homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Col uterin razuit?

#1 2007-07-02 15:22:19

hunter
New member
Inregistrat: 2007-07-02

col uterin razuit?

Buna,
Am facut azi cunostinta cu sistemul sanitar romanesc, alias maternitatea, pentru un control de rutina+papanicolau:|...dupa 3:30 h d asteptare si  un consult la repezeala si o reteta asijderea am aflat cum ca la 23 d ani am colonul "razuit" si mi s-a dat tratament cu un medicament care pare a fi Retclid-cat se poate descifra-(irigatii timp de 10 zile) apoi a 12-a zi..Ginofort. La farmacia mea obisnuita au zis k n-au auzit d Retclid si nici de c a mai scris doc.(ceva M+M+N sub "pompita")... Mi-a dat si datele unei farmacii in caz ca nu gasesc.
Intrebarea mea este, d la c poate sa fie colonul "razuit"...si c parere are doctoressa despre asa tratament..k am inteles ca ginofortul este pt altceva si nici nu am rezultatele la papanicolau(peste 2 sapt)..cine stie c mai iese si acolo...
Cert este ca e ultima data knd merg la spital...nici nuj d c am ascultat-o p mama:|

#2 2007-07-03 11:59:53

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: col uterin razuit?

hunter...am aceeasi parere ca si tine.
insa as vrea sa te intreb, la diagnostic, pe reteta aia, ce scrie? un examen de secretie ai facut, sau doar papanicolau?....poate ne mai luminam

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-07-03 20:47:32

hunter
New member

scrie vaginita..asta a reusit sa descifreze medicul meu de familie p pseudo-reteta aia.....
eu initial ma dusesem pt un control k am zis sa-mi fac  analizele macar o data p an..kiar dak nu ma deranjeaza nimic si pentru prima oara si un pap(doar pap mi-au facut k analiza...)..si dak iese ok...astept sa ma intorc din concediu(plec din tzara in curand).,..si apoi ma duc la alt medic..sa vad c e cu eroziunea aia..
am citit p forum ca se poate convietui cu ranile p col..dar e bine sa le vindeci totusi cat mai repede...stateam si ma gandeam d la c as putea sa-l am...si mi-a venit in cap ca aq vreo 2 sapt..am avut un contact mai "salbatic" si prelungit cu partenerul meu...si am simtit ca nu mai eram lubrifiata la un mom dat si cam durea si ne-am oprit...si am sangerat putin si am avut o zi disconfort( dar fiind in ultimele zile d menstruatie am crezut ca mai e un rest..ca se mai intampla)...
nah..aq faptul e consumat..nuj dak o fi d la asta...sau mai veki...dar intrebarea mea e...e mai grava eroziunea decat rana? se poate vindeca singura?

#4 2007-07-03 20:58:09

hunter
New member

ah..si farmacia aia unde pot face rost d tratamentul prescris este de fapt cabinetul particular al medicului care m-a vazut..k a si zis..la un mom dat..sa ma duc la d'ei la cabinet pt tratament si lamuriri...

#5 2007-07-04 10:22:53

Al Pacino
Administrator

hunter, eroziune=rana. In rest, calmeaza-te, mergi in concediu iar cind te intorci mergi la alt doctor

Publicitate

loading...

#6 2007-07-20 15:25:43

hunter
New member

am fost azi dupa rezultatele la Pap...si nu e grozav...
zice asa: celule scuamoase din toate straturile endocervicale cu metemplasie(?) scuamoasa, displazii minore la moderate, leucocite, hematii, candida si cocobacili....si diagnostic citopatologic: L-SIL(leziune scuamoasa intraepiteliala de grad scazut)....

Am fost la o doc foarte dragutza si mi-a dat tratament cu augmentin, stamicin, meclon(?)-pt mine si partener..si am intrebat-o dak mai poate astepta tratamentul 3 sapt cat sunt plecata din tzara ca nu am conditii pt asa ceva..si a zis ca e ok..in general..dar sa nu neglijez problema..imediat c ma intorc sa il fac...si apoi la 10 zile s ama duc sa-mi refaca pap'u...

Aq tre' sa imi pazesc si parteneru'...saracu'..nici nu stie...cred ca infectat nu e(cu candida)...ca am fol preze'..dar o fi luat d la oral...probleme...

Dak se poate as vrea parerea doctoressei;wink!

#7 2007-07-23 15:47:38

Al Pacino
Administrator

hunter...sincer as face un test chlamidia(pare a fi vorba despre ea)...augmentinul nu te va ajuta in cazul asta ci mai mult, va intretine candidoza...e vorba de metaplazie....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.