homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hpv condiloame

#1 2009-10-16 12:58:56

sanda1990
New member
Inregistrat: 2009-05-19

Hpv condiloame

Buna,
prietenul meu  a fost diagnosticat cu condilomatoza.
Ce nedumerire am eu e ca in timp ce pe acest site condilomatoza e tratata ca un dezastru, atat 2 ginecologi cu care am vorbit cat si dermatologul care l-a diagnosticat pe prietenul meu nu-si fac nicio problema. Adica sunt foarte relaxati chiar mi s-a spus citez "Pentru atata te agiti tu".
Dermatologul a zis ca nu e nicio graba sa ma duc si eu la medic sa vad daca am luat, ca sa astept pana cand va fi momentul sa fac testul papanicolau - care mi s-a spus de medicul ginecolog se face la un an nu la 6 luni asa cum am vazut ca scrie pe forum. Deci nu inteleg. Pe prietenul meu il trateaza pe mine nu. Pai nu apare riscul sa se recontamineze...si vorba aia ce sa se recontamineze cand el oricum are virusul in organism si ca am eu ca n-am eu, lui oricum pot sa-i reapara condiloamele...sau gresesc?  grater
Ideea e ca nu mai stiu e sa cred.
Am mai citit ca tulpinile care dau condiloame nu dau cancer de col uterin.
Zau ca nu mai stiu......is condiloamele periculoase sau doar inestetice?
Si de ce medicii cu care am vorbit trateaza cu lejeritate problema in timp ce toate sfaturile pe care le citesc pe site ma fac sa imi vina sa imi iau lumea in cap.
E viata mea terminata daca am luat hpv, is condamnata sa nu mai pot avea relatii cu niciun barbat daca relatia mea cu actualul prieten se sfarseste, o sa fac cancer de col uterin si nu mai pot face copii sau sa ma relaxez ca in definitiv sunt niste umflaturi care se electrocauterizeaza si gata.
Si daca e varianta aia mai neagra, cum mai ziceau si altele....daca as fi fost o parasuta  grater ...dar e primul meu prieten....pana la el nu a mai pus nimeni mana pe mine...
Si nu vreau sa fiu deplasata, e bun forumul ca poti vorbi deschis, dar pe de alta parte am vazut ca unii scriu raspunsuri la intrebari dar nici ei nu stiu ce vorbesc. Adica dau informatii total aiurea wow contrazise apoi de alti membrii - gen hpv da herpes grater ....
Sunt disperata, nu stiu incotro cu atatea informatii ocntradictorii
Ce ma fac?  grater  grater  grater  grater  grater  grater

#2 2009-10-16 13:01:54

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Hpv condiloame

Nu e un dezastru, tulpinile de HPV care dau condiloame sunt tulpini low-risk, adica nu duc la cancer de col uterin. Dar ar fi bine sa faci un tipaj HPV sa vezi daca nu cumva ai si tulpini high-risk. In rest, daca apar condiloame, ele se cauterizeaza si se face tratament pentru imunitate ca sa previi aparitia altora. Cat timp ai condiloame esti contagios, adica poti transmite virusul. Poti face copii, cel mult trebuie sa nasti prin cezariana daca ai condiloame.

#3 2009-10-16 13:37:49

life
Hero member
Inregistrat: 2008-05-23

Medicii nu'si fac probleme pt. el ca baietii nu patesc nimic poate cel mult sa le iasa bubitele insa daca fata a luat tulpinile high-risk poate sa duca la cancer de col uterin dar asta in multi ani de netratare a ranii de pe col (daca exista)
Condiloamele nu dor insa sunt un mod de contaminare.
Tulpinile care dau condiloame sunt low-risk insa daca le ai nu inseamna ca nu poti avea si tulpini high-risk..singurul mod de a afla ce tulpini ai este sa faci tipizarea.

Panalicolau se face la un an daca nu ai avut nici o problema pe col insa daca stii ca ai HPV e bine sa'l faci din 6 in 6 luni.

Viata ta nu e terminata daca ai HPV..un mare procent de fete au acest virus si traiesc foarte bine.

Ar fi bine sa te duci la un control sa faci un papa. si daca poti sa'ti faci si o tipizare ca sa vezi ce tulpini ai.Daca prietenul tau are virusul il ai si u sigur(daca ati intretinut relatii sexuale fara prezervativ sau daca ai venit in contact direct cu bubitele)

We Have To Be Strong !!!

#4 2009-10-16 13:41:10

sanda1990
New member

Multumesc de raspunsuri.
Concluzia e ca viata e incorecta....adica eu am fost cuminte si doar pt ca mi-a placut omul nepotrivit exista riscul sa fac cancer de col uterin in timp ce el si-a trait viata si nu o sa pateasca nimic.....

#5 2009-10-16 14:38:48

life
Hero member
Inregistrat: 2008-05-23

Viata mai mereu e nedreapta si din pacate trebuia sa ne obisnuim ca oricand se poate intampla ceva dar asta nu inseamna ca nu trebui sa o traim ca si cum totul ar fi bine..

Ideea e ca la baieti le ies rar cindiloamele si daca nu le au nu au de unde sa stie ca au acest virus si din aceasta cauza multe fete il contacteaza.
Daca ai grija de tine nu o sa faci nici un cancer nimic si nici macar nu stii ce tulpini ai asa ca nu te mai consuma atat.

We Have To Be Strong !!!

Publicitate

loading...

#6 2009-10-16 15:12:40

sanda1990
New member

Multumesc  puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.