homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Toxo acuta in sarcina - doctoressa

#1 2009-09-04 11:55:35

moniv
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2006-10-05

toxo acuta in sarcina - doctoressa

doctoressa, si restul fetelor in cunostiinta de cauza.
sunt insarcinata in 9 saptamni si am primit rezultatul analizeleor. din pacate nu e bun.

Ac Anti-Toxoplasma IgG     NEGATIV (0.1)     <2 UI/ml: negativ >3 UI/ml: pozitiv
Ac Anti-Toxoplasma IgM     POZITIV (1.208)     <0.499: negative 0.500-0.599: grayzone (echivoc) >0.600: pozitive

indica infectie acuta.

am vorbit deja cu ginecologul, mi-a zis sa refac analizele in prima faza. in caz ca sunt corecte se pare ca mai mereu se recomanda avort terapeutic.

am repetat analizele acum, dupamasa astept rezultatul.
intrebarea mea ar fi, pentru doctoressa sau oricine s-a confruntat cu asa ceva, exista vreun fel de a depista daca infectia a traversat placenta?
chiar nu am nici o sansa sa pastrez copilul?

o intrebare fara relevanta m-ar mai interesa, in cazul unei infectii acute hemoleucograma nu trebuia sa fie modificata catusi de putin? simultan am recoltat si pentru hemoleucograma si rezultatele sunt nromale toate (inclusiv leucocite su limfocite cu tot..)

m-ar ajuta orice raspuns in cunostiinta de cauza
va multumesc mult

#2 2009-09-04 13:22:22

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: toxo acuta in sarcina - doctoressa

am lasat link doctoressei

#3 2009-09-04 22:35:06

moniv
Full member

mersi lady

din pacate se pare ca analizele erau corecte, am repetat:

TOXOPLASMOZA
IgM..............0,751 pozitiv
IgG..............0,000 UI/ml negativ

Interpretare IgG
0,0 < IgG < 2,0 UI/ml subiect neimunizat
2,0 < IgG < 3,0 UI/ml neconcludent
3,0 < IgG imunizare probabila, in functie de contextul
clinic se recomanda repetare dupa 2 - 3 saptamini

Interpretare IgM
0,0< Index IgM < 0,499 negativ
0,500 < Index IgM < 0,599 neconcludent
0,599 < Index IgM pozitiv

cam sumbra perspctiva sad

Edit1:
continui sa editez, doctoressa cand apuci am sa te rog sa iti dai cu pararea.

am gasit in diverse documentatii inca o speranta:
Pacienţii cu IgM (+) şi IgG (-) trebuie retestaţi la fiecare 2 săptăm?ni p?nă la apariţia seroconversiei sau excluderea unui răspuns IgM ?natural? sau nespecific3

mai astept, mai fac 2 teste, daca igm nu creste si nu apare igg poate e nespecific acest igm. daca apare igg din pacate asta e, nu am sa mai astept pana la pcr.
maine am sa incerc sa vorbesc si cu un imunolog sau cineva de la infectioase, ei ar trebui sa stie mai multe...nu stiu de ce refuz sa cred ca m-am infectat tocmai acum.

Edit2:
daca nu altceva documentez cazul, poate ajuta candva pe cineva.

azi am luat legatura cu un infectionist si o doamna de la laborator.
voi reface maine IgG, IgM si in plus: aviditatea, IgA si PCR. toretic dupa toate astea voi putea primii un raspuns concludent daca este sau nu infectie acuta cu toxoplasmoza.

parerea oricarui doctor sau a cuiva cu situatie similara este in continuare binevenita.

Edit3:

maine mi se rimite sangele in germania pentru PCR. din cate am reusit sa ma documentez este ea mai rapida si sigura metoda de a depista o infectie acuta cu t.gondolii.
pana vineri, luni cel tarziu aflu reultatul.

pacat ca ginecologii nostrii nu au stiut sa imi zica de asa ceva.

