homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ar fi bine sa aruncati o privire....

#1 2009-10-07 17:37:34

hlln88
Full member
De la: heaven
Inregistrat: 2009-09-19

ar fi bine sa aruncati o privire....

am dat peste linkul acesta din greseala supa  nocry !in urma nu cu mult timp si eu eram stresata ca as fi putut ramane insarcinata dintr-o prostie...sunt adepta metodelor contraceptive dar s-a intamplat...sper ca toate femeile care sunt puse in situatia unui avort sa se gandeasca de 10 ori inainte sa faca asta! kapitulation
http://www.provita-craiova.com/copii%20avortati/1.html

scuze daca sunt off topic,dar m-am gandit ca merita sa fie vazut;nimeni nu merita o astfel de soarta nocry

Senzatia de autenticitate rezulta paradoxal....inventand amanute

#2 2009-10-07 18:09:52

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

Re: ar fi bine sa aruncati o privire....

groaznic. stiu. e naspa, dar la cat de multe metode sunt acum pe piata, putem sa evitam un avort.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#3 2009-10-07 18:54:27

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

mai bine ar fi inchis topicul pentru ca o sa iasa iar discutii

#4 2009-10-07 19:16:59

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

pozele astea puse pe net mi se par la fel de inutile ca si campaniile anti-fumat. le vedem, ne ingrozim, dar daca doamne fereste ramanem insarcinate la 17-18 ani tot la aceasta metoda recurgem pt ca nu avem incotro. bun, te protejezi, se rupe prezervativul, farmaciile sunt inchise pt ca se face greva si n-ai de unde sa cumperi pilula de a 2 zi. o serie de evenimente nefericite care te imping spre avort.

bebe V., soarele si luna

#5 2009-10-07 22:18:05

Littlebitchme
New member
Inregistrat: 2009-09-22

hmmm... cine face avort la 7 luni????

Publicitate

loading...

#6 2009-10-07 22:46:41

taniusha
Full member
Inregistrat: 2009-06-17

Doamne fereste!! Am vazut si eu mai demult video pe youtube cu avorturi..de atunci sunt sigura ca daca sar intampla o sa pastrezi copilul...cat de greu nu ar fi, oricum e mai bine decat asa...

#7 2009-10-08 12:49:03

moniv
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2006-10-05

cred ca imaginile cu fatul atat de mare nu sunt din cauza avorturilor provocate. sunt sarcini oprite din evolutie, sau sarcini pierdute din cauza altor afectiuni. sunt poze puse sa impresioneze si sa constientizeze.
cum spunea si april cred ca au acelasi efect ca si campaniile antifumat.
e trist dar se intampla si se va intampla. totusi nu cred ca se intampla la sarcini atat de avansate. majoritatea avorturilor la cerere cred ca sunt facute la sub 2 luni de sarcina..cand nu e vorba de un fat, si embrionul are cativa milimetri.

nu disculp defel cererea de avort, nu cred ca e drept uman de a decide asupra unei vieti, dar pozele prezentate nu cred ca sunt reprezentative avortului la cerere.

#8 2009-10-08 15:39:21

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

april sunset a scris:

pozele astea puse pe net mi se par la fel de inutile ca si campaniile anti-fumat. le vedem, ne ingrozim, dar daca doamne fereste ramanem insarcinate la 17-18 ani tot la aceasta metoda recurgem pt ca nu avem incotro. bun, te protejezi, se rupe prezervativul, farmaciile sunt inchise pt ca se face greva si n-ai de unde sa cumperi pilula de a 2 zi. o serie de evenimente nefericite care te imping spre avort.

nu sunt absolut deloc de acord!

in primul rand, comparatia nu e valabila. in cazul fumatului, e raspunderea TA, ca asdult, pt sanatatea si viata TA (si da, atunci campaniile alea nu isi prea au rostul). pe cand in cazul avortului, e raspunderea TA, ca adult, pt uciderea unui copil nevinovat.

