamnei Angele Hondru, destul de complexa, care trateaza toate problemele gramaticale. Dar cel mai bine ar fi sa cauti un meditator. Eu nu am avut ocazia, pt ca stau intr-un orasel unde nu exista nimeni cu o astfel de specializare. Mai vb pe mess puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.