homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test babes papanicolau

#1 2009-09-07 09:02:05

nanygirl
Membru
Inregistrat: 2009-09-02

test babes papanicolau

salut, am fost la medic din cauza unor scurgeri galbuii abundente si urat mirositoare si m-ia zis ca am o rana pe col de toata frumusetea, cu puroi si inflamatie. ma trimis sa fc testul papanicolau, FCB, FCD sau ceva asemanator. am primit rezultatele dar medicul nu este pana la jumatatea lunii. puteti sa-mi spuneti daca este ceva grav:
1. MICROBIOLOGIE
- Cultura fungi: candida albicans
foarte sensibil: difulcan
sensibil: nistatin
rezistent: pimafucin, nizoral, cotrimazol
- cultura vaginala: flora microbiana nepatogena
frotiu citobacteriologic: frecvente PMN si celule epiteliale plate, moderat5a flora bacteriana mixta, prezent candida
2. PAPANICOLAU - SISTEM BETHESDA
negativ pentru leziuni intraepiteliata sau maligna
fortiu conventional / coloratie Papanicolau: adecvat
I. modificari celulare benigne:
infectii: candida, bacterii
modificari celulare asociate cu: inflamatie, metaplazie
III. evaluare hormonala
aspect hormonal compatibil cu varsta si anamneza
  CARACTERIZARE GENERALA: modificari celulare benigne
DESCRIERE CITOLOGICA: celule exocervicale superficiale si intermediare dispuse izolat si in placarde, metaplazie scuamoasa de tip matur si imatur, celule endocervicale, PMN, mucus, flora nespecifica coco-bacilara

#2 2009-09-07 09:50:59

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: test babes papanicolau

ai candida, dupa cum vezi, nu e grav, trebuie sa faci tratament cu unul din antifungicele la care e sensibila

#3 2009-09-07 10:10:28

cricrisan
New member
Inregistrat: 2009-06-03

buna,
am inceput viata sexuala de 2 ani si ma gandesc sa-mi fac testul papanicolau.
1.Spuneti-mi va rog pentru ami face testul cat mai complet in ce consta acest test,sau din ce teste este compus?
2.Iau logest,in care zi din luna pot sa fac testul ca sa iasa bine analizele,sau trebuie sa-l fac in pauza de 7 zile,sau trebuie o pauza de cateva luni de la antibebe?
multumesc de informatii!

Ultima oara a fost editat de cricrisan (2009-09-07 10:12:09)

#4 2009-09-07 11:23:58

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

1. testul papanicolau consta in prelevarea unor celule de la nivelul colului uterin, cu o periuta sau un betisor
2. poati face testul oricand, numai sa nu fii le menstruatie sau in apropierea ei... pe la mijlocul ciclului e ideal, si poti lua AC linistita, n-au treaba

#5 2009-10-28 13:49:50

cricrisan
New member
Inregistrat: 2009-06-03

buna,
cine ma poate lamuri si pe mine ce inseamna clasa de celule 1 sau 2 si asa mai departe de la testul papanicfolau?sau poate imi trimiteti un link unde pot citi.
multumesc mult!

Publicitate

loading...

#6 2009-10-28 14:46:55

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

#7 2009-10-29 20:03:27

rita
New member
Inregistrat: 2008-12-10

buna! astazi mi-am luat rezultatele la ex citologic Babes PN si secretia vaginala; cam asa scrie pe buletinul de rezultate: numeroase celule prescumentoase superficiale cu nucleu picnotic; intermediare cu cromatina omogena; rare leucocite; flora cocobacilara; frotiu tip II BP. Dna biolog care mi-a facut ex s-a exprimat ca nefiind ceva grav de care sa se lege.
Va rog, Dna Doctoressa daca puteti aprecia cumva acest rezultat, v-as fi tare recunoscatoare!
De asemenea, poate sunteti printre voi fetelor care mai stiti ...va multumesc din suflet!o seara linistita va doresc

#8 2009-10-29 20:59:52

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

este cel mai bun rezultat pe care-l puteai primi. continua cu testarea anuala si e perfect

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.