in al doilea rand, daca la 17 ani te consideri destul de matura incat sa faci sex... trebuie sa fii la fel de matura incat sa-ti ASUMI CONSECINTELE posibile ale actului tau. inclusiv un copil, in cazul in care apar un cumul de factori care te impiedica sa folosesti contraceptive, asa cum spui tu mai sus (chestie care, de altfel, e destul de sf, sunt sanse sub 0,1% sa se intample simultan tot ce spui tu acolo... in ziua de azi, daca vrei contraceptie, ai metode la greeu).

ionela, de ce sa fie inchis topicul? tre sa stim sa ne argumetam parerile civilizat si fara scandal, nu gata, cum apare un subiect controversat, sa se inchida topicul...

eu una as afisa pozicile astea (de genul asta, ca de uitat nu m-am uitat la link, am vazut mai demult si mi-au ajuns) in toate cabinetele gineco... poate mai intorc pe vreo fatuca inconstienta din drum...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#9 2009-10-08 15:56:29

moniv
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2006-10-05

katami, trebuie sa iei in calcul ca multe din pozele alea sunt cu totul alte cazuri. sunt feti opriti din evoultie din cauza unor afectiuni incompatibile cu viata.
april spunea ca au acelasi impact si rezultat ca si campania anti-fumat. asa cum o poza cu cun cancer de plaman nu ma va opri din fumat, lafel nici o poza cu un copil avortat nu va opri o fatuca de 16 ani pe holurile unui spital din a avorta.

repet, nu disculp actul in sine, dar daca chiar vrei sa propui ceva eficient, sunt stat in care nu ai voie sa avortezi pana nu vorbesti cu un pshiholog. el te ajuta sa pui in balanta ceea ce urmeaza sa faci, nu o poza.

pe de alta parte actul sexual nu necesita maturitatea phihica sau un anumit grad de responsabilitate...si absolut nimeni nu il impune...deci se poate foarte usor ajunge la o sarcina nedorita.  daca o sarcina nedorita ajunge la o femeie cu  un grad de maturitate si responsabilitate acea mama nu va lua decizii drastice...nu va fi multumita de situatie, dar o va gestiona rational si responsabil.

#10 2009-10-08 16:18:24

oana16
Sr. member
De la: capitala culturara
Inregistrat: 2007-04-21

nu cred ca in zilele noatre se mai fac avorturi in luna a 7 ...totusi.....cred ca pozele dataeaza din anii comunistii pana in anii 90 si maxim.... sincer.....pt ca pe vremea lu Ceausescu erau interzise metodele contraceptive si deaceea era numarul avorturilor f mare....totusi ...acum dac vrei sa faci un avort te duci la spital....

Iubirea e un lux ce nu si-l permite toata lumea

#11 2009-10-08 17:51:42

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

nu ajuta cu nimic aceste filmulete...chiar daca avortul ar fi ilegal, tot s-ar pratica. cu atat mai mult cu cat este legal, nici un filmulet/campanie/educatie nu va stopa acest lucru...
daca o fatuca de 16-17 ani este incapabila sa isi poarte de grija in ceea ce priveste actul sexual este logic ca este la fel de incapabila sa creasca un copil. avortul este o necesitate din pacate pentru multe fete si probabil o solutie mai buna decat un copil fara parinti, abandonat prin orfelinate
in plus, nu toate femeile care fac avort au dorit acest lucru ( sarcini oprite din evolutie, malformatii, etc intra tot aici)

edit: propun sa se inchida acest topic. imaginile sunt socante si pot avea un impact negativ asupra unora. poate sunt femei pe aici care au fost nevoite sa intrerupa o sarcina sau vor fi nevoite sa faca asta.si oricat de inuman ar fi faptul ca o femeie a intrerupt o sarcina din propria vointa, nu cred ca astfel de imagini ar ajuta`o in vreun fel

Ultima oara a fost editat de Alex2 (2009-10-08 17:57:18)

