Avort spontan complet, dar sangerari continuu
- andrutza_2184
- New member
- Inregistrat: 2008-06-28
avort spontan complet, dar sangerari continuu
Pe data de 1 sept 2009, mi-a venit CM. Nu l-am avut niciodata regulat si de cate ori imi vine, ori e in cantitati mici, ori mari, in cazul in care racesc. De data aceasta mi-a venit in cantitati foarte mici. In primele 3 zile, normal, am scurgeri mai abundende, zilele 4-5 mai slabut, iar 6-7 aproape ca nu mai e. De data aceasta mi-a venit in prima zi putin, a 2 a cam tot la fel, a treia deloc, apoi mai curgea cate putin (2-3 picaturi) sera sau dimineata. Am avut ceva examene de dat si m-am gandit ca e de la stres. Pe data de 5 si 6 am avut examenele si cand m-am trezit am avut senzatii de greata. Am dat vina pe stres si oboseala. Timp de vreo luna (pana in data de 7 sept) am luat memoplus, spirulina si piracetam ca sa ma mentin in forma la examene, iar pe data de 7 sept am incetat sa le mai iau. In aceeasi zi mi-a venit CM abundend. M-am gadit ca am scapat de stres de medicamente si de-asta. Dar eram deja in a 2a sapt de ciclu. Au inceput sa curga si cheaguri, dar mi se intampla cand racesc. Mi se intampla adesea in primele 3 zile. A 4a zi n-au incetat scurgerile. Tot in aceasta zi, am avut si contact cu partenerul, neprotejat (stiind ca in aceasta perioada nu ai cum sa ramai). Urmatoarele doua zile tot la fel, iar mie nu mi se mai termina. Eram in data de 13 si mie tot imi curgea in cantitati destul de mari, inclusiv cheaguri. Pe data de 14 a incetat vreo 2 zile si apoi iar a inceput sa curga, dar foarte putin. Nu stiu ce mi-a venit si mi-am facut test de sarcina. Am facut 2, ambele au iesit pozitive. Mi-am sunat imediat medicul, i-am spus problemele pe care le-am avut si mi-a zis sa merg de urgenta la control, iar pana atunci (era la cabinet doar vineri, 18 sept) sa iau cuminol, ca in cazul in care era nevoie de vreo intreventie chirurgicala sa fiu, de preferat, sub efectul antibioticului. La cabinet am explicat totul. Mi s-a facut control si ecograf (intern. cel ce se pune direct pe uter si nu extern de se pune pe burtica). Doctorul mi-a spus ca nu se vede nici o sarcina si ca am avortat spontan, complet. Mi-a explicat ca aproximativ 3-4 saptamani dupa avort testul de sarcina poate iesi pozitiv si ca eu nu mai aveam nimic acolo doar o infectie pe partea stanga (am anexita cronica acuta, pe partea stanga, de cand ma stiu. am avut si infectie urinara si mereu am dureri. nu prea reusesc sa scap de ele. am facut si injectabil: tador si polidin si tot degeaba). Mi-a spus sa continui tratamentul cu cuminol 10 zile si sa iau si tagremin (aveam mici dureri in stanga). Astazi e a 8a zi de tratament si mie tot imi curge sange. Ieri dimineata mi-am sunat medicul si i-am spus problema asta. Mi-a zis ca e dereglare hormonala de la avort si mi-a spus sa incep sa iau anticonceptionale (novynette) ca sa reglam problema si sa revin la control peste o luna de la primul. Pana ieri -24 sept, (de pe data de 16sept) am avut scurgeri foarte putin (am avut nevoie doar de un protect slip). Astazi am trecut al absorbante normale pentru ca a inceput sa-mi curga mai mult. Matusa mea m-a sfatuit sa citesc prospectul de la anticonceptionale si acolo scria de sangerari. Mi-a zis ca asta e cauza pentru care sunt mai abundende... Dar, mai am o problema... Sanii ma dor de vreo saptamana in continuu, urinez foarte des, as dormi intr-una si mananc mult (de obicei mananc foarte putin. chiar o data pe zi, de cele mai multe ori)... Plus am mici dureri abdominale (rare si scurte). Simptomele acestea le am si inainte de ciclu cu aproximativ o saptamana jumate. Iar Dr mi-a spus ca nu stie in functie de ce data o sa-mi vina CM de data aceasta... Problema mea e urmatoarea: daca in perioada in care sangerezi, nu poti ramane insarcinata (ma refer la saptamana a 2a in care am avut ciclu, cand am avut contact cu partenerul) , inseamna ca sarcina mea la momentul controlului nu putea fi mai mica de o luna de zile (ultimul contact l-am avut cu o luna inainte)... Exista cumva riscul ca la control sa nu se fi depistat sarcina? Test daca imi fac, iese tot pozitiv. Dar nici sangerarile astea pe care le am de la 1 sept in mod continuu nu mi se par normale... Nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai cred, iar medicul meu ginecolog (este femeie) imi spune sa stau linistita, pentru ca toate mi se intampla de la avortul spontan si ca nu mai sunt insarcinata... Tin sa mentionez ca e prima oara cand raman insarcinata si ca am 25 de ani...
