homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Deochi-2

#20 2009-10-28 21:42:31

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

Re: deochi

eu stiu si descantecul ala insa biserica il considera ca fiind un pacat.
pentru deochi se spune Tatal Nostru insa nu de 3 ori, se spune fara numar pentru ca cel care are darul sa descante stie ( simte ) cand sa se opreasca, apoi este bine sa te dai cu aghiazma de fata si se spune o rugaciune scurta, speciala pentru asa ceva "Sa vina Dumnezeu ,!sa se risipeasca vrajmasii de la fata mea, din calea mea"
Pentru cele care se deoachie (dar si pentru ca sa iti mearga bine  in ziua respectiva) este bine ca dimineata cand ies din casa sa spuna de 3 ori o alta rugaciune scurta    " Ma lepad de tine satana si de cinstea ta si de slujirea ta si ma unesc cu tine Hristoase"

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#21 2009-10-28 21:47:47

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

nu stiu ce ma face sa nu rad in hohote forgetit eu zic sa va puneti lentile cele care aveti ochii albastrii smile

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#22 2009-10-28 21:53:23

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

dar razi, extra! cine nu te lasa?
ai cumva senzatia ca doar tu cunosti anumite lucruri? spre uimirea ta mai sunt si altii care citesc carti legate de religie ( ale parintelui Cleopa mi-au placut mult ) iar preotii recunosc si ei existenta deochiului, cum altfel iti explici existenta acelei rugaciuni care ti-o poate citi doar preotul in biserica? daca nu vorbesc in citate din Biblie nu inseamna ca sunt pe langa  iar nasul meu de cununie e preot si port destule discutii cu el. culmea! nici el nu da multe citate din Biblie...si nici preotul din parohia mea....si nici ceilalti preoti cu care stau de vorba destul de des....cum de esti tu singurul?

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#23 2009-10-28 22:03:22

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

eu cred ca rugaciunea aceea de care spui ca numai preotul in biserica o poate citi se numeste... citat. nustiu
preotul respectiv nu face altceva decat sa citeze aceeasi rugaciune incontinuu; eu unul m-as plictisi sa spun aceleasi cuvinte de fiecare data... nu te supara ca am spus asta -eu asa vad lucrurile. nustiu

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#24 2009-10-28 22:50:16

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

asta cu ochii albastri e o prostie, as zice eu... dar deochiul in sine functioneaza ca orice manifestare in lume a PUTERII CUVANTULUI si a INTENTIEI.

un rusnac care imi place mie mult, lazarev, explica procesul deochiului din prisma celui care deoache (fara intentie rea). sa presupunem ca ai un bebelus extraordinar de frumos... si toata lumea ti-l lauda.. iar tie, ca mama, ti se "umfla plamanul" de mandrie. iti place cand lumea iti lauda copilul. rusul asta zice ca, subconstient, tu, mama, te ATASEZI DE FRUMUSETEA COPILULUI, ceea ce inseamna ca undeva adanc in tine frumusetea bebelusului e o valoare MAI PRESUS DE DUMNEZEU. ori asa ceva contravine ordinii universale, care presupune ca Dumnezeu e mai presus de orice din lume. si atunci... apare "reactiunea" din partea universului: de fiecare data cand copilul este laudat, I SE INTAMPLA CEVA RAU. pentru ca tu (si, de ce nu, si persoana care il lauda) sa intelegi ca nu e cazul sa pui prea mare valoare pe aspectul fizic al copilului, ci sa-i multumesti Lui Dumnezeu ca il ai asa cum e. (de aici si acel "scuipa-l, sa nu se deoache" - prin scuipatul simbolic, cel care face/primeste un compliment se umileste, DEVALORIZEAZA obiectul atasamentului, ca acesta sa fie protejat, lasandu-I Lui Dumnezeu locul suprem).

acu din perspectiva deochiatului (cazul tau, adina), exista 2 ipoteze:
1. ai un camp de aparare slab si orice intentie mai putin buna intra f puternic in tine si te destabilizeaza (dar asta prespunune o intentie rea a celui care iti spune vorbe bune - de exemplu, invidie); rugaciunea, asa cum ai observat si tu, reface campul, te plaseaza in afara sferei de actiune a intentiei umane de orice fel... te plaseaza cu o treapta mai sus
2. (ce cred eu mai probabil): oamenii din jur n-au nimic cu tine, ci TU ai setat, undeva in subconstient, chestia cu deochiul (de ex, ti-a zis mama cand era mica ca cine iti face un compliment te deoache sau, chiar, ai patit de cateva ori ce explicam mai sus si ai ramas tu cu asocierea.

extra, mai "in tinerete" gandeam si eu la fel ca tine referitor la rugaciune. intre timp, am inteles ca si aici e vorba de PUTEREA INCANTATORIE A CUVINTELOR: dincolo de intentia (care se trasmite clar), cuvintele au si o incarcatura "pasiva", data de sentimentele pe care generatii intregi le-au avut vis-a-vis de cuvantul respectiv. de aceea, eu iti spun ca e de ajuns sa rostesti numele "Iisus" ca sa te rogi... pt ca numele are putere in sine, puterea de a iti schima starea, ca individ, de a-ti muta constiinta spre inima, de exemplu. pe cand un "du-te dracului" spus chiar in gluma intre amici, cum se mai obisnuieste - desi cel care ti-a zis-o nu are nimic cu tine si nu-ti transmite sai o INTENTIE rea, fii sigur ca actioneaza suficient si cuvintele in sine.

