homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian si infectie genitala

#1 2009-10-08 23:27:02

ramonastc
Membru
Inregistrat: 2009-10-08

Chist ovarian si infectie genitala

Buna
Am si eu problema si as vrea sa stiu si alte pareri. Am un chist ovarian drept si ieri mi-am luat rezultatele si pentru secretie vaginala si cultura col si au iesit asa:
Cultura col: nu s-au dezvoltat colonii bacteriene la 48 ore
Cultura fungi negativ
Secr vaginala: frec epitelii superficiale si intemediare. frecv pmn, frecv bacili doderlein, absente levuri, absent trichomonas vaginalis.

Maine am programare la medic  dar as vrea si o alta parere pt ca m-am saturat de problema asta de vreo 1 an jumatate.
Multumesc.

#2 2009-10-13 10:57:04

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Chist ovarian si infectie genitala

despre ce problema vorbim?
secretia vaginala e ok
in ceea ce priveste chistul si eventuale alte probleme, poti primi o alta parere cu conditia ca cel de la care o ceri sa aiba toate informatiile...in mod evident, noi nu le avem

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2009-10-13 18:56:01

ramonastc
Membru
Inregistrat: 2009-10-08

Buna seara,
Am facut o transvaginala si am un chist de 16 mm, nu mai spun de intepaturi in dreptul ovarului. Problema este ca nu scap de chistul asta de vreo 1 an jum. De asta vroiam si o alta parere.
Ecografia spune asa:
uter: in pozitie av; dimensiuni: ax longitudinal=61 mm
ax antero-posterior=32 mm
diametru transvers=41 mm
Miometru omogen
Cavitatea uterina virtuala
Endometru: 7,8 mm
Col uterin: 26 mm, aspect normal.

Ovar drept: 35/24 mm cu inagine transonica de 16 mm
Ovar stang: 31/20 mm cu foliculi mici in periferie
FSD lama de lichid si periuterin 25 mm.

Mi s-a mai dat sa fac si niste analize: ureaplasma, chlamidia, pentru ca secretia este destul de urata.
Cam astea sunt informatiile. Va multumesc pt raspuns.

#4 2009-10-23 08:26:09

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

eu am un chist de 3 cm pe ovarul drept si dr. mi-a zis de operatie.... e cazul? il am de vreo 2-3 ani si nu a crescut in dimensiuni si nu e vascularizat

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#5 2009-10-23 08:58:08

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

in general se incearca in primul rand eliminarea lui cu anticonceptionale... nu direct operatie...

Publicitate

loading...

#6 2009-10-23 10:12:42

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

fac alergie de la ac

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#7 2009-10-25 18:30:45

sweetcory30
New member
Inregistrat: 2008-09-06

buna seara tuturor!as avea si eu o problema!am fost recent la ginecolog pentru ca aveam dureri mari in zona stanga !mereu am crezut ca e de la anexita, pentru ca am avut anexita si am zis ca a recidivat!in august cand am fost la un ginecolog aveam un chist pe ovar de 37/40 mm si in perioada aia luam yasmin ca anticonceptionale, doctorita mi-a recomandat diane, ca sa se micsoreze chistul...am luat 3 luni si cand am fost la o alta ginecoloaga, chistul tot acolo era, durerile erau si mai mari !si atunci doctorita mi-a facut trimitere sa fac un test  CA125, markeri tumorali!ca indice de referinta pentru acest test, era valoarea de 35 minim si maxim 50, iar la mine rezultatula a fost 188,1.Cand doctorita a vazut rezultatul mi-a zis ca trebuie operat acum sa nu fie probleme mai tarziu!e bine sa fac operatia?pentru ca cu anticonceptionale nu trece....ce parere aveti?

#8 2009-10-26 10:51:16

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

sweetcory30 a scris:

buna seara tuturor!as avea si eu o problema!am fost recent la ginecolog pentru ca aveam dureri mari in zona stanga !mereu am crezut ca e de la anexita, pentru ca am avut anexita si am zis ca a recidivat!in august cand am fost la un ginecolog aveam un chist pe ovar de 37/40 mm si in perioada aia luam yasmin ca anticonceptionale, doctorita mi-a recomandat diane, ca sa se micsoreze chistul...am luat 3 luni si cand am fost la o alta ginecoloaga, chistul tot acolo era, durerile erau si mai mari !si atunci doctorita mi-a facut trimitere sa fac un test  CA125, markeri tumorali!ca indice de referinta pentru acest test, era valoarea de 35 minim si maxim 50, iar la mine rezultatula a fost 188,1.Cand doctorita a vazut rezultatul mi-a zis ca trebuie operat acum sa nu fie probleme mai tarziu!e bine sa fac operatia?pentru ca cu anticonceptionale nu trece....ce parere aveti?

e musai sa faci operatia cit mai repede!

ramonastc chistul ala e identic acelasi(adica are fix aceleasi caracteristici de un an si jumatate? dar l-ai investigat periodic in acest timp?
cu secretia nu ramine decit sa astepti reziltatele si sa tratezi eventualele probleme...
cu chistul...vezi ce zice si doctorul tau(functie si de eventuala simptomatologie, raspuns la terapie medicamentoasa, etc)

daliana eu as face markerul CA125 si daca iese mare m-as opera

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#9 2009-12-04 14:39:13

K0ry
New member
Inregistrat: 2009-12-04

Buna ziua.As dori si eu un sfat acum un an mi s-a depistat un chist ovarian pe  ovarul stang de 31 mm, mi s-a prescris 2 luni diane 35 apoi logest dupa 3 luni am facut inca o ecografie si scazuse la 18 mm si  mi-a zis ca se va reasorbi in doua saptamani.Culmea ca nu a fost asa si simptomele mi-au revenit adica patari de sange inaintea ciclului si dureri,intepaturi.Dupa un an am revenit la cabinet si chistul era de 29 mm din nou diane 35 apoi yaz la care pot sa zic ca nu  am reactionat  prea bine pentru ca mi s-a facut rau si simteam ca ma sufoc,simptomele formari cheagurilor de sange.Urmez un tratament naturist acum cu germoderivate,extract de maldite de zmeur si extract de coacaz negru.Nu mai stiu ce sa fac ca sa scap de chistul asta,ce sa fac daca nu se va reasorbi?
Si inca o intrebare un uter de 58/27 este mic?Asa mi-a zis la ecograf,nu stiu ce sa cred.

Ultima oara a fost editat de K0ry (2009-12-04 14:44:42)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.