- odamaria
- New member
- Inregistrat: 2009-04-20
Re: avort spontan complet, dar sangerari continuu
andrutza_2184 a scris:Pe data de 1 sept 2009, mi-a venit CM. Nu l-am avut niciodata regulat si de cate ori imi vine, ori e in cantitati mici, ori mari, in cazul in care racesc. De data aceasta mi-a venit in cantitati foarte mici. In primele 3 zile, normal, am scurgeri mai abundende, zilele 4-5 mai slabut, iar 6-7 aproape ca nu mai e. De data aceasta mi-a venit in prima zi putin, a 2 a cam tot la fel, a treia deloc, apoi mai curgea cate putin (2-3 picaturi) sera sau dimineata. Am avut ceva examene de dat si m-am gandit ca e de la stres. Pe data de 5 si 6 am avut examenele si cand m-am trezit am avut senzatii de greata. Am dat vina pe stres si oboseala. Timp de vreo luna (pana in data de 7 sept) am luat memoplus, spirulina si piracetam ca sa ma mentin in forma la examene, iar pe data de 7 sept am incetat sa le mai iau. In aceeasi zi mi-a venit CM abundend. M-am gadit ca am scapat de stres de medicamente si de-asta. Dar eram deja in a 2a sapt de ciclu. Au inceput sa curga si cheaguri, dar mi se intampla cand racesc. Mi se intampla adesea in primele 3 zile. A 4a zi n-au incetat scurgerile. Tot in aceasta zi, am avut si contact cu partenerul, neprotejat (stiind ca in aceasta perioada nu ai cum sa ramai). Urmatoarele doua zile tot la fel, iar mie nu mi se mai termina. Eram in data de 13 si mie tot imi curgea in cantitati destul de mari, inclusiv cheaguri. Pe data de 14 a incetat vreo 2 zile si apoi iar a inceput sa curga, dar foarte putin. Nu stiu ce mi-a venit si mi-am facut test de sarcina. Am facut 2, ambele au iesit pozitive. Mi-am sunat imediat medicul, i-am spus problemele pe care le-am avut si mi-a zis sa merg de urgenta la control, iar pana atunci (era la cabinet doar vineri, 18 sept) sa iau cuminol, ca in cazul in care era nevoie de vreo intreventie chirurgicala sa fiu, de preferat, sub efectul antibioticului. La cabinet am explicat totul. Mi s-a facut control si ecograf (intern. cel ce se pune direct pe uter si nu extern de se pune pe burtica). Doctorul mi-a spus ca nu se vede nici o sarcina si ca am avortat spontan, complet. Mi-a explicat ca aproximativ 3-4 saptamani dupa avort testul de sarcina poate iesi pozitiv si ca eu nu mai aveam nimic acolo doar o infectie pe partea stanga (am anexita cronica acuta, pe partea stanga, de cand ma stiu. am avut si infectie urinara si mereu am dureri. nu prea reusesc sa scap de ele. am facut si injectabil: tador si polidin si tot degeaba). Mi-a spus sa continui tratamentul cu cuminol 10 zile si sa iau si tagremin (aveam mici dureri in stanga). Astazi e a 8a zi de tratament si mie tot imi curge sange. Ieri dimineata mi-am sunat medicul si i-am spus problema asta. Mi-a zis ca e dereglare hormonala de la avort si mi-a spus sa incep sa iau anticonceptionale (novynette) ca sa reglam problema si sa revin la control peste o luna de la primul. Pana ieri -24 sept, (de pe data de 16sept) am avut scurgeri foarte putin (am avut nevoie doar de un protect slip). Astazi am trecut al absorbante normale pentru ca a inceput sa-mi curga mai mult. Matusa mea m-a sfatuit sa citesc prospectul de la anticonceptionale si acolo scria de sangerari. Mi-a zis ca asta e cauza pentru care sunt mai abundende... Dar, mai am o problema... Sanii ma dor de vreo saptamana in continuu, urinez foarte des, as dormi intr-una si mananc mult (de obicei mananc foarte putin. chiar o data pe zi, de cele mai multe ori)... Plus am mici dureri abdominale (rare si scurte). Simptomele acestea le am si inainte de ciclu cu aproximativ o saptamana jumate. Iar Dr mi-a spus ca nu stie in functie de ce data o sa-mi vina CM de data aceasta... Problema mea e urmatoarea: