homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Microadenom hipofizar

#1 2009-08-20 01:50:54

nobody6
Full member
Inregistrat: 2008-06-03

microadenom hipofizar

...

Ultima oara a fost editat de justme22 (2009-10-17 21:01:24)

#2 2009-08-20 22:05:10

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: microadenom hipofizar

esti sigura ca senzatia de la nivelul ochilor nu se datoreaza faptului ca ai citit foarte mult despre eventualele complicatii ale microadenomului tau hipofizar?
ca e destul de greu de crezut sa fi crescut atit de mult totusi incit sa apese pe nervii optici(pe chiasma)...
oricum, adenomul ala hipofizar secreta prolactina, de aceea, fara tratament ea tot mare va fi
cita vreme prolactina e mare, tu esti infertila, deci rostul contraceptivelor nu prea exista(cu atit mai mult cu cit si ele pot contribui la cresterea prolactinei)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2009-08-20 22:32:06

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

.....uite ca nu stiu...si sunt surprinsa...insa te cred...macar teoretic, prolactina mare inhiba ovulatia...nu in 100% din cazuri insa...asta inseamna ca tu ai dreptate si ai nevoie de contraceptie eficienta....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2009-09-22 16:44:13

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

justme22 a scris:

Anul trecut in octombrie am descoperit printr-un RMN un microadenom hipofizar....prolactina era crescuta, am facut tratament cu Dostinex...jumatate de pastilutza la 8 zile....cam vreo 2 luni....prolactina scazuse...dupa care nu am mai facut nici un tratament si am refacut prolactina dupa 3 luni...si a crescut iar destul de tare....
De cand am aflat de microadenom medicul nu mi-a zis sa opresc anticonceptionalele...pe care de altfel le luam de 7 ani...cu mici intreruperi....
Problema e ca de ceva timp...am niste probleme cu vederea...parca ma apasa ceva pe ochi...de multe ori mi se pune o "ceata" pe ochi si dureaza ceva timp pana imi revin...
Am citit pe net despre persoane care au ramas fara vedere din cauza asta...am intrat in panica sad
De luna asta am intrerupt si anticonceptionalele ptr ca nu le mai suportam...
Vreau sa refac toate analizele...dar ajung in TImi unde e medicul meu peste vreo luna...
Nu stiu ce sa fac...am zis sa merg maine sa fac niste analize...prolactina...sa vad cum e...poate asa ma linistesc un pic...
Nu e nimeni pe aici care a avut aceeasi problema? E ceva timp pana ajung sa fac un RMN sa vad daca a mai crescut sau nu adenomul...dar nu mai am nici somn sad

Nu ai avut secretie mamara? Adica lapte, de la prolactina marita?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.