Ultima oara a fost editat de moniv (2009-09-07 18:53:40)

#4 2009-09-11 17:31:32

moniv
Full member

de data asta nu mai editez: adaug comentariu nou sa ajunga printre primele postari, sa citeasca cat mai multe dintre voi. nu se stie cand va veti confrunta cu acelasi lucru, poate va va fi de folos.

am primit rezultatul analizelor PCR din germania:
Toxoplasma gondii: negative
This analysis was perfomred in the laboratory Prof. Enders in Stuttgart Germany

deci analizele mele imunologice au dat gres in fata celor de adn.

din cate am aflat pana la ora asta, se exclude infectia cu toxo. saptamana viitoare voi vorbii cu un parazitolog, dar sunt foarte fericita si optimista.

Ultima oara a fost editat de moniv (2009-09-11 17:33:55)

#5 2009-09-11 20:43:32

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ma bucur mult moni
imi pare rau ca nu am reusit sa citesc postul tau mai devreme...insa e o veste forte buna cea primita din Germania

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2009-09-11 22:00:48

Dr. Istrate
New member
Inregistrat: 2009-07-14

moniv a scris:

pacat ca ginecologii nostrii nu au stiut sa imi zica de asa ceva.

teste PCR se fac si la noi... la Genetic Lab

#7 2009-09-14 11:27:17

moniv
Full member

doctoressa, multumesc.
iti citesc mereu postarile si o atitudine echilibrata si optimista mi-ar fi prins foarte bine. dar macar au venti vesti bune destul de repede. foarte multi doctori sau cadre medicale au o atitudine prapastioasa. faptul ca transmiti liniste si optimist ajuta foarte mult. pana la urma diagnosticul va fi unu si acelasi, nu are sens sa se streseze omul suplimentar inainte de a-l afla.
doctorita mea ginecolog este cu o atidunie similara si la prima sarcina am putut sa ma bucur de aceasta calitate. acum insa e in concediu de maternitate asa ca a trebuit sa apelez la altcineva.

nu am facut absolut nimic in weekend, am stat doar si m-am bucurat de liniste, am simtit din nou ca am un bb in burtica. senzatia asta mi-a luat-o un doctor pentru o saptamana. acum urmeaza sa mai vorbesc cu un infectionist sa vad daca/ce teste sa fac/refac. am incredere ca o sa fie bine.

Dr. Istrate, sunt din timisoara. Mi-au recoltat sange la Bioclinica si ei au trimis in germania. Tot de la ei am preluat rezultatul.
Nu am gasit in momentul ala un laborator in timisoara care sa faca PCR (pentru toxo pe sangele meu), si cumva parca imi si convenea ca se for face in germania. Personaul de la Bioclinica a fost impecabil, mi-au explicat cum stiau ei mai bine si m-au sunat imediat cum au venit rezultatele. S-au bucurat impreuna cu mine.
Genetic Lab din cate vad este doar in Bucuresti. Sincer ungarie imi este mai aproape daca chiar era cazul. Multumesc de info oricum.

Ultima oara a fost editat de moniv (2009-09-14 11:28:42)

#8 2009-09-14 13:43:18

daria_25
Full member
Inregistrat: 2008-03-08

moniv, ma bucur pentru tine, sper sa fie bine in continuare. Iti doresc un bebe sanatos...meriti din plin.

#9 2009-09-14 15:59:42

moniv
Full member

multumesc daria.
eu nu stiu in ce masura, dar in mod sigur bebelusul meu merita sa fie sanatos si sa duca o viata independenta.

am vorbit cu o doamna de la Victor Babes (spitalul de boli infectioase), m-a asigurat ca PCR-ul are absolut drept de veto, daca el a spus ca nu e infectie: "apai papusa inseamna ca nu e vorba de nicio infectie cu toxoplasmoza".

Ultima oara a fost editat de moniv (2009-09-14 16:00:10)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.