daca in perioada in care sangerezi, nu poti ramane insarcinata (ma refer la saptamana a 2a in care am avut ciclu, cand am avut contact cu partenerul) , inseamna ca sarcina mea la momentul controlului nu putea fi mai mica de o luna de zile (ultimul contact l-am avut cu o luna inainte)... Exista cumva riscul ca la control sa nu se fi depistat sarcina? Test daca imi fac, iese tot pozitiv. Dar nici sangerarile astea pe care le am de la 1 sept in mod continuu nu mi se par normale... Nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai cred, iar medicul meu ginecolog (este femeie) imi spune sa stau linistita, pentru ca toate mi se intampla de la avortul spontan si ca nu mai sunt insarcinata... Tin sa mentionez ca e prima oara cand raman insarcinata si ca am 25 de ani...
Buna. Eu as face niste investigatii mai serioase, nu-i normal sa ai scurgeri atat de abundente si o perioada asa de lunga. Si eu nu am incredere in medicii care spun "stai linistita, o sa treaca... " in conditiile in care tu ai avut probleme de sanatate destul de grave (un avort spontan... nu-i de gluma). Un avort spontan trebuie sa aiba o cauza... as investiga putin sa vad din ce cauza s-a intamplat. O zi frumoasa.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
mie normal mi s-ar fi parut sa-ti dea sa faci in mod repetat testul beta HCG pana scadea valoarea la 0. eu asa de sfatuiesc sa faci. macar de 2 ori la distanta de cateva zile ca sa te asiguri ca e in scadere valoarea
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
iar ideea ca tu crezi ca in perioada menstruatiei nu poti ramane insarcinata e total eronata...
ii las link si doctoressei
- maryvasy
- New member
- Inregistrat: 2009-08-18
Buna, Andruta,
Am vazut mesajul si as vrea sa-ti scriu referitor la menstra abundenta. Nu stiu ce sa zic de sarcina, daca esti sau nu. Si eu stiu ca testul din sange arata daca esti sau nu insarcinata, BETA HCG UL. Ceaa ce vreau sa ti spun eu este ca in ceea ce ai scris tu despre tine eu ma regasesc in multe. De cand ma stiu am avut menstra neregulata si la 17 ani am fost diagnosticata cu anexita chistica bilaterala. La mine menstra a venit mereu neregulat si in cantitati foarte mari si cu cheaguri foarte mari. Faceam un fel de hemoragie. Am fost pe la n docotori. Si totul s-a redus si la o dereglare hormonala. Asa am tinut-o pana la varsta de 28 de ani. Aveam dati cand ma tinea si 2 luni. Parca faceam pipi pe mine. Sincera nu stiu daca am fost vreodata insarcinata in perioada asta. Eu viata sexuala am inceput-o in jurul varstei de 26 de ani. Imi era frica oriunde mergeam, aerul daca-l schimbam ca dadeam in hemoragie. SIngurul lucru care-mi oprea era Linistrenolul luat cam 10 zile. Dupa ce aveam perioada asta de scurgere aveam un fel de anemie; dormeam foarte mult si nu stiu sa-ti zic de pofata de mancare. Ideea este ca multi docotori mi au zis ca ba trebuie sa ma opereze sa ma curete sa scap de aceste chisturi, ba ca nu raman insarcinata etc. La 28 de ani m-am casatorit. De cand m-am casatorit (desi am stat un an de zile inainte cu sotul si am avut aceleasi simptome) dupa 6 luni am ramas insarcinata. Nici urma de chist. Am pierdut in schimb sarcina din cauza unei afectiuni de coagulare a sangelului, CARE SE PARE CA ERA SI ASTA RESPONSABILA. De fapt inca o am. Eu am facut TROMBOFILIILE, analiza sangelui, si asa am descoperit-o. Iit recomand sa le faci. Nu stiu ce m-a vindecat pe mine. Eu am zis ca in cazul meu faptul ca m-am ferit foarte mult de frig si am stat intr-o locuinta calduroasa pe timpul iernii si-a spus cuvantul. Nu stiu sa spun exact. Poate si viata sexuala. In prezent sunt insarcinata cu a doua sarcina n am chisturi n am nimic. Dar sunt sub tratament. Iti doresc multa sanatate.
