homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Yasmin, luate aiurea

#1 2009-10-31 00:17:16

amedeea
New member
Inregistrat: 2006-06-21

yasmin, luate aiurea

hello!

am si eu niste nelamuriri serioase in ceea ce priveste luarea anticonceptionalelor

datorita mai multor despartiri si impacari din relatia mea, am luat si anticonceptionalele la fel de neregulat, si anume:
iau de 3 ani de zile (la inceput novinette, de 1 an iau yasmin ) iar asta primavara am facut o pauza de 2 luni de zile pt ca eram singura si nu mai aveam de ce sa le iau. peste vara le`am luat din nou 3 luni de zile si luna asta iar le-am oprit (dupa cele 7 zile de pauza nu am mai inceput o noua folie) .. iar acum vreau sa le iau din nou. E de nerecomandat sa le mai incep ? ar trebui o pauza mai mare ? imi poate dauna ritmul asta neregulat in vreun fel sanatatii ?

problema pauzei e inca un subiect foarte discutat, unii spun sa facem pauza, altii ca nu este nevoie, pana la urma ce sfat primim ?
multumesc frumos!

Dragostea e ca razboiul .. Usor de inceput .. Greu de terminat.. Imposibil de uitat...

#2 2009-10-31 00:22:29

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

Re: yasmin, luate aiurea

de fiecare data cand faci pauze de felul asta, iti supui organismul unui nou efort de acomodare cu pastilele atunci cand le reincepi! pauzele nu sunt necesare, pastilele le intrerupi daca ai probleme de sanatate, vrei bebe sau nu mai vrei sa iei deloc (niciodata sau o perioada mai lunga de timp)....gandeste-te si hotaraste-te! ori iei, ori nu iei!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#3 2009-10-31 00:30:59

amedeea
New member
Inregistrat: 2006-06-21

am obs ca daca renunt la ele, tenul meu devine ca al unei adolescente rebele  : gras si plin de cosuri . am incercat sa renunt la ele pentru ca tin o relatie la distanta, ne vedem o data la 2-3 luni si intre timp iau pastile intr`una fara sa am alta nevoie de ele decat cea a controlului cosurilor.. mi`este teama ca nu o sa pot sa renunt niciodata la ele din acest motiv. chiar nu stiu ce sa fac, sa le iau pentru piele si pentru intalnirile rare cu iubitul meu .. ? daca nu ma afecteaza nu nimic, vreau sa le iau.
acum daca vreau sa incep din nou, iau in prima zi a menstruatiei sau in ziua in care luam de obicei ?

Dragostea e ca razboiul .. Usor de inceput .. Greu de terminat.. Imposibil de uitat...

#4 2009-10-31 00:34:26

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

e alegerea ta! poti lua fara probleme anticonceptionale chiar daca nu ai contacte dese, la fel de bine cum poti folosi prezervativ! daca te hotarasti sa le reincepi ia-le din prima zi de menstruatie, ca sa fii protejata de atunci!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.