homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Buna,as dori o interpretare pentru examenul citologic

#1 2009-11-05 12:17:18

kikis
New member
Inregistrat: 2009-11-05

Buna,as dori o interpretare pentru examenul citologic

Examenul citologic a fost realizat dupa etalare conventionala si colorare prin metoda Papanicolaou.
Frotiu citologic recoltat in ziua 14 a ciclului menstrual.
Analiza efectuata in cadrul unui screening de rutina.
Calitatea frotiului este satisfacatoare pentru interpretare.
Se constata prezenta unor gramezi de celule epiteliale parabazale,cu nucleul marit de volum si cromatina activa.
Sunt prezente celule cilindrice endocervicale si metaplazice normale.
Concluzie
Celule scuamoase atipice,fara a se putea exclude prezenta unie leziuni intraepiteliale de grad inalt(ASC-H)
Se recomanda colposcopia.

S-a efectuat colposcopia si biopsia ieri,s-a recoltat secretie din nou pentru examenul citologic.Luni am rezultatul examenului citologic si peste trei saptamani rezultatul biopsiei.Mentionez ca am si o infectie cu garnarella.
Suna cam grav,nu?poate fi cancer?sper din toata inima ca nu

#2 2009-11-05 12:36:16

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

Re: Buna,as dori o interpretare pentru examenul citologic

La colposcopie ce ti-a spus? ai rana pe col? de unde ti-a efectuat biopsia? din endocol sau rana respectiva?  Nu este cancer nu te speria, sunt doar niste celule atipice si este musai sa verifice de la ce sunt acei nuclei mariti de volum...

Citeste acest articol:

http://www.stetoscop.ro/arhiva/2005/39/ghidclinic.php

http://img22.imageshack.us/img22/8731/nr39ghidclinic1.jpg

Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-11-05 12:40:30)

#3 2009-11-05 13:04:46

kikis
New member

Adalberta a scris:

La colposcopie ce ti-a spus? ai rana pe col? de unde ti-a efectuat biopsia? din endocol sau rana respectiva?  Nu este cancer nu te speria, sunt doar niste celule atipice si este musai sa verifice de la ce sunt acei nuclei mariti de volum...

Citeste acest articol:

http://www.stetoscop.ro/arhiva/2005/39/ghidclinic.php

http://img22.imageshack.us/img22/8731/n … linic1.jpg

Mersi de articol,inca nu am apucat sa il citesc,am un bebe de 7 luni si nu m-a lasat smile dar il citesc cum reusesc.Nu mi-a spus ca ar fi rana ci niste iritatii,din col mi-a efectuat biopsia si de pe buza inferioara stanga,cica ora 3 si ora 6.Imi era o frica de biopsie dar nu am simtit aproape nimic din fericire.

#4 2009-11-06 15:48:17

kikis
New member

Am citi articolul,parca m-am mai linistit putin si totusi nu prea.Astept rezultatul dar trei saptamani e cam mult pentru mine,oricum asta e,astept si sper sa ma pot trata si sa ma vindec.

#5 2009-11-09 16:02:32

kikis
New member

Am sunat azi la doctorita si mi-a spus rezultatul,dar nu e rezultatul citologic ci cultura colului uterin care e negativ,asta e un semn bun nu?inseamna ca mi-a trecut si infectia cu gardnerella

Publicitate

loading...

#6 2009-11-13 13:55:47

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

bravo. revino si cu restul analizelor, tine-ne la curent

#7 2009-11-20 15:11:03

kikis
New member

Am primit rezultatul,este displazie moderata care necesita conizatie.Miercuri ma internez si joi ma opereaza.Ati putea sa-mi dati niste detalii despre conizatie?este o operatie simpla sau mai complicata?cam cat dureaza?Ma si vindec dupa conizatie sau mai sunt necesare si alte operatii sau tratamente?
Va multumesc mult si astept raspuns.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.