TE pup
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
andrutza_2184 a scris:Pe data de 1 sept 2009, mi-a venit CM. Nu l-am avut niciodata regulat si de cate ori imi vine, ori e in cantitati mici, ori mari, in cazul in care racesc. De data aceasta mi-a venit in cantitati foarte mici. In primele 3 zile, normal, am scurgeri mai abundende, zilele 4-5 mai slabut, iar 6-7 aproape ca nu mai e. De data aceasta mi-a venit in prima zi putin, a 2 a cam tot la fel, a treia deloc, apoi mai curgea cate putin (2-3 picaturi) sera sau dimineata. Am avut ceva examene de dat si m-am gandit ca e de la stres. Pe data de 5 si 6 am avut examenele si cand m-am trezit am avut senzatii de greata. Am dat vina pe stres si oboseala. Timp de vreo luna (pana in data de 7 sept) am luat memoplus, spirulina si piracetam ca sa ma mentin in forma la examene, iar pe data de 7 sept am incetat sa le mai iau. In aceeasi zi mi-a venit CM abundend. M-am gadit ca am scapat de stres de medicamente si de-asta. Dar eram deja in a 2a sapt de ciclu. Au inceput sa curga si cheaguri, dar mi se intampla cand racesc. Mi se intampla adesea in primele 3 zile. A 4a zi n-au incetat scurgerile. Tot in aceasta zi, am avut si contact cu partenerul, neprotejat (stiind ca in aceasta perioada nu ai cum sa ramai). Urmatoarele doua zile tot la fel, iar mie nu mi se mai termina. Eram in data de 13 si mie tot imi curgea in cantitati destul de mari, inclusiv cheaguri. Pe data de 14 a incetat vreo 2 zile si apoi iar a inceput sa curga, dar foarte putin. Nu stiu ce mi-a venit si mi-am facut test de sarcina. Am facut 2, ambele au iesit pozitive. Mi-am sunat imediat medicul, i-am spus problemele pe care le-am avut si mi-a zis sa merg de urgenta la control, iar pana atunci (era la cabinet doar vineri, 18 sept) sa iau cuminol, ca in cazul in care era nevoie de vreo intreventie chirurgicala sa fiu, de preferat, sub efectul antibioticului. La cabinet am explicat totul. Mi s-a facut control si ecograf (intern. cel ce se pune direct pe uter si nu extern de se pune pe burtica). Doctorul mi-a spus ca nu se vede nici o sarcina si ca am avortat spontan, complet. Mi-a explicat ca aproximativ 3-4 saptamani dupa avort testul de sarcina poate iesi pozitiv si ca eu nu mai aveam nimic acolo doar o infectie pe partea stanga (am anexita cronica acuta, pe partea stanga, de cand ma stiu. am avut si infectie urinara si mereu am dureri. nu prea reusesc sa scap de ele. am facut si injectabil: tador si polidin si tot degeaba). Mi-a spus sa continui tratamentul cu cuminol 10 zile si sa iau si tagremin (aveam mici dureri in stanga). Astazi e a 8a zi de tratament si mie tot imi curge sange. Ieri dimineata mi-am sunat medicul si i-am spus problema asta. Mi-a zis ca e dereglare hormonala de la avort si mi-a spus sa incep sa iau anticonceptionale (novynette) ca sa reglam problema si sa revin la control peste o luna de la primul. Pana ieri -24 sept, (de pe data de 16sept) am avut scurgeri foarte putin (am avut nevoie doar de un protect slip). Astazi am trecut al absorbante normale pentru ca a inceput sa-mi curga mai mult. Matusa mea m-a sfatuit sa citesc prospectul de la anticonceptionale si acolo scria de sangerari. Mi-a zis ca asta e cauza pentru care sunt mai