#12 2009-10-08 19:09:37

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Alex2 a scris:

avortul este o necesitate din pacate pentru multe fete

am mai auzit-o si pe asta...........  signof10

si probabil o solutie mai buna decat un copil fara parinti, abandonat prin orfelinate

"probabil"... dar cine are dreptul de a decide?  neutral tocmai asta e problema...

in plus, nu toate femeile care fac avort au dorit acest lucru ( sarcini oprite din evolutie, malformatii, etc intra tot aici)

nu, nu intra tot aici... dar NU impotriva lor sunt indreptate astfel de campanii.... 

imaginile sunt socante si pot avea un impact negativ asupra unora.

tocmai pt ca sunt socante, ar putea, poate, convinge macar 1% din fatucile de 16 ani sa nu avorteze. ceea ce inseamna O VIATA SALVATA. ceea ce inseamna ca nu sunt inutile.

poate sunt femei pe aici care au fost nevoite sa intrerupa o sarcina sau vor fi nevoite sa faca asta.si oricat de inuman ar fi faptul ca o femeie a intrerupt o sarcina din propria vointa, nu cred ca astfel de imagini ar ajuta`o in vreun fel

repet, astfel de campanii sunt impotriva avortului LA CERERE, nu impotriva cazurilor in care femeia este obligata sa intrerupa sarcina din cauze medicale.

moniv, cu fumatul am zis si repet... o poza cu cancer la plamani nu te opreste PE TINE sa iti intoxici plamanii PROPRII... dar, poate, asa cum ziceam mai sus... macar o fatuca din 100 va fi impresionata de imagini si se va gandi a doua oara inainte sa recurga la... "necesitatea" de a lua O ALTA viata decat cea proprie  neutral ceea ce DEJA E UN CASTIG.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#13 2009-10-08 19:24:47

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

m-a ferit D-zeu de asa ceva,am stiut sa ma protejez..si nu am facut nici un avort pana acum si nici nu am vreo sansa sa  fac....ihhhh

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#14 2009-10-08 20:38:11

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

katami a scris:

april sunset a scris:

nu sunt absolut deloc de acord!

in primul rand, comparatia nu e valabila. in cazul fumatului, e raspunderea TA, ca asdult, pt sanatatea si viata TA (si da, atunci campaniile alea nu isi prea au rostul). pe cand in cazul avortului, e raspunderea TA, ca adult, pt uciderea unui copil nevinovat.

in al doilea rand, daca la 17 ani te consideri destul de matura incat sa faci sex... trebuie sa fii la fel de matura incat sa-ti ASUMI CONSECINTELE posibile ale actului tau. inclusiv un copil, in cazul in care apar un cumul de factori care te impiedica sa folosesti contraceptive, asa cum spui tu mai sus (chestie care, de altfel, e destul de sf, sunt sanse sub 0,1% sa se intample simultan tot ce spui tu acolo... in ziua de azi, daca vrei contraceptie, ai metode la greeu).

ionela, de ce sa fie inchis topicul? tre sa stim sa ne argumetam parerile civilizat si fara scandal, nu gata, cum apare un subiect controversat, sa se inchida topicul...

eu una as afisa pozicile astea (de genul asta, ca de uitat nu m-am uitat la link, am vazut mai demult si mi-au ajuns) in toate cabinetele gineco... poate mai intorc pe vreo fatuca inconstienta din drum...

ziceam sa se inchida pt ca de cele mai multe ori apare cineva de la care apar discutii si certuri...doar din acest motiv
in rest tottal de acord cu tine
eu am deschis link-ul, am vazut prima poza o sefcunda, m-am oripilat si am inchis repede, nu vreau sa vad asa ceva
si cred, ca degeaba ar vedea cineva care vrea sa faca o intrerupere de sarcina pozele astea. ele nu conving in momentul in care ai 15 ani, esti fara scoala, fara sustinere din partea nimanui
cine are de facut avort tot face, indiferent de cata campanie s-ar face

Ultima oara a fost editat de ionela (2009-10-08 20:40:02)

