Medici incompetenti-2
- Valentina30
- Membru
- Inregistrat: 2008-11-16
Re: Medici incompetenti
Mi s-a intalmplat si mie sa dau peste un astfel de medic incompetent, sau mai bine spus care nu avea chef de munca... Am fost pe 13 luna aceasta, la Spitalul militar pentru o investigatie la ORL. Am ajuns dimineata, la 7:30. desigur ca medicul nu ajunsese la cabinet. Cand a ajuns a stat cca 15 min sa-si bea cafeaua si sa se uite la emisiunea lui Mircea Badea (avea usa intredeschisa si se vedea foarte bine inauntru). In fine, putin dupa ora 8:00, cand reusesc sa intru, ma trimite jos, sa-mi fac programare. Eram singura pe hol la cabinetul lui, dar? fara programare nu ma primea... unde mai pui ca-mi spune: "Pana la 8:30, nu am cum sa va consult ca nu imi vin instrumentele de la sterilizat..." Si atunci de ce scria pe usa programul lui de la 7:30 ??? In fine... Merg jos imi fac programarea, dupa care revin la cabinet si, dupa 8:30 desigur, ma consulta: Ma intreaba care-i problema. Incep sa-i povestesc, ca tusesc in continuu, ca ma doare in gat si in piept cand tusesc, ca ma sufoc in somn, ca ma trezesc cu nasul infundat in fiecare dimineata... in fine tot tacamul. Parca vorbeam la pereti, el citea ziarul. Imi zice sa ma asez pe scaunul ala ciudat, sprijin capul de tetiera si imi baga o spatula metalica pe gat, se uita lung, apoi o chestie ciudata in fiecare nara, dupa care intreb si eu: "Ce am? Ce e in neregula de am mereu nasul infundat si tusesc asa rau?" Zice: "Pai o sa vedem, suntem abia la inceput mergeti si faceti radiografie la sinusuri si la plamani, si apoi vedem." Merg si fac radiografiile, si ma intorc cu ele. Dom' doftor tot cu ziarul si tv-ul se delecta. I le dau, si il intreb daca acum poate sa-mi spuna despre ce e vorba. Se uita un pic pe radiografii si zice: "Pai sunteti racita"... Ii zic: "pai nu pot sa fiu doar racita, de atata timp, si ma doare si in gat si tusesc de simt ca se rupe ceva in cosul pieptului.... si nu mai trece. ma simt asa de mai bine de 3 saptamani." Replica lui vine ca o gluma proasta: "Ei si ce. Nu va trece si gata." Credeam ca nu aud bine. Zic:"Dati-mi un tratament sa pot sa scap de problema asta, ceva sa-mi desfunde nasul, sinusurile (aflasem la radiografie ca am sinusurile inflamate). "Pai luati medicamentele astea timp de 10 zile si reveniti dupa aceea si vedem ce e de facut, daca nu va trece le scoatem". "Cum sa le scoatem???" Intreb eu speriata. "Dati-mi, va rog un tratament puternic sa aiba efect." "Ei da, va dau un ciocan. Le scoatem cu ciocanul". Acesta a fost consultul unui medic ORL-ist, cuvintele si raspunsurile unui medic, care nici macar nu m-a intrebat daca mai sufar de alta boala, daca iau vreun tratament, daca etc... Am luat reteta si am plecat sa cumpar medicamentele. Pentru ca am ajuns acasa, dupa ora pranzului, am decis sa incep tratamentul a doua zi dimineata, ceea ce am si facut. Astazi, dupa ce am am luat iarasi doza de medicamente de dimineata, ma uit pe prospecte. Abia acum am avut cateva minute libere sa pot sa le citesc. Ce credeti? Aulinul era interzis celor cu ulcer. Eu am ulcer, am citit mai departe si, supriza: Aulin creste riscul unui infarct miocardic, nefiind recomandat celor cu probleme de inima (eu am probleme cu inima, hipertensiune) si nu este deloc recomandat celor cu eozinofilie (la analizele facute cu cateva zile inainte mi-a iezit eozinofilia cu mult peste limita normala). Imi venea sa lesin... Ce fel de medic e ala care prescrie asa ceva, fara sa se intereseze de antecedentele pacientului??? fara macar sa intrebe daca esti sau nu bolnav de altceva??? fara macar sa asculte cand vorbesti cu el??? Mare atentie celor ce vor avea astfel de probleme. OCOLITI CABINETUL ORL DE LA SPITALUL MILITAR. Cautati un medic compentent, care sa nu va puna si bruma de sanatate ramasa in perico!!!
