homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Afteeeee :(( :(( helllp

#1 2008-10-29 21:47:14

paulinne
Full member
Inregistrat: 2008-07-22

afteeeee :(( :(( helllp

Imi ies mereu...in diferite zone ale gurii si sunt atat de deranjante...
Mai demult  asistenta de la liceu mi-a recomandat glicerina boraxata...a mers o vreme cu ea apoi nu mai avea nici un efect...acum aproximativ un an am fost la un medic care mi-a dat o solutie numita "urgo afte"...a functionat o perioada cu ea...si apoi nimic...
Acum mi-a iesit una imensa...  grater   grater   grater   grater  in varful limbii...e acolo de mai bine de o sapt si se tot extinde...   grater   grater 
Si abia mai pot sa mai vb...fiecare cuvant ma doare...zici ca sunt balbaita,sasaia si raraita in acelasi timp...  grater   grater
Voi aveti asa ceva?
Cum scapati de ele?
Plsssss  grater

"I may not have gone where I intented to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams

#2 2008-10-29 21:50:03

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: afteeeee :(( :(( helllp

cu glicerina boraxata de obicei...cu stamicin eventual...
poate insa ale tale sunt mai nabadaioase...o noua vizita la medic ar putea fi indicata

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2008-10-29 21:54:24

paulinne
Full member

Ms.
Si ce tip de medic recomandati...eventual un nume...pentru ca mai demult am fost la medicul de familie dar acum chiar nu pot pentru ca e pe undeva pe acasa...si eu in Bucuresti... smile
Si...ce as putea face pana maine ca sa atenuez durerea...k pur si simplu ma doare zona aia!  sad

Ultima oara a fost editat de paulinne (2008-10-29 21:56:52)

"I may not have gone where I intented to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams

#4 2008-10-30 08:19:24

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Prietenul meu s-a dat cu albastru de metil si i-au trecut aftele.

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#5 2008-10-30 08:26:48

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

la stomatolog poti merge

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#6 2008-10-30 09:33:45

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

paulinne a scris:

Imi ies mereu...in diferite zone ale gurii si sunt atat de deranjante...
Mai demult  asistenta de la liceu mi-a recomandat glicerina boraxata...a mers o vreme cu ea apoi nu mai avea nici un efect...acum aproximativ un an am fost la un medic care mi-a dat o solutie numita "urgo afte"...a functionat o perioada cu ea...si apoi nimic...
Acum mi-a iesit una imensa...  grater   grater   grater   grater  in varful limbii...e acolo de mai bine de o sapt si se tot extinde...   grater   grater 
Si abia mai pot sa mai vb...fiecare cuvant ma doare...zici ca sunt balbaita,sasaia si raraita in acelasi timp...  grater   grater
Voi aveti asa ceva?
Cum scapati de ele?
Plsssss  grater

doctorita mea (sefa mea) recomanda in asemenea cazuri pioctanina si un tratament pentru sanarea intestinului ( mutaflor, nystatin si un ulei compus din: ulei de ricin, ulei de nuci de padure, ulei de cuisoare si ulei de samburi de floarea soarelui.)

Ultima oara a fost editat de baciu (2008-10-30 09:34:04)

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#7 2008-10-30 09:34:52

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Si tinctura de propolis e foarte buna pentru afte.

#8 2008-10-30 10:33:35

iony
Sr. member
De la: stres
Inregistrat: 2007-09-11

de la ce apar aftele? mi-a aparut si mie o singura data

#9 2008-10-30 11:12:02

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Ce este, mai exact, o afta? Afta este o rana superficiala a mucoasei bucale. Are forma unei ulceratii dureroase, clar delimitate, de culoare alba, sau ocazional galbena, inconjurata de o membrana rosiatica.

Aftele mici se vindeca de la sine in decursul a zece zile, fara a lasa cicatrice. Totusi sunt foarte dureroase in tot acest timp, in special in momentul masticatiei.

Care sunt cauzele?

Cauzele formarii aftelor sunt putin cunoscute, desi au fost identificate anumite elemente ce favorizeaza aparitia acestora, precum factori ereditari, anumite alimente (alimente bogate in histamine, adica branza cu mucegai, nuci, alune, ciocolata, caise, ananas, capsuni, zmeura, lamaie etc.), trauma fizica (muscarea mucoasei bucale, aparatele dentare si protezele, perierea agresiva a dintilor), anumite medicatii, stresul, hormonii (ciclul menstrual, sarcina) sau fenomene imunologice.

