homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vaccin antirabic

#1 2009-10-22 21:09:19

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Vaccin antirabic

fetelor am o "dilema" si as avea nevoie de niste pareri...

Am 2 pui de pisica...unul a fost dus la veterinar si are vaccinul antirabic celalat nu pt ca e de la pisica unor vecini si nu stiam daca are vaccinurile facute (si stapanii sunt plecati...deci nu i pot intreba) si am zis ca nu l duc pana nu vb cu ei...

Azi era la mine in brate (cel care nu stiu daca e vaccinat) si il mangaiam si la iubi i a sunat telefonul si atunci pisu s a speriat si si a bagat ghearele la mine in mana unde mi a lasat cateva amintiri micute (dintre care una ma si cam ustura). Acum sunt umpic speriata si nu stiu ce sa fac...daca e vreun risc serios sau nu...

In principiu nu am timp sa merg urmatoarele 2 zile la medic sa vb cu dansul si nu stiu daca ar trebui sa mi fac griji serioase si sa merg de urgent la spital...

Pisu e f bland si nu a dat niciodata semne ca ar avea rabie dar locuiesc la casa...destul aproape de o padure si nu poti stii niciodata...asa ca...ce sa fac?

happy with him...inlove with him...puss

#2 2009-10-22 21:17:04

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

Re: Vaccin antirabic

crys....din cate stiu eu rabia se ia prin muscatura pentru ca se transmite prin saliva animalului. ca sa nu ai surprize neplacute ( infectie ) curata-te cu apa oxigenata si da cu putin rivanol acolo dar de rabie nu poate fi vorba.

Ultima oara a fost editat de lucia05 (2009-10-22 21:19:39)

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#3 2009-10-22 22:10:55

crys_ty_na
Platinum member

mersi lucia pt raspuns...da prin saliva se transmite dar am citit undeva ca si zgarietura e periculoasa...am tot tamponat cu spirt si apoi am dat cu aloe pt ca ma ustura...

acum tot imi spun ca nu are cum sa fie rabie...mai ales ca m am mai jucat cu pisu de la incident si e atat de bland si mamos...

#4 2009-10-22 22:22:26

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Nu-ti face probleme. In primul rand, rabia nu apare din neant. Pt ca pisicul sa o ia tb sa existe focar de infectie in zona=>poti sa te interesezi la autoritatea sanitar veterinara locala. Dar sigur nu e nimic, ca de obicei cand sunt cazuri, se aude.
In al doilea rand, tine pisicul sub observatie 14 zile. Vezi ca cica zgarieturile de pisica sunt periculoase, ca se poate transmite nu stiu ce boala " a ghearei de pisica". (Pe mine, una, m-au zgariat nenumarate pisici si n-am avut nimic, dar am zis sa te informez).

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#5 2009-10-22 22:38:55

crys_ty_na
Platinum member

mersi rose...daca ar fi fost focar de infectie in jur as fi auzit...doar ca eu stau langa Baile Felix si aici in apropiere este o padure...si pe mine m au mai zgariat pisici cand eram mai mica dar niciodata nu mi am pus problema ca as putea pati ceva.....azi sunt mai ipohondra...eu maine trebuie sa merg la cluj dar mama mea merge pana la spital si am rugat o sa intrebe si pentru mine...daca trebuie sa mi fac griji sau nu...

Publicitate

loading...

#6 2009-10-23 23:51:47

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Crys nu se pune problema de rabie. Nu se transmite decat prin saliva sau sange, stiu asta de la nasul surorii mele care e medic veterinar. Chiar daca pisoiul nu e vaccinat, nu musai sa aiba rabie. Nu o sa patesti nimic. Stai linistita.

Fericita mamica de Aida Maria!

#7 2009-10-24 16:53:02

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

nu de rabie se pune problema, ci de tetanos. Nu stiu exact, dar e posibil sa se transmita prin zgarietura. N-ar strica sa faci un anti-tetanos (sfatuieste-te si cu doctorul), e doar o injectie in fund, scapi usor smile

#8 2009-10-24 18:25:59

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

in fund? big_smile anti-tetanosul se face in mana, din cate stiu... cel putin asa se facea acum cativa ani (ca si anti-rabicul, de altfel, am inteles ca s-au scos injectiile alea in burta - care, by the way, nu dor deloc - si se baga o doza mare in mana... cu internare o zi).

oricum, si eu cred ca iti faci pb degeaba.....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#9 2009-10-24 18:37:41

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

mie mi-a facut in fund, cu doua ocazii, dar e adevarat, acum peste 12 ani...

#10 2009-10-24 19:49:23

ruxanda_00
Full member
De la: :d
Inregistrat: 2009-08-08

chiar daca nu te-a muscat e bine sa faci si antirabicul macar pentru linistea ta
si antitetanosul..............
asa e cel mai sanatos

#11 2009-10-25 17:28:50

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

crys_ty_na a scris:

fetelor am o "dilema" si as avea nevoie de niste pareri...

Am 2 pui de pisica...unul a fost dus la veterinar si are vaccinul antirabic celalat nu pt ca e de la pisica unor vecini si nu stiam daca are vaccinurile facute (si stapanii sunt plecati...deci nu i pot intreba) si am zis ca nu l duc pana nu vb cu ei...

Azi era la mine in brate (cel care nu stiu daca e vaccinat) si il mangaiam si la iubi i a sunat telefonul si atunci pisu s a speriat si si a bagat ghearele la mine in mana unde mi a lasat cateva amintiri micute (dintre care una ma si cam ustura). Acum sunt umpic speriata si nu stiu ce sa fac...daca e vreun risc serios sau nu...

In principiu nu am timp sa merg urmatoarele 2 zile la medic sa vb cu dansul si nu stiu daca ar trebui sa mi fac griji serioase si sa merg de urgent la spital...

Pisu e f bland si nu a dat niciodata semne ca ar avea rabie dar locuiesc la casa...destul aproape de o padure si nu poti stii niciodata...asa ca...ce sa fac?

crys...ma gindesc eu ca daca e pisica oamenilor are vaccinul facut...
in plus, cum bine zic si fetele...nu cred ca e cazul sa te stresezi...nu cred ca ai risc de rabie...
zgirietura ustura pentru ca e mai adinca...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#12 2009-10-25 22:18:35

crys_ty_na
Platinum member

multumesc mult fetelor si doc...sunt mult mai linistita smile

am vorbit si cu un prieten care e medic de familie si el a zis ca ar trebui sa fac antitetanos...dar cand a vazut ca nici macar nu e vb chiar de zgarieturi ci doar de niste impunsaturi a zis sa stau linistita...pisu e in continuare f bland si mamos si nu da semne de ca ar avea vreo problema...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.