- skumpi
- Vizitator
valentina imi pare rau prin ce treci legat dpb ta sa stii k si eu am pb asta...cu tusea ...si clar nu e o raceala ! am zis k o sa merg si eu sa`mi fac niste radiografii
pe mine m`a trimis si la alergologie k zicea k o raceala nu poate sa tzina atat de mult... insa n`am reusit sa ajung ca era dr. bolnava... verisoara mea avea exact aceleasi simptome ca si tine... tot asa s`a dus si ea la alergie si a aflat ca are astm pe baza d alergie....
Ultima oara a fost editat de skumpi (2008-11-16 02:30:11)
- space
- Hero member
- Inregistrat: 2008-03-14
Ma ingrozesc cand citesc povestile voastre...Doamne fereste sa trebuiasca sa ajungi la spital in Romania.. Am auzit si eu de cazul unui mare doctor de aici din Cluj, cu renume, un mare chirurg..Si cica nici macar nu facea el operatiile..era prezent in sala pana cand pacientii adormeau si apoi pleca si lasa un rezident sa faca operatia..Si bineinteles ca el incasa toti banii. Sa te ingrozesti, nu alta
- Alina Delia
- Addicted member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-12-16
hai hai da-i numele space...ca si eu sunt din cj
Cine rade la urma....gandeste mai incet
- lucia05
- Insomniac member
- De la: tara lui Papura Voda
- Inregistrat: 2008-09-13
acum doi ani jumate incepe si ma doare o masea. rau de tot! doctorita mea era in concediu....si ma duc la urgente. ma consulta doctorul, nu face nimic ( sa desfunde canal, adica) in schimb imi da 2 antibiotice: Cefalexin sa iau 500 mg la 6 ore si amoxicilina cate 1 gr la 6 ore. stiam si eu ca amoxicilina se ia maxim 500 gr la 8 ore in situatii din astea si asa am luat-o. chiar si asa, dupa 2 zile nu ma mai puteam tine pe picioare, nici nu stiu daca ma mai durea maseaua, pentru ca eram ametita, aveam greturi si efectiv nu vedeam pe unde mergeam, probleme cu respiratia, inima simteam ca mi-o luase razna. mi-am sunat doctorita de familie si i-am povestit. a spus ca doctorul ala e nebun si sa nu mai iau decat amoxicilina. era chiar inainte de ora la care se brodea sa iau ambele antibiotice deodata, ca asa picau. daca apucam sa mai iau si doza aia cine stie ce pateam ca deja facusem o reactie anafilactica. de atunci ma chinui! tratamentul ala mi-a dat sistemul imunitar peste cap, flora stomacului mi-a facut-o zob si numai probleme am avut de atunci. de fiecare data cand se pune problema sa mi se recomande antibiotice sunt foarte atenta ce mi se indica si spun ce am patit si prefer sa iau doar antibioticele care stiu ca nu imi fac probleme. de altfel, de atunci am ramas cu reactii urate la antibiotice, sunt multe pe care nu le mai pot lua. si i-am mai dat aluia si spaga!
I am who I am and I choose to be me!He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!
- skumpi
- Vizitator
antibioticele trb evitate cat mai mult....sunt f periculoase si trb luate numa in cazuri extreme !
- space
- Hero member
Alina Delia a scris:hai hai da-i numele space...ca si eu sunt din cj
Problema e ca nu=-mi mai amintesc numele..Si nu vreau sa dau ceva nume gresit Oricum, nu mai lucreaza acum.
- Alina Delia
- Addicted member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-12-16
nici unde a profesat nu stii?
Cine rade la urma....gandeste mai incet
- ellaP
- Full member
- De la: arad
- Inregistrat: 2007-08-30
tatal unei prietene in urma cu cativa ani s-a trezit ca-i curge sange din nas si era din ce in ce mai mult.avea probleme cu inima.a fost dus la urgenta,internat,dar hemoragia nu s-a oprit.normal ca mama ei si-a facut griji si a intrebat fiecare cadru medical care venea in salon daca e normal sa-i tot curga sange din nas,iar ei ziceau ca e surplus de sange din cauza tensiunii.pana la urma l-a mutat l-a alt spital si omul avea un vas de sange spart sau asa ceva si era mai mult mort decat viu cand a ajuns.surplus de sange????
Ultima oara a fost editat de ellaP (2008-11-16 19:18:42)
Nu putem face lucruri mari pe acest Pamant, putem face numai lucruri mici, cu multa dragoste.
