Nu cred ca e garnerella
- nana.lili
- Full member
- Inregistrat: 2006-10-30
nu cred ca e garnerella
Va rog sa-i lasati un link doctoressei...cine e pasionat de microbiologie e bine venit cu o parere! Simptome: secretie nu foarte multa, ustura rau pe labii de nu pot merge, nu miroase a nimic, ceva dureri pelvine Analiza Sanador: La microbiologie: candida, trichomonas absente celule "clue cell" absente coci gram pozitivi in perechi rari La cultura: nu s-a dezvoltat flora patogena pe mediile de cultura; idem pt streptococ insa au scris coci gram pozitivi probabil anaerobi Concluzia doctoritei a fost Garnerella iar tratamentul metronidazol ovule si cate 4 pastile odata la 2 saptamani. Am mai avut garnerella si mirosea a peste, era secretie multa dar nu ustura nimic. Dupa cate stiam eu ar fi trebuit sa scrie coci gram variabil (sau negativ) iar celulele "clue cell" sa fie prezente ca sa fie garnerella. Ma chinui groaznic cu bacterii venite din mediul digestiv de 4 ani asa ca ma gandesc ca anaerobe nu pot fi decat de acolo nu de la garnerella. Sa ma nenorocesc cu metronidazolul dupa menstruatie sau ce sa fac?
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
Re: nu cred ca e garnerella
nana , imi pare bine sa te aud ce ai mai facut ? esti mai bine ? stii ca si eu aveam astfel de probleme , se pare ca si la mine era candida de ceva vreme , da nu aparea deloc la analize , si mai aveam e coli si streptococ lipsa doderlain
ei bine , sfatul meu ar fi sa pui doar ovulele , mai ales ca sunt coci pozitivi , asa cum ai zis si tu , nu negativi si lipsesc clue cells
imi pare rau sa aud ca nu ai gasit inca un doc. care sa te multumeasca eu am fost la dr cojocaru ( medipluss ) si am fost multumita
eu zic sa iei ovulele am luat si eu doxi(plus antimicotic) , pt e coli apoi am fost la cantacuzino si am facut analiza secretiei , de fapt am facut multe analize si nu iesea nimic , dar le-am repetat de o mie de ori si in final a iesit candida dupa ce am facut antifungigrama , am luat mult nizoral , pe o schema , in primele 5 zile incepand cu prima zi de menstra luam 2 tablete pe zi , timp de 5 luni , dupa ce trecea menstra imi puneam si gynofort
mie doar asa mi-a trecut
mai am si acum ceva probleme , probabil e coli nu a disparut , dar la fiecare menstra iau nizoral
nu zic ca si la tine e la fel, dar daca se ascunde pe acolo si o candida ?
- kittycat2
- New member
- Inregistrat: 2008-11-13
nana.lili si eu am probleme asemanatoare de 2 ani! abia acum mi s a depistat streptococ beta hemolitic in urina! plus ca mi s a mai gasit si gardnerella.si pe mine ma ustura f rau in tota zona genitala, plus ca urinez si des...
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
la ce analize iese acest streptococ? este o analiza speciala sau examenul normal col + vagin?
nana, ai scapat de mycoplasme? si astea mai dau usturimi... :-( Garnerella am auzit ca miroase urat... deci, n-are cum sa fie...
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-11-27 15:54:08)
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
nana.lili a scris:Va rog sa-i lasati un link doctoressei...cine e pasionat de microbiologie e bine venit cu o parere! Simptome: secretie nu foarte multa, ustura rau pe labii de nu pot merge, nu miroase a nimic, ceva dureri pelvine Analiza Sanador: La microbiologie: candida, trichomonas absente celule "clue cell" absente coci gram pozitivi in perechi rari La cultura: nu s-a dezvoltat flora patogena pe mediile de cultura; idem pt streptococ insa au scris coci gram pozitivi probabil anaerobi Concluzia doctoritei a fost Garnerella iar tratamentul metronidazol ovule si cate 4 pastile odata la 2 saptamani. Am mai avut garnerella si mirosea a peste, era secretie multa dar nu ustura nimic. Dupa cate stiam eu ar fi trebuit sa scrie coci gram variabil (sau negativ) iar celulele "clue cell" sa fie prezente ca sa fie garnerella. Ma chinui groaznic cu bacterii venite din mediul digestiv de 4 ani asa ca ma gandesc ca anaerobe nu pot fi decat de acolo nu de la garnerella. Sa ma nenorocesc cu metronidazolul dupa menstruatie sau ce sa fac?
cocii aia gram pozitivi in perechi, rari asa cum sunt descrisi pot fi foarte bine absolut normali....flora vaginala contine mai multe tipuri de bacterii... nu pare a fi gradnerella, cum bine spui...insa nici vreo infectie nu pare a fi...analizele nu o indica... jmai mult decit o secretie excesiv de acida(habar nu am de ce) care da simptomatologia ta nu vad sa fie(avind in vedere analizele)...
