homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist mamar cu secretie

#1 2009-10-12 12:47:40

RoxanaN
New member
Inregistrat: 2008-12-05

Chist mamar cu secretie

Buna ziua. Vin si eu cu o problema...Mama mea (46 ani) si-a descoperit un nodul la san acum o luna. A fost la consultatie la Deva, unde a facut o mamografie. La efectuarea mamografie, a scretat un lichis galbui-transparent. Cei de acolo au trimis-o la Institutul Oncologic Bucuresti. Aici am mers la d-na profesor dr. Anghel Rodica, cu mamografia si examenul secretiei, care dupa un consult (i-a spus ca nu are de ce sa se ingrijoreze), ne-a trimis sa facem o ecografie si analize la sange, si anume: T3, T4, TSH, Estradiol, Prolactina, Progesteron.
Astazi ne-am intors la institut cu rezultatele analizelor si ecografia, insa dna. doctor este in concediu....Ni s-a recomandat sa ne intoarcem peste o saptamana cu rezultatele, pentru a le vedea dna Anghel.
In urma ecografiei, rezultatul a fost urmatorul:
San stang: - mobilitate: normala
                 - ecostructura: Predominant glandulara; tesut glandular mai neomogen la nivelul CE, In CIE la limita cu  CSE, formatiune transonica 18/10 mm, contur regulat, perete lateral usor ingrosat, fara ecouri in                interior - chist
Fara formatiuni nodulare solide. Discrete ectazii ductale retromamelonar.

Axila stanga : fara adenopatii

Examen secretie mamara : Pe frotiu prezinta o celularitate redusa. Prezinta rare celule glandulare de tip spumos, foarte rare celule epiteliale pac. superficiale

Analize sange (ziua 21 a ciclului menstrual) :
1. Estradiol = 41.00 pg/ml
2. TSH = 1,85 mUI/L
3. Progesteron = 3.83 ng/ml
4. Prolactina = 18, 72 ng/ml
5. T4 = 9,42 ug/dL
6. T3 = 1,28 ng/mL

Ma intereseaza o interpretare a acestor rezultate...
Cat de urgenta este o urmatoare consultatie?...Credeti ca e nevoie de biopsie sau alte analize?

#2 2009-10-12 14:51:50

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

Re: Chist mamar cu secretie

Roxana ar fi bine sa pui si valorile de referinta ale laboratorului unde ai facut analizele

baby Dragos hjarta rugaciune

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.