- space
- Hero member
Alina Delia a scris:nici unde a profesat nu stii?
La chirurgie 3 sau asa ceva..dar nu sunt sigura
- Zeyna
- Platinum member
- De la: Constanta
- Inregistrat: 2007-07-07
fallingstar a scris:varul meu era la un pas de moarte tot din cauza unei doctorite stupide...l-au apucat niste dureri ingrozitoare de burta si cand s-a dus la spital i s-a zis k are piatra la rinichi, k nu-i grav se va opera, trebuie doar sa se inscrie pe lista medicului care facea operatii la rinichi si sa-si astepte randul. pt dureri i-au prescris niste injectii si l-au trimis aksa. dupa ce a mai stat inca o saptamana in asteptare si durerile deveneau tot mai insuportabile (chiar dak facea zilnic injectiile alea), matusa mea s-a speriat si l-a dus la urgente pt k ii era extrem de rau. si medicul de acolo, in momentul in care l-a atins pe abdomen si-a dat seama k are apendicita copilul...nici decum piatra la rinichi a ajuns imediat la chirurgie, iar dupa operatie medicul i-a zis matusii mele k in toata cariera lui de chirurg n-a vazut un caz mai grav de apendicita...tot abdomenul era plin cu puroi...i-a spus k dak mai statea aksa cateva ore murea k sa vezi cum era sa moara un om "cu ajutorul" unor medici incompetenti...
Eu am patit chestia asta pe dos. Aveam infectie la rinichi si ma durea foarte tare toata partea dreapta [spate,burta,picior] si medicii de la urgenta ma bagau in operatie de apendicita, noroc ca a fost mai atent medicul care trebuia sa ma opereze cand m`a consultat inainte...
Dragostea nu se stă, se face.
- Himmel
- Insomniac member
- De la: Magix
- Inregistrat: 2008-05-10
yo am patit'o cu dr monica pop, directoarea spitalului de oftamologie bucuresti... sa nu va ducewti la ea!! s'a purtata k un k... q mine .. si ma dusesem l ea prin niste intervenitii k altfel dna e ff ocupata... si mi'a zs k nu'mi crste corneea corect.. k asa vede ea.. si m'a trimis la o alta doctora slava Domnului care mi'a facut analiza la cornee, mi'a masurat'o .. si n'am nimic .. fie ... mi'a dat ochelari de 0.5 da e ok si s'a si purtat frumos q mn
Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.
- Valentina30
- Membru
- Inregistrat: 2008-11-16
skumpi a scris:valentina imi pare rau prin ce treci legat dpb ta sa stii k si eu am pb asta...cu tusea ...si clar nu e o raceala ! am zis k o sa merg si eu sa`mi fac niste radiografii
pe mine m`a trimis si la alergologie k zicea k o raceala nu poate sa tzina atat de mult... insa n`am reusit sa ajung ca era dr. bolnava... verisoara mea avea exact aceleasi simptome ca si tine... tot asa s`a dus si ea la alergie si a aflat ca are astm pe baza d alergie....
Multumesc pentru feedback, scumpi. Si pe mine m-a cm luat la intrebari medicul de familie si tot o alergie banuieste ca ar fi... dar din cate stiu eu si cate intrebari mi-a pus nu stiu ce ar putea fi. Nu am fost nici-odata alergica la praf, polen, puful din aer de la pomi... nici macar la parul de animale (am avut si pisica o perioada si chiar un hamster)... dar cine mai poate stii, caci alergiile astea pot apare oricand din senin. Oricum eu am sinusurile afectate (inflamate) plus ceva raceala la plamani... din aceasta cauza cica ar fi durerile din cosul pieptului. In fine, ideea e ca acum nu incep un tratament fara a avea cel putin doua pareri medicale, adica numai dupa cel ptuin doua controale la medici diferiti.
- Marlyn
- Full member
- Inregistrat: 2006-06-21
Mama a avut cancer uterin, si este in evidenta la oncologie. Doctorita ii cheama pe toti pacientii deodata, la ora 11 dimineata. Ea vine mereu dupa doua ore, la ora, 13. Pacientii sunt programati toti la aceeasi ora... Apoi, e rautacioasa si isterica. Tinand cont ca acolo vin oameni cu probleme grave... Mamei i-a dat sa faca o analiza CA 125, pentru ca are niste chisti pe ovare. Si i-a spus sa vina tata cu rezultatul, fara programare, cand il are. A mers tata, si ea a urlat ca nebuna ca .... de ce vine fara programare... A luat analiza - care era buna, in sensul ca mamei i-a iesit 18, maximul fiind 35. A pus-o in dosar, fara nicio explicatie, nicio precizare... Cand a mers mama cu tomografiile - ca a facut doua, una la inceputul anului, una acum - s-a uitat doar pe interpretarea clinicii. Mama a intrebat daca nu vrea si filmele, si a spus ca nu. Nu era curioasa.