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- nana.lili
- Full member
multumesc tuturor pt raspunsuri
tttttt, am luat si eu capsule pt curatirea colonului, anti-candida, anti-paraziti, usturoi la greu...am facut si criza de bila-stomac-sau nu stiu ce si dupa o luna jumate de chin cu diaree, gaze etc nu cred ca am facut mare lucru.
adalberta, spune-mi te rog la ce medic "infectionist" ai fost? Eu am descoperit de vreun an ca toate micile junghiuri incep de la buric in jos deci clar e ceva digestiv. Toate analizele, clamydia, mycoplasma, streptococ etc le-am facut din secretie. va recomand la Cantacuzino...uite eu ce am patit acum, m-am dus la Sanador sa-mi vada colul si hpv-ul iar analizele "banale" nu cred ca au fost nici lucrate nici interpretate corect. Poate sunt eu paranoica!
- Adalberta
- Full member
nana... nu cred ca are legatura cu partea digestiva... Si pe mine ma doare tot de la buric in jos , uneori numai periombilical ma doare , si stiu sigur ca este de natura ginecologica. Durerea periombilicala arata si afectarea peritoneului, este inflamat si el dar nu atat cat sa ingrijoreze doctorii si sa-ti faca protocolul pt. BIP asa cum ar trebui, in spital, tratament intravenos, cu urmarire a eficientei... Doar ti se da cate un antibiotic si apoi iti spun ca s-a cronicizat... :-(
Infectionistul la care am fost este Ceausu de la policlinica Victor Babes dar... :-((( s-a uitat pe analize si mi-a zis ca este durere cronica pelvina si... asta e... sa ma feresc de frig, etc... Simplu, nu? Pai eu citesc protocoalele si vad ca pana si in durerea cronica pelvina se face tratament tintit si indelungat cu antibiotic... :-( Nu ca as vrea sa ma umflu cu antibiotic ca doar am facut asta in ultimele 5 luni... dar as vrea sa vad o umbra de grija , un mic efort de a se gandi cam cum sa te scoata din dureri si discomfort...
Te inteleg foarte bine, Nana, la mine au inceput toate in iunie si de atunci nu reusesc sa ies din acest cerc vicios... Mi-a iesit doar la incepul Ureaplasma din urina real time PCR, dupa care toate analizele au iesit perfect... :-( dar eu am aceleasi simptome, gheara in uter cu presiune pe vezica, intepaturi ovar, usoare usturimi labii. In plus, mi-a iesit la pap ASCUS dar genotiparea mi-a iesit negativa... :-( nu stiu ce sa mai fac... O sa reiau analizele... :-( am auzit ca si la Victor Babes (spitalul) se fac analize ok, dar nu stiu procedura.
- nana.lili
- Full member
eu ma chinui de 3 ani si jumatate. primii 2 ani am facut analize pt HPV care au iesit negative, abia anul trecut in oct s-au pozitivat ...o fi si de la alea parte din usturimea mea la un moment dat, dupa o eco mi-au zis ca am chist endometriozic ...n-am murit inca!
- Adalberta
- Full member
De ce iti faceai HPV-ul? aveai pap-ul modificat? Asadar poti avea HPV dar sa nu-ti iasa la genotipare... :-(
- nana.lili
- Full member
Am avut 3 rani cauterizate la vreo 5-6 ani intre ele, ultima in 2006. Crunti au fost cei 2 ani de usturimi, dureri, mici galme pe care eu le vedeam crescand....iar medicii dadeau din umeri caci nu aveam hartia necesara. Acum am hartia pe care scrie 51,52,66. Sa nu crezi ca acum e mai bine. Am facut o conizatie in vara (mi-a taiat o portiune de col caci erau rani mai multe) si cateva mici galme de pe o labie. Eu vad in continuare sute de mici puncte, ea zice ca nu sunt condiloame, totul ustura crunt, secretie, alte infectii sau candida non-stop...
- Adalberta
- Full member
ciudata treaba cu galmele de care spui si mai ciudat este ca nu le recunosc doctorii... Iata ca te lupti cu niste tulpini pt care vaccinul n-ar fi avut nici o putere... :-( Acele sute de puncte (daca sunt sub piele) cred ca sunt fiziologice, specifice mucoasei labiilor... Iar usturimile cred ca vin de la cei 3 ani si ceva de cand mucoasa este tinta mai multor tratamente. Si eu simt usturimi, nu foarte mari dar... cred ca sunt de la antibiotice, irigatii peste irigatii cu pelin, ovule... nu stiu...
in plus, exista germeni care nu ies la analize... pur si simplu nu pot fi izolati la analiza, chiar daca ii ai... eu ma gandeam sa-mi fac o laparoscopie diagnostica cu prelevare de material bio din focare... Ma rog... nu stiu ce sa mai fac cu intepaturile din buric si apasarea pe vezica...
practic, eu am asa
1. dureri, inflamatii uter si ovare 2. intepaturi periombilicale 3. inflamarea vezicii prin vecinatate 4. pap ASCUS - cu HPV negativ
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|