homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat papanicolau

#1 2009-10-28 22:56:19

elena_s
Membru
Inregistrat: 2009-10-28

rezultat papanicolau

Buna seara. Abia m-am inscris pe acest forum si am si eu o intrebare in urma unui test pap care are urmatorul rezultat: in sistem bethesda: frotiu conventional/ coloratie - adecvat; negativ pt leziune intraepiteliala sau malignitate; modificari celulare benigne - bacterii; modificari celulare asociate cu - inflamatie; evaluare hormonala - aspect hormonal compatibil cu varsta si anamneza; caracterizare generala - modificari celulare benigne; diagnostic citologic - FCD de tip inflamator; descriere citologica - celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scumoasa de tip matur si imatur, celule endocervicale dispuse in placarde polipoide, nuclei liberi, mucus, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora coco-bacilara; recomandari - de urmarit evolutia. La anomalii scumoase nu e bifat niciuna din aceste celule scumoase: asc-us, asc-h, lgsil, hpv, hgsil, carcinom invaziv, si nici la celule glandulare nu e bifan nimic. Cu 2 sapt inainte sa fac testul cu rezultatul de mai sus am mai facut un test care avea rezultat 4. Acesta pe care vi l-am insiruit imi da mai multa speranta si as dori sa stiu cum il interpretati dumneavoastra. Doctorul mi-a spus doar ca a iesit bine. Va rog tare mult sa imi raspundeti.

#2 2009-10-28 23:04:34

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: rezultat papanicolau

pap-ul e bun, ai o inflamatie provocata de o infectie. dupa ce o tratezi ar fi bine sa refaci pap-ul sa vezi daca dispare si metaplazia
dar nu inteleg ce e cu acel pap facut inainte...

#3 2009-10-28 23:25:15

elena_s
Membru
Inregistrat: 2009-10-28

As vrea sa mai completez ca am si o rana pe col, doctorul mi-a zis ca e mai veche. Urmez tratament cu meclon-10 zile si doctorul mi-a zis sa vin la control dupa 2 luni, timp in care sa ma spal intravaginal, in fiecare seara, cu degetul. Nici eu nu inteleg nici acum ce a fost cu rez ala mai ales ca urmasem 3 luni de tratament cu ovule, antbiotice si antiinflamaor, iar la control am primit raspunsul rez 4, rezultat  care era si neparafat. M-am prgramat de urgenta la alt medic iar in urma celui de al doilea control raspunsul a fost cel postat mai sus. Vreau sa cred ca primul a fost o eroare.

#4 2009-10-29 09:01:29

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Fa tratamentul si repeta testul. Este posibil ca primul sa fi fost o greseala.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.