abundende... Dar, mai am o problema... Sanii ma dor de vreo saptamana in continuu, urinez foarte des, as dormi intr-una si mananc mult (de obicei mananc foarte putin. chiar o data pe zi, de cele mai multe ori)... Plus am mici dureri abdominale (rare si scurte). Simptomele acestea le am si inainte de ciclu cu aproximativ o saptamana jumate. Iar Dr mi-a spus ca nu stie in functie de ce data o sa-mi vina CM de data aceasta... Problema mea e urmatoarea: daca in perioada in care sangerezi, nu poti ramane insarcinata (ma refer la saptamana a 2a in care am avut ciclu, cand am avut contact cu partenerul) , inseamna ca sarcina mea la momentul controlului nu putea fi mai mica de o luna de zile (ultimul contact l-am avut cu o luna inainte)... Exista cumva riscul ca la control sa nu se fi depistat sarcina? Test daca imi fac, iese tot pozitiv. Dar nici sangerarile astea pe care le am de la 1 sept in mod continuu nu mi se par normale... Nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai cred, iar medicul meu ginecolog (este femeie) imi spune sa stau linistita, pentru ca toate mi se intampla de la avortul spontan si ca nu mai sunt insarcinata... Tin sa mentionez ca e prima oara cand raman insarcinata si ca am 25 de ani...
e anormal sa ai inca teste de sarcina pozitive... cum am exclus sarcina extrauterina? semnele de sarcina pe care le descri pot fi de la contraceptive...insa cu test de sarcina pozitiv sincer eu nu as da vina pe ele...sincer, parerea mea e sa mai consulti si alt medic...repede
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- andrutza_2184
- New member
- Inregistrat: 2008-06-28
va multumesc tuturor pentru raspunsuri. nu am putut scrie mai devreme intrucat ieri am iesit din spital. nu stiu cum nu s-a gandit ginecologul meu la sarcina extrauterina... cica nu am avut simptomele uneia... la doua zile dupa ce am scris pe forum, noaptea, am avut dureri de burta ingrozitoare si a doua zi am sunat ginecologul meu. era singura careia ii puteam cere cateva sfaturi. i-am spus de durerile pe care le-am avut in noaptea percedenta si m-a chemat de urgenta la control (sambata trecuta)... diagnosticul: sarcina extrauterina. m-a trimis de urgenta la spitalul nr 1 din craiova, intrucat mi-a zis ca imi poate fi fatal... am intrebat-o cum de nu s-a vazut cu o saptamana inainte cand am fost la control si mi-a spus ca probabil era prea mic si ca sangerarea abundenda pe care am avut-o in saptamana a doua a facut-o sa elimine aceasta posibilitate si sa creada ca e avort spontan complet (fie... ii si telefonasem anterior sa-i spun ca nu se opreste si mi-a dat anticonceptionalele)... Acum am ajuns acasa. Ieri m-au extrenat. Mi-au taiat una dintre trompele uterine si mi-au spus sa am grija mare de acum in colo daca vreau copii pe viitor si ca se poate ramane insarcinata cu o singura trompa. Acum sunt in cautarea unui medic foparte bun, oriunde in tara (preferabil Bucuresti ca e mai aproape si pot ajunge mai usor), care sa ma ajute sa ma insanatosesc si sa pot avea un copil sanatos si fara complicatii (nu acum. peste 2-3 ani, caci acum nu sunt pregatita)... fetelor... nu doresc nici celui mai mare dusman al meu sa treaca prin ce am trecut eu...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|