Am uitat sa precizez ca tata i-a dat 100 de lei cand a luat-o pe mama in evidenta, nici macar nu o vazuse inca. Doar pentru ca daduse un telefon la Timisoara sa o programeze pe mama sa se interneze. Apoi, o cafea mare cand a mers mama la ea, sa o ia in evidenta. Precizez ca nu ii face nimic, nu o trateaza, doar e in evidenta. Tratamentul l-a facut la Timisoara unde medicii si intreg personalul sunt foarte blanzi si bine pregatiti. Noi locuim in Arad. Doctorita se numeste Ilie Cristina ori Cristiana.
Ultima oara a fost editat de Marlyn (2009-10-24 14:09:52)
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Eu nu inteleg care e motivul pentru care dau oamenii bani la medici. Chiar daca dai, chiar daca nu dai, tot ca un kkt te trateaza. Eu am noroc ca ai mei au multi prieteni doctori, rude, si tot timpul ma duc pe stiute si se poarta frumos, dar cand nu m-am dus , chit c aau dat ai mei pachetel tot s-au purtat mizerabil.
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Pai asta am zis, ca am fost la ginecolog care nu era prieten etc, am dat bani prima data, s.a purtat ca un fund,m a doua oara nu am mai dat nimic, si la fel s-a purtat
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
Faza asta cu banii..hmm uite ptr prietena mea s-au dat bani multi la spital si la asistente si cu toti banii nu au ingrijit-o ok,din moment ce mama ei a gasit-o neschimbata,transpirata cu cearceafurile ude dar daca nu da bani si perfuzia uita sa i-o schimbe sau o lasa sa moara acolo chiar daca aparatul tipa,ca i-a iesit tubu din gura sau se intampla altceva
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
Jessica_M a scris:PillBlast a scris:Eu nu inteleg care e motivul pentru care dau oamenii bani la medici. Chiar daca dai, chiar daca nu dai, tot ca un kkt te trateaza. Eu am noroc ca ai mei au multi prieteni doctori, rude, si tot timpul ma duc pe stiute si se poarta frumos, dar cand nu m-am dus , chit c aau dat ai mei pachetel tot s-au purtat mizerabil.
Nu ?nţelegi de ce le dăm bani pentru că tu mergi la doctori care ?ţi sunt prieteni, rude...Mergi la alţi doctori, nu da bani şi o să vezi cum or să te trateze, ce diagnostic ?ţi pun şi multe altele şi atunci o să ?nţelegi de ce le dăm bani.
eu nu dau bani la medici si nici nu-i cunosc pe cei la care merg, insa sunt tratata cu toata atentia si cu tot respectul necesar. daca am ceva de platit pentru consultatia respectiva, platesc la receptie la plecare, nu duc nici macar un buchet de flori sau o cafea. nu cred ca e cazul sa generalizati atat si sa credeti ca toti medicii sunt o apa si-un pamant.
plus ca daca mergi intr-o clinica privata, platesti aproape aceiasi bani ca la stat, dar diferentele sunt enorme si serviciile mult mai bune
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Jessica_M a scris:PillBlast a scris:Eu nu inteleg care e motivul pentru care dau oamenii bani la medici. Chiar daca dai, chiar daca nu dai, tot ca un kkt te trateaza. Eu am noroc ca ai mei au multi prieteni doctori, rude, si tot timpul ma duc pe stiute si se poarta frumos, dar cand nu m-am dus , chit c aau dat ai mei pachetel tot s-au purtat mizerabil.
Nu ?nţelegi de ce le dăm bani pentru că tu mergi la doctori care ?ţi sunt prieteni, rude...Mergi la alţi doctori, nu da bani şi o să vezi cum or să te trateze, ce diagnostic ?ţi pun şi multe altele şi atunci o să ?nţelegi de ce le dăm bani.
Nu e chiar asa - eu din principiu nu dau nici un ban peste costul consultatiei/interventiei. Si am intalnit medici buni si gunoaie, in egala masura. Daca nu-mi place de unul, ma duc la altul, si gata, oferta e mare, si am dreptul sa-mi aleg medicul.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|