homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare..

#1 2009-10-10 22:13:57

deea47
New member
Inregistrat: 2009-09-03

intrebare..

deci..am avut un contact sexual..si s`a rupt prezervativu...el zice ca nu crede ca si`a dat drumu unde nu trebuia dar..nu vreau sa risc...as vrea sa iau pastila aia de a 2a zi dar problema e ca am mai luat deja 2 anu asta si stiu ca au multe efecte secundare..si nu stiu ce sa fac..sa o mai iau sau ...nu?

#2 2009-10-10 22:18:42

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Re: intrebare..

Nu ar fi chiar cel mai bun lucru sa iei the 2nd day pill a 3-a oara anul asta, avand in vedere ca se " permite " sa iei de maxim 2 ori pe an ... Ar fi bine sa iti calculezi intai perioada fertila:

Metoda calendarului (Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare (aproximativ la mijlocul ciclului menstrual). Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile (si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie. Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi. Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.

Se cere ca femeia sa aiba un calendar precis al duratei ciclurilor menstruale pe o durata de minim 6 luni.

Indicele de esec este de 15-40%.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#3 2009-10-10 22:27:39

Melania_Mely
Full member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2009-04-17

deea47 a scris:

deci..am avut un contact sexual..si s`a rupt prezervativu...el zice ca nu crede ca si`a dat drumu unde nu trebuia dar..nu vreau sa risc...as vrea sa iau pastila aia de a 2a zi dar problema e ca am mai luat deja 2 anu asta si stiu ca au multe efecte secundare..si nu stiu ce sa fac..sa o mai iau sau ...nu?

Dupa prima pastila de a doua zi ...cum se face ca nu te-ai gandit sa iei antibebe? Sau iti place sa traiesti intr-o continua situatie de stres? Nu stiu ce sa iti zic in aceasta situatie...mai asteapta raspunsuri de la fete si vezi...parerea mea este ca ar fi bine sa te gandesti serios sa iei antibebe si atunci nu o sa mai ai probleme dinastea.O seara buna !

Everything has its beauty, but not everyone sees it.
Don't Let Someone Become a Priority in Your Life When Your Just an Option in Theirs
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/ … /event.png

#4 2009-10-10 22:31:34

deea47
New member

aha..ideea e ca imi vine ff neregulat...mi se reglase intr`un timp dar daca am luat pastilele alea iar a luat`o razna..o luna nu mi`a mai venit..si de vreo 2 luni mi`a venit pe 4..
@melania...nu ma vad chiar des cu el ca suntem din orase diferite..ne vedem cam la 2 sapt..si m`am gandit ca nu are rost sa le iau..dar de acum asta cred ca o sa fac...e deja a3a oara cand se rupe prez si...neutral

Ultima oara a fost editat de deea47 (2009-10-10 22:33:31)

#5 2009-10-10 22:32:04

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

...sau prezervative,sau orice. Ce naiba mai,sunteti destul de mari ca sa va tuteti,dar nu sunteti constienti de riscuri...

Publicitate

loading...

#6 2009-10-10 22:34:57

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

shine poate nu ai observat dar folosesc prezervativa wink

Sa nu te astepti sa te salut!

#7 2009-10-10 22:37:42

Melania_Mely
Full member

deea47 a scris:

aha..ideea e ca imi vine ff neregulat...mi se reglase intr`un timp dar daca am luat pastilele alea iar a luat`o razna..o luna nu mi`a mai venit..si de vreo 2 luni mi`a venit pe 4..
@melania...nu ma vad chiar des cu el ca suntem din orase diferite..ne vedem cam la 2 sapt..si m`am gandit ca nu are rost sa le iau..dar de acum asta cred ca o sa fac...e deja a3a oara cand se rupe prez si...neutral

Pana ai stat pe net sa intrebi pe una alta ce sa faci dadeai o fuga pana la farmacie si te lamurea tanti de acolo mai bine decat o poate face oricine de aici.

Don't Let Someone Become a Priority in Your Life When Your Just an Option in Theirs

#8 2009-10-10 22:39:47

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

mykutza a scris:

Reformulez: sa le foloseasca cum trebuie. Evident ca,daca s-au rupt de 3 ori,au o problema. Eu iau ac,dar am cumparat prezervative de curiozitate. Am tras de ele in draci,si nu s-au rupt. Seriously,ei fac ceva wrong daca se rup asa des.

#9 2009-10-10 22:43:07

deea47
New member

ShineOfBlood a scris:

mykutza a scris:

Reformulez: sa le foloseasca cum trebuie. Evident ca,daca s-au rupt de 3 ori,au o problema. Eu iau ac,dar am cumparat prezervative de curiozitate. Am tras de ele in draci,si nu s-au rupt. Seriously,ei fac ceva wrong daca se rup asa des.

nuj ce ar putea sa fie wrong pt ca il pune cum trebuie si restu...stiu ca nu e normal sa se rupa asa des dar...oricum o sa ma duc maine de dim si la farmacie sa intreb...ms pt raspunsuri:)

#10 2009-10-10 22:45:55

Melania_Mely
Full member

deea47 a scris:

ShineOfBlood a scris:

mykutza a scris:

nuj ce ar putea sa fie wrong pt ca il pune cum trebuie si restu...stiu ca nu e normal sa se rupa asa des dar...oricum o sa ma duc maine de dim si la farmacie sa intreb...ms pt raspunsuri:)

deja la a treia pastila stii ca cu cat o iei mai repede cu atat mai bine....nu stiu cum ai puterea sa astepti pana maine si cum o sa poti dormi linistita....eu una nu as putea...si as lua o prietena buna de manuta si m-as duce la ceva farmacie deschisa non-stop chiar acuma.bine,asa as face eu...dar daca decizia ta este alta...tu stii mai bine.multa bafta !!!

#11 2009-10-10 22:46:00

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Ti-ai calculat perioada fertila ... ? Macar orientativ, sa vezi cum stai ...

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#12 2009-10-10 22:52:17

deea47
New member

kdeea a scris:

Ti-ai calculat perioada fertila ... ? Macar orientativ, sa vezi cum stai ...

da..si azi ar fi fost prima zi...

#13 2009-10-11 09:28:34

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

deea47 a scris:

Primul pas ar fi sa-ti calculezi perioada fertila pe baza unui calendar al ciclurilor menstruale, pe care sper ca-l tii. Apoi, daca esti in acea perioada ai putea sa iei postinor ... si sa iri asumi toate riscurile ce vin de aici (dereglari si toate cele). Daca nu erai in perioada fertila nu cred ca ar fi cazul sa iei postinor, mai ales daca nu a ejaculat in vagin. Decizia iti apartine.

Fericita mamica de Aida Maria!

#14 2009-10-11 14:10:46

Aliceelena
New member
Inregistrat: 2009-06-29

Buna ziua sunt in prima saptamana de pilule marvelon 21 si am uitat sa iau pilula,adik au trecut  7 zile iar in a 6 am uitat sa iau pastila,azi le-am luat p amandoua odata,alarteri am avut contact sexual ,sunt sanse sa raman gravida??? mai am de luam 14 pastile ce fac ziua urmatoare iau 2 pastile odata sau cum se procedeaza? pe urma tre  sa ma protejez o saptamana?

#15 2009-10-11 14:35:37

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Aliceelena ai warn pt postare multipla
plus inca un warn la activ, ai ban 1 zi.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.