homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

TBC??

#1 2009-10-30 14:16:02

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

TBC??

buna,
prietena mea cea mai buna care momentan este in Italia, a fost diagnosticata cu aceasta boala acum3 saptamani.
De fapt e putin mai complicat.
Prin august a vomitat putin sange, cam o jumatate de pahar in care se gaseau si ceva chisturi. pe atunci era in italia. a mers si au internat-o de urgenta la spital. I-au facut idr si analize la sange, si sputa au lasat-o la crescut, daca asta este cuvantul, peste 40 zile. Intre timp i s-a facut o bronhoscopie si in urma analizei s-a constatat ca se gaseste bacilul Koch. In aceste 40 zile, ea a venit in romania si a repetat analizele, la spitalul asta de plamani (nu-mi vine denumirea acum) din craiova si nu i-a iesit tbc nici in sputa, nici in sange, nici la idr.
A stat izolata si nimeni nu a luat contact cu ea indeaproape.
Concret, la plecarea din romania, nu i-a pus diagnosticul de tbc , ci de pneumonie interstitiala.
reintoarsa in italia, astia au bagat-o pe un tratament specific tbc cu vreo 4 antibiotice si alte 5 pastile. In italia diagnosticul s-a pus in baza analizei dupa bronhoscopie  unde sustin ei ca au descoperit bacilul Koch, in stare latenta cica.
Intrebarea mea este : este posibil sa nu-i iasa acest tbc la idr, sange, sputa si totusi sa-l poarte?
Eu stiam ca bronhoscopia preleveaza tesut din plamani pt analiza de celule maligne, deci au suspectat-o de cancer, asa cred.
Ma poate ajuta cineva, va rog?
Ea spune ca ii e ameteala de la aceste medicamente, si parca pluteste, iar dr i-au spus ca e normal.
Voi c credeti?

Ultima oara a fost editat de smart lady (2009-10-30 14:17:36)

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

#2 2009-10-30 17:24:54

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

Re: TBC??

tratamentul pentru tbc este foarte puternic si da stari de ameteala, poate da probleme la ochi, ficat....
bacilul koch il are cam 70% din populatia adulta si nu toti dezvolta boala. la noi, unii medici nu mai fac idr-ul la adulti tocmai din cauza asta ( se dezvolta rezultate fals pozitive ) din pacate, suntem pe primele locuri dintre tarile europene la numarul bolnavilor de tbc raportat la populatie sad
in orice caz....e destul de ciudat vomatul ala cu sange

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#3 2009-11-01 19:03:04

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

a vomat sau a tusit si apoi a expectorat cu  sange?
bronhoscopia nu se face numai in caz de depistare a cancerului....
dupa parerea mea, daca i-au facut culturi din sputa, lasate 40 de zile, plus clulturi din lavajul bronhoalveolar, plus preparate microscopice, si au vazut bacilul acolo, n-au cum sa fi dat gres.. il vezi, e acolo, ai TB...   
mi-e greu sa cred ca medicii aia din italia ar fi zis sa e BK, dar in realitate sa nu fie...
cat despre ceea ce au vazut medicii din spitalul de la craiova, nu stiu ce sa zic...   oricum o pneumonie interstitiala are alte carcteristici fata de TB...  plus cu totul si cu totutl alt tratament....

Ultima oara a fost editat de hestia (2009-11-01 19:11:13)

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#4 2009-11-02 09:34:46

smart lady
Addicted member

pai mie una mi-e frica sa nu fie altceva, ca de ex cancer
mi-e si frica sa fie asa
doamne fereste, tin la ea ca la sora mea. sper sa fie asta, si nu altceva mai grav. In sf, medicii astia din italia ii dau asigurari ca e normal sa fie ametita.
multumesc fetele

#5 2009-11-02 10:13:45

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

pai eu sunt de parere ca daca medicii au zis tbc, dupa brnhoscopie si alte analize, asta si e...daca era cancer nu ii dadeau tratament pentru tbc...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2009-11-04 09:14:50

smart lady
Addicted member

multumesc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.