homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hipertensiune arteriala

#1 2009-10-23 19:28:56

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

hipertensiune arteriala

Mi s-a mai intamplat o grozavie. Luni am baut vreo patru cafele dimineata. Eu beau cafea multa. Si nu aveam nimic! Mai beam uneori si cate un energizant, si ma mandream cu inima mea de otel!

Luni pe la pranz simt o stare de nervozitate, apoi ma iau palpitatiile. Dupa ele, o durere in piept! Marti am avut controlul medical pe institutie. Tensiunea era 140/100.
Azi au reaparut palpitatiile si durerile in piept. Am mers la urgente. Mi-au facut un EKG si mi-au luat tensiunea! Era 180 cu 110! Mi-au dat un pumn de pastile, si au asteptat jumate de ora. Apoi am avut-o 150/100!  Mi-au spus ca inima e buna, nu am nimic la ea, ca am tahicardie, dar nu se pune problema de infarct!

De unde tensiunea asta asa mare? Plus durerile din piept. Acum ma simt mai bine, nu stiu ce mi-au dat.

Am reteta pentru doua hipotensive si pentru distonocalm.

Cum se impaca ele cu Novynette?

#2 2009-10-23 19:33:05

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

Re: hipertensiune arteriala

Marlyn , mare grija ! eu in locul tau as cauta un cardiolog ca lumea si i-as face o vizita ! e clar ca iti trebuie un tratament. ce ti-a dat ? tertensif? noliprel? fara cafea acum- adica una dimineatza e ok, fara bauturi carbogazoase, fara sare ....si controlata tensiunea macar odata pe saptamana , si nu cu tensiometru digital !

#3 2009-10-23 20:14:34

Marlyn
Full member

Amlohexal, tentensif.

#4 2009-10-25 18:22:53

Marlyn
Full member

Pot provoca aceste hipotensive somnolenta? Ieri le-am luat, si nu am fost somnolenta. Pe la ora 23 m-au apucat iar palpitatiile, cam o ora. Apoi m-am culcat, si dimineata mi-am luat medicamentele. M-a luat un somn! Am dormit pana la ora 14!

Oare mi-au scazut tensiunea prea tare?

#5 2009-10-26 10:45:29

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Marlyn a scris:

Pot provoca aceste hipotensive somnolenta? Ieri le-am luat, si nu am fost somnolenta. Pe la ora 23 m-au apucat iar palpitatiile, cam o ora. Apoi m-am culcat, si dimineata mi-am luat medicamentele. M-a luat un somn! Am dormit pana la ora 14!

Oare mi-au scazut tensiunea prea tare?

se poate
verifica tensiunea...
terapia antihipertensiva se ajusteaza functie de raspuns...
cita vreme tensiunea e controlata medicamentos poti lua novinette...sub monitorizare atenta, periodica...e posibil sa fie nevoie sa renunti la estrogeni

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2009-10-27 16:18:17

Marlyn
Full member

Azi am fost la urgente, unde medicul institutiei unde lucrez era de serviciu. Mi-a facut niste investigatii amanuntite, si a constatat ca exista o baza anxioasa a manifestarilor cardiace si hipotensive. Inima a fost monitorizata si e buna. Mi+a facut o ionograma si calciul din muschi e mult sub minimul permis. Se pare a de acolo se trag toate. Dupa jumatate de fiola de diazepam, era mai calma, pulsul scazuse, si tensiunea... Calciul e 0,84. Valorile normale fiind 1,15 - 1,29.

cGlu cred ca e glucoza, care a iesit mica. 65. normal 70 - 105.

Si nu stiu ce gaze sanguine a facut.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.