asa si cu rugaciunile "standard" ale bisericii... sunt texte care DEJA AU PUTERE in sine... daca le mai adaugi si INTENTIA (dorinta preotului de a exorciza, de ex), ele devin si mai puternice... MULT mai puternice decat daca preotul si-ar  utiliza DOAR INTENTIA, rugandu-se cu propriile cuvinte.

sigur, eu nu sunt adepta rugatului "poezie".... e normal sa-ti personalizezi relatia cu Dumnezeu prin cuvinte proprii.... dar am vrut sa-ti explic "care e faza" cu rugaciunile standard smile

aa.... si mi-a placut ca ai 2 posturi consecutive fara citate smile spun fara pic de ironie... chiar mi-a placut smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#25 2009-10-28 23:02:58

skumpi
Vizitator

katami hjarta

#26 2009-10-28 23:08:22

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

mda, chiar ca hjarta
filosof il scoti pe bebe, katami, daca "aude" ce scrii/zici/gandesti lol

Ultima oara a fost editat de Loveable (2009-10-28 23:08:42)

hjarta

#27 2009-10-28 23:16:23

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Loveable a scris:

mda, chiar ca hjarta
filosof il scoti pe bebe, katami, daca "aude" ce scrii/zici/gandesti lol

offtopic ms, dar cred ca il scot maturator sau spalator de podele lol (Doamne fereste), la cat smotru am tras si azi....si in multe alte zile de cand mi-e in burtica lol

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#28 2009-10-28 23:19:16

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

lol

hjarta

#29 2009-10-29 14:50:09

adina15
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-01-09

cred k tatal nostru ramane sfant mami mi.l zice mereu knd am nevoie dar nu e intotdeauna prin preajma mea si atunci e prapad....... eu nu cred k descantatul e pacat  mai ales k protul face uneori niste dezlegari din biblie stiu k e pacat sa te duci sa iti vezi viitorul (gen dat in cafea carti bobi si ce o mai fii)

Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere
Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......

#30 2009-10-29 18:17:39

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

deochiul nu e numai "pt calitati" ... poate cineva sa se mire de altcineva cat de urat/ prost/ destept e... ce par frumos are, sau tot asa.
adica se concentreaza asupra acelui lucru -ochi, masele, etc.   lol se mira, deci ii "ia" din energie, asa incat ne e rau.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#31 2009-10-29 22:29:32

Monya
Full member
Inregistrat: 2008-04-14

adina15 a scris:

fetelor nu stiu daca aveti prob cu deochiul sau credeti dar eu sunt terminata .daca cineva se mira si imi spune "vai kt ai crescut", "vai ce frumos " sau altele ma apuca o stare d voma cu dureri d cap si o moleseala in corp. daca se minereste cineva langa mine imi spune tatal nostru d 3 ori rugaciune (uneori functioneaza) atunci ma apuca un cascat si imi curg lacrimile d parca as plange .am incercat si cu ata rosie in sutien si nimik .... voi ce faceti in astfel d mom?

si eu sunt exact ca tine smile
eu am ochii albastri-verzui-gri (depinde de stare) si cica si eu pot deochea nu doar pot fi deocheata. se spune ca, daca copilul a fost ~intors~ de la piept, in perioada de alaptare deoache  va fiecare e liber sa creada ce vrea

I am not a woman of too many faces. The mask I wear is one...

#32 2009-10-30 10:05:59

adina15
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-01-09

Monya a scris:

adina15 a scris:

fetelor nu stiu daca aveti prob cu deochiul sau credeti dar eu sunt terminata .daca cineva se mira si imi spune "vai kt ai crescut", "vai ce frumos " sau altele ma apuca o stare d voma cu dureri d cap si o moleseala in corp. daca se minereste cineva langa mine imi spune tatal nostru d 3 ori rugaciune (uneori functioneaza) atunci ma apuca un cascat si imi curg lacrimile d parca as plange .am incercat si cu ata rosie in sutien si nimik .... voi ce faceti in astfel d mom?

eu am ochii albastri-verzui-gri (depinde de stare) si cica si eu pot deochea nu doar pot fi deocheata. se spune ca, daca copilul a fost ~intors~ de la piept, in perioada de alaptare deoache  va fiecare e liber sa creada ce vrea

stiu k pers intoarse deoache dar totusi nu p mine grater(

Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere
Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......

#33 2009-10-30 13:35:55

Monya
Full member
Inregistrat: 2008-04-14

adina15 a scris:

Monya a scris:

adina15 a scris:

stiu k pers intoarse deoache dar totusi nu p mine grater(

asa spun si eu  drink

I am not a woman of too many faces. The mask I wear is one...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.