#15 2009-10-08 21:22:40

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

eu tot la parerea mea raman! cat despre ce am insirat mai sus "se rupe prezervativul, farmacia e inchisa etc" logic ca nu se poate sa se intample toate astea...nu ma gandeam ca cineva va crede ca am vorbit serios. ce voiam sa evidentiez este faptul ca sunt multe fete care incep viata sexuala pt ca nu le prea duce capul (cunosc destule), raman gravide si numai la acel copil nevinovat nu se gandesc ele. si daca ar veni un doctor la una de 14-15 ani care a ramas si i-ar pune in fata un piciorus, o manuta si un cap, toate insirate pe o masa, exact ca in acele poze, pariu ca n-ar interesa-o nici cat negru sub unghie si ar zice ca vrea sa scape de sarcina imediat!
total de acord cu ionela. poa' sa se face sute de campanii, sa se imparta astfel de poze pe strada, cine ramane si nu vrea sa pastreze o sarcina, va renunta la ea cat va putea de repede. trist, dar adevarat!

Ultima oara a fost editat de april sunset (2009-10-08 21:23:37)

bebe V., soarele si luna

#16 2009-10-08 22:05:35

taniusha
Full member
Inregistrat: 2009-06-17

nu sunt de acord ca pozele astea nu influenteaza lumea...sunt sigura ca nu toate fetele care avorteaza sunt atat de inconstiente si insensibile...sunt si persoane care dupa asa niste poze pot spune nu, sau cel putin se vor indoi...si nu toate care fac avort au 15 ani si sunt fara parinti si nu au bani..situatii sunt diferite..sunt si femei mature care pur si simplu considera ca nu e momentul pt un copil si avorteaza...
chiar cred ca aceste poze si videorile care sunt pe youtube pot sa schimbe parerea fetelor in asa situatii..klar ca nu a tuturor..dar totusi asa se poate salva o viata

#17 2009-10-09 01:04:16

Asher
Full member
Inregistrat: 2009-09-05

Alex2 a scris:

daca o fatuca de 16-17 ani este incapabila sa isi poarte de grija in ceea ce priveste actul sexual este logic ca este la fel de incapabila sa creasca un copil. avortul este o necesitate din pacate pentru multe fete si probabil o solutie mai buna decat un copil fara parinti, abandonat prin orfelinate

Daca nu este capabila sa creasca un copil, atunci sa nu-si inceapa viata sexuala, sau macar sa se protejeze. Trebuie sa invatam sa raspundem de faptele noastre, asa cum ne asumam anumite riscuri, asa sa suportam si consecintele.

Alex2 a scris:

poate sunt femei pe aici care au fost nevoite sa intrerupa o sarcina sau vor fi nevoite sa faca asta.si oricat de inuman ar fi faptul ca o femeie a intrerupt o sarcina din propria vointa, nu cred ca astfel de imagini ar ajuta`o in vreun fel

eu am fost violata si am ramas insarcinata. n-am vrut sa fac avort, chiar daca stiam ca acel copil imi va aminti toata viata de acel viol. am avut sarcina extrauterina si bebe a murit. Ma doare cand vad poze cu copii ucisi astfel. Nu stiu cum isi poate cineva ucide copilul astfel. chiar daca bebe a murit fara ca eu sa-i fac vreun rau, inca mai am uneori cosmaruri. oare cele care avorteaza chiar n-au nicio mustrare de constiinta? poate macar astfel de imagini ar face sa se razgandeasca macar o fata din cele care vor sa isi ucida copilul.

Alex2 a scris:

maginile sunt socante si pot avea un impact negativ asupra unora.

recunosc ca nu-mi pica foarte bine, dar au un impact negativ asupra celora care au sau ar trebui sa aiba mustrari de constiinta.

Ultima oara a fost editat de Asher (2009-10-09 01:05:13)

#18 2009-10-09 09:04:24

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Va sustin 100% katami si Asher puss

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.