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#10 2008-10-30 11:13:58

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

in cazul tau iony a fost probabil de la mancare...

si iubitul meu tot avea probleme cu ele...facea des si destul demulte...a mers la medic, a facut niste analize si a urmat un trat si de atunci nu mai are probleme decat din cand in cand...e bine si sa incerci sa identifici ce alimente fav aparitia lor si sa incerci sa le eviti...

happy with him...inlove with him...puss

#11 2008-10-30 12:00:25

paulinne
Full member

hjarta   ms mult fetele pentru raspunsuri...o sa ma duc la medicul meu stomatolog sa vedem el ce spune...si sa-mi dea ceva k abia mai pot vorbi...si cu fiecare zi ce trece se face tot mai mare si mai dureroasa...
E posibil sa fie ceva ereditar?Dar ma intreb de la cine?Ca mama sau tata nu au probleme cu ele...doar eu si sora mea...si ei ii ies tot asa...

#12 2008-11-02 17:25:57

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

probabil ca de-aia iti apreau. Insa din cate stiu pot aparea si pe baza de stres.

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#13 2009-04-15 00:48:20

nictatiana
New member
Inregistrat: 2006-07-01

salut! De 1 luna am afte. mai intai 2 mici pe obraz.. apoi una s-a infectat cred ca a devenit stomatita.. asa de 3 cm... a prins buza de sus si pana pe dinti. groaznic de dureroasa. am dat cu glicerina boraxata cu nistatin. Cam dupa 3 saptamani a trecut. Apoi a aparut una mare pe obraz.. si muscand din ea ca e exact la capatul maxilarului.. trece greu. Apoi una pe buza, una pe cerul gurii, un ape varful limbii si acum una pe limba dar dedesupt!
Vb cu reumatologul si-mi zice de boal BEHCET!!!! M-a speriat groaznic sincer vb....
Eu am dureri articulare si musculare si leziuni cerebrale etc... si de 1 an de cand am nascut nimeni nu stie ce am. Au inceput sa ma creada nebuna unii. Acum cand fac afte ptr prima data in viata mea..dar nu mai trec....i-mi zic de boala asta..
Voi tot asa patiti? Am a 7-a afta fara intrerupere. si dor groaznic..
povestea mea e lunga si am scris-o aici.. unde credeam ca dr rezidenti ma vor ajuta dar vad ca deja rad de mine.
http://www.imed.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=8247
Va multumesc!

#14 2009-04-21 11:43:14

sweet_timea
New member
Inregistrat: 2009-04-21

buna. eu am probleme cu aftele de cand ma stiu dar niciodata nu au fostb atat de grave si de dese ca si in ultima perioada nu mai stiu ce sa fac am incercat tot ce se putea dar se vindeca intr-o parte si apare in cealalta parte a falcii, azi dim cand m-am trezit am vazut ca mi-o mai aparut doua una pe gingie si una sub limba abia mai vorbesc si parca mi s-a si unflat un pic fata. dupa tot ce am citit la voi pe forum mi-am dat seama ca poate e din cauza ca eu fac o cura de slabire destul de drastica de o luna jumate in care am mancat foarte putin si am slabit mult. poate sunt anemica si ar trebui sa-mi fac niste analize sau nush ce sa mai fac ca am fost si la stomatolog si in afara de spalaturi antibacteriene nu mi-a facut nimic si nu au folosit nici alea.oare cum as putea descoperii de la ce alimente imi ies? sau cel putin de la ce imi ies? ajutatima va rog ca nu mai stiu ce sa fac!!! mersi!

#15 2009-10-19 22:24:18

Zurizaza
Membru
Inregistrat: 2009-10-19

salut
mie imi apar afte destul de des in general in perioadele de stres, si cand mananc nuci sau alune...tratamente speciale am folosit o singura data de la medicul dentist nu mai stiu exact ce era dar cert e ca dupa un timp am descoperit ca daca folosesc pasta aia sau o las in plata ei e cam acelasi lucru...asa ca am renuntat(pentru ca ustura mai tare si avea un gust groaznic) si trec ele de la natura
acum am si eu o intrebare
de curand mi-a aparut o afta si cand era spre trecute, in sensul ca nu o mai simteam i-am facut sex oral prietenului...am descoperit ceva mai tarziu ca nu  imi trecuse definitiv si a inceput sa ma doara din nou in aceasi zi...intrebarea mea este daca e posibil sa se ia  de la mine la el in aceste circumstante...

#16 2009-10-20 08:53:04

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

nu cred ca are cum sa se ia....
si eu aveam afte cand eram mica si le tratam